KAP: RUBNS [ ] RUBENİS TEKSTİL SANAYİ TİCARET A.Ş. Maddi Duran Varlık Satımı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1556232
Dosyalar: Maddi Duran Varlık Satımı 2026-02-12
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği 4 Adet Depolu Dükkan
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesi Şeker Ahmet Paşa Caddesi NO:2A, 2B, 2/1A, 2/1B, 1091 Ada 12 Parsel Bakırköy/İstanbul, 4 Adet Dükkan Toplam Brüt 758 Metrekare
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 2026-02-12
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Evet
Toplam Satış Bedeli 200.000.000 TL (KDV Hariç)
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) 10,44%
Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) 244,05 %
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) 3,82 %
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) 11,17 % (4 adet dükkan Yatırım Amaçlı Gayrimenkul kaleminde raporlandığı için grubu içindeki payı 100%? dür.)
Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%) 3,47 %
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) 9,35 %
Satış Koşulları Peşin (Cash)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih 12/02/2026
Satış Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi İşletme Sermayesi Temini / Olumlu
Elde Edilen Maddi Duran Varlık Satış Karının/Zararının Tutarı Takip eden ilk Finansal Raporlamada sunulacaktır.
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği İşletme Sermayesi
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 12/02/2026
Karşı Taraf 3. Tüzel Kişi
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği 3. Taraf
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı -
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi Pazar Yaklaşımı/Gelir Yaklaşımı
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlendi (Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni -
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası 19/01/2026 Tarih ve 2026 SPM- RUBNS 028 Numara
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Ünvanı Lal Gayrimenkul Değerleme ve Müşavirlik A.Ş.
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar 181.525.000 TL (KDV Hariç)
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi Uyumludur.
Açıklamalar
Açıklama Şirket
Yönetim Kurulu Üyeleri Şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.
Şirketimiz
adına kayıtlı Ataköy Prestij Konaklarında bulunan 1091 Ada 12 Parsel kayıtlı A
Blok 12-13 ve B Blok 11-12 nolu dükkan vasfındaki 4 adet depolu dükkan
niteliğindeki yatırım amaçlı gayrimenkulün İkitelli OSB Mah. Atatürk Bulvarı
Botaş İş merkezi No:102/05 Başakşehir/İSTANBUL adresinde bulunan 6300053646
vergi numaralı Botaş Nehir Tekstil İşletmeleri A.Ş. ünvanlı şirkete nakden KDV hariç 200.000.000,00 TL, KDV Dahil
240.000.000,00 TL bedelle satılmasına; satıştan elde edilen gelirin işletme
sermayesi olarak değerlendirilmesine,
Oybirliği
ile karar verilmiştir.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri