Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
Temmuza elektrik kismi iyi baslamadi. PTF 30 Haziran’dan yuksek olmasina ragmen sadece 1.8 bin Mwh uretğm gerceklestirebildi.

Akaryakitta ise benzin ve motorindeki indirimi insalar trcasin kar marji azaliyor diye yorumlayacak ama esasinda kar maktu oldugu yuzdesel olarak artiyor olacak. Tuketimin artmasi ve isletme sermayesi acisşndan da olumlu. Zaten bunlar daha once konustugumuz seyler ama bunu Trcas yatirimcilarinin en az ucte ikisi bitmez

Ote yandan belli bir stok zarari veya kardan zarar olusacak. ilk donem stok karini gozardi edenler simdi stok zararini gozardi etmeyecektir. Isin kotusu bu durum 3. ceyrek beklentilerini de olumsuz etkileme ihtimali az degil. Ezcumle 2026 seve seve beklenecek her ne olacaksa o zamana kadar.
Her işin bir raconu var. Kimi şirkette “ büyüme “ hikayesi satın alınır, kimi şirkette “ net borçtan- net nakite geçiş” , kimisinde de tarihi bilanço ( thy- tüpraş vb…). Ben son iki kriteri yerine getirdiğimizi düşünüyorum ve onun için 3. çeyrek bilançosunu bekliyorum.

Daha da iner mi, inebilir. Mac’ ın maliyeti 100-105m dolar gibi. Cari değer 117m dolar. Geriye dönüp bakarsanız, bu şirkette kimse kârda değil.