Originally Posted by
€vrén
Ben önümüzdeki haftalarla ilgili genel olarak borsa için olumluyum. Son yýllarda alýþtýðýmýz realite ve borsayý sürekli geride tutmuþ olan unsurlar bir noktadan sonra enflasyon dinamiði üzerine eklenen seçim fiyatlamasý ile göz ardý edilebilir. Yabancý çok uzun süredir çýkýþtaydý. Yurtdýþý borsalar da çok uzun süredir düþüþteyti. Yabancý borsalardaki düþüþler sonlanýp yabancý da seçim yaklaþýyor diye Türkiye'ye girmeye baþlarsa ciddi pozitif etki yaratabilir. Kur çok uzun süredir deðer kaybediyordu. Kur bu saatten sonra enflasyonun üzerinde deðer kaybetmezse yabancý giriþine sebep olacak bir katalizör olabilir. TL bazýnda borsa çok yükseldi artýk düþer diye düþünülen noktada yabancý girmeye baþlarsa herkes karlarý cebe koyma edasýyla ufak ufak satarken yabancý da sürekli alým tarafýnda olup piyasayý sürekli yukarýya taþýyabilir. Belki fazla olumlama yapýyorum ama her çýkýþtan sonra kafamýza vurulup geri düþmemiz gerçeði bir noktadan sonra yaþanmayacak ve bu yaþanacak diye herkes þüphe duyarken piyasa yükseldikçe yükselmeye devam edecek olabilir. Benimki belki de sadece bir olumlama ve iyi niyet ama ben kendi adýma öðrenilmiþ çaresizliði bir kenara býrakýp borsanýn alýþýlmadýk seviyelere yükselebileceðine hazýrlýklý olmak gerek diye düþünüyorum. Zamanýný elbette bilemeyiz ama bu davranýþ kalýbý bir noktada yaþanacak ve o noktaya gitgide daha fazla yaklaþýyoruz.
Yer Ýmleri