Yıl sonunda MAS'tan biraz para çektim. 3 ayda bir çekim imkanı olduğu için para lazım olursa istediğim zaman nakite çevirebilmek veya seçime doğru önümüzdeki aylarda herhangi bir noktada abartı bir fiyatlama olursa bir miktar nakite dönebilmek için bir kısım hisse el altında bulunsun istedim. Çektiğim para fondaki paranın küçük bir kısmı olsa da yine de dövize veya faize koymak içime sinmedi. Kur neredeyse sabit. %28 mevduat faizi geçmiş enflasyon için de beklenen enflasyon için de negatif. Döndüm dolaştım yapacak bir şey yok bari hisse seçmeye çalışayım dedim. MAC'taki hisselerden piyasa değeri küçük, abartılı yükselmemiş ve fonların da son haftalarda alımda göründüğü şirketlerden PETUN TRCAS TURSG'ye bağladım parayı. Al sat işlerinde ben hep çuvalladığım için kurcalamayıp tutacağım. Seçime kadar %50 falan yükselirse o zaman faiz mi döviz mi diye tekrar bir bakarım ama sanıyorum koşullar değişmedikçe burada dursun daha iyi derim.
YouTube yayınlarında aracı kurum yöneticileri her gün binlerce hesap açıldığından bahsediyorlar. Kur sabitken, faiz negatifken, insanlar göz göre göre daha ne kadar eritebilir birikimlerini. Türkiye'de borsada para tutan yatırımcı yüzdesi zaten çok düşük, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Bilinçlenme yoluyla değilse bile negatif faiz zoruyla borsaya yatırım akmaya devam ederse, sırf erken girdik diye buradan yolun yarısında çıkmış olmayalım diyerek beklemeye devam etmeyi tercih edeceğim. Bu şirketlerin sahipleri borsa yükseldi diye şirketlerini satmıyorlar ya. Borsa yükseldi diye hisse satmak da aynı şekilde anlamlı gelmiyor bana. Şirket sahibi borç kapatmak için pay satıyor olabilir, vatandaş da kredi kapatmak için hisse satabilir, ama borç kalmadıktan sonra illa da bir realizasyon kaygısı illa da bir nakite dönme çabası çok aklıma yatmıyor benim. Düşer mü düşer, ama buraya da düşe kalka geldik sonuçta, artık günahıyla sevabıyla beklemeye devam etmeli diye düşünüyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri