Þirket karlýlýklarýndan faizden enflasyondan dolardan baþka bir dinamik var gibi þu anda.[/QUOTE]
2022 ralliside genel anlamda temel geliþmelerden baðýmsýzdý. Borsanýn alternatifi yok diye diye milleti buraya getirdiler sonra zirveden çoðu tahtayý %25-30 sattýlar. Bakalým, bu planý kuran Ankara, seçime kadar yeni zirvelere götürecek mi endeksi. “ Ne alsan gidiyor dönemi BÝTTÝ “….
2022 ralliside genel anlamda temel geliþmelerden baðýmsýzdý. Borsanýn alternatifi yok diye diye milleti buraya getirdiler sonra zirveden çoðu tahtayý %25-30 sattýlar. Bakalým, bu planý kuran Ankara, seçime kadar yeni zirvelere götürecek mi endeksi. “ Ne alsan gidiyor dönemi BÝTTÝ “….[/QUOTE]
Merkez bankasýmý olur varlýk fonumu olur aðanýn eli tutulmaz😂😂
Aynen zamanlamam çok iyi oldu yineBu sinyali fýrsat bilip satsaymýþsýnýz þimdi %20 daha fazla hisseniz olabilirmiþ
Neyse bu sefer kaybetmek yok. Elde para azken ve eldeki paraya ihtiyaç varken VÝOP'la veya krediyle kýsa vadeli beklentiyle iþ yapmaya çalýþýyordum, þimdiki gibi bir oynaklýk olunca da dayanmak mümkün olamayabiliyor ve mecbur zararýna kapanabiliyordu. Yoksa geriye dönüp baktýðýmda o zararlarýn çoðunda birkaç ay beklesem kara geçecekmiþ dedim hep. Bu sefer fondan biraz para çektiðim için ihtiyaç fazlasý miktarla hisse aldým, kredi kaldýraç yok, düþünce zararýna satmamý gerektirecek bir durum yok.
Ben seçime kadar illa ki yeni zirveler olur beklentisindeyim. Seçim olmasa bu kadar rahat bekleyemezdim ama faizler düþükken kur sabitken seçim de yaklaþýyorken bir noktada borsa yine yükselir ve yeni zirveler yine gelir diye umuyorum. Seçime kadar yeni zirve gelmezse de nasibimizde yokmuþ deriz ne yapalým. Þirkette iþler iyi gittiði sürece gelecekte herhangi bir zamanda faizin üzerinde bir getiri oluþmasý gerekir inancýyla bekleyeceðim.
2022 rallisini, sabitlenen kurun, düþürülen faizin, yükselen enflasyonun tetiklemesi temel gerekçeler olarak açýklanabilir bence. Ancak ayarsýz bir yükseliþ olunca yükseliþin boyutu temel gerekçelerin üzerine çýktý gibi oldu. 2 kat yükselmesi gereken yerde 4 kat yükselmesi kantarýn topuzu kaçtý mý dedirtti. Fakat eski fiyatlar da çok aþýrý iskontolu yerlere gelmiþti. 3-5 F/K'lar piyasa normali gibi karþýlanýyordu ki bu da çok yanlýþ bir kabullenme. Þimdi de eskinin 5 F/K'sý þimdinin 10 F/K'sý yeni normal bu deniyor bu da doðru deðil tabi. Yarýn 20 F/K olsa yurtdýþý da yeri geliyor böyle oluyor zaten yeni normal 20 F/K mý diyecekler. Bunlarý bir kenara býrakýp biz þirket deðerlemesine bakarsak, ne alsan gidiyor dönemi bitse bile, Turcas'ýn net varlýk iskontosu belirgin bir þekilde devam ediyor, faaliyet karlýlýðý da sürüyor, buna göre temelsiz yükselip de çakýlacak hisselerden olmamalý. Panik satýþlarda ne var ne yok satýlýyor, biz de bundan nasibimizi alýyoruz, düþüþler durup piyasa aklý selim düþünmeye baþladýðýnda pozitif ayrýþýrýz diye umuyorum.
Dün gece Twitter'da baya bir hareket oldu görmüþsünüzdür. SatmýyorumUlan diye hashtag açmýþlar, binlerce paylaþým vardý. Son gelen yeni yatýrýmcýlar düþüþler olabileceði konusunda bilgisiz tecrübesiz derken görünen o ki ayný zamanda da ciddi aktivistler. Þenol Babuþcu hocanýn yazdýðýna göre borsadaki düþüþ ve yatýrýmcýlarýn kaybý konusunda Cimer'e çok sayýda þikayet gönderilmiþ, bir takým tedbirler alýnmasý bekleniyormuþ.
Bir de 2 hafta önce uygulamaya konan, sonra 1 ay süre verilen, para piyasasý ve kýsa vadeli borçlanma araçlarý fonlarýnýn pay senedi repo pazarýnda ters repo yapmasýyla ilgili yeni düzenlemenin, borsadaki satýþlarý hýzlandýrdýðý deðerlendirilerek, düzenlemenin uygulamaya girme tarihi 28 Nisan'a uzatýlmýþ diye haberler vardý dün gece. Bugün olumlu bir etkisi görülecek mi bakalým. Temel açýdan ne kadar etkilediðini tam bilmiyorum, yeni düzenlemenin aracý kurumlarýn kredi limitlerini sýkýþtýrdýðý ve müþterilerin kredili pozisyonlarýnýn kapatýlmasýna neden olabileceði gibi yorumlar dinlemiþtim sanki. Temel açýdan bu kadar büyük harekete sebep olacak bir düzenleme deðildir herhalde, ama bu tür bahanelerle düþmeyi veya çýkmayý seven bir piyasamýz olduðu için bugün neler olacak bakalým, hayýrlýsý diyelim.
Yer Ýmleri