Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
64,35 10% 250,44 Mn 60,60 / 64,35
10,79 9.99% 126,04 Mn 9,83 / 10,79
33,02 9.99% 502,28 Mn 29,92 / 33,02
35,88 9.99% 156,00 Mn 34,10 / 35,88
172,00 9.97% 1,95 Mr 155,60 / 172,00
17,82 -10% 597,81 Mn 17,82 / 19,98
1.963,00 -10% 15,51 Mn 1.963,00 / 1.963,00
15,16 -9.98% 2,73 Mr 15,16 / 15,85
296,50 -8.49% 602,65 Mn 291,75 / 317,50
14,32 -6.89% 331,35 Mn 14,09 / 16,00
878,50 9.95% 10,17 Mr 741,50 / 878,50
2,95 1.37% 9,57 Mr 2,87 / 3,02
307,50 1.15% 6,55 Mr 305,25 / 308,50
72,95 1.96% 5,96 Mr 71,30 / 73,25
345,25 3.06% 5,01 Mr 336,25 / 346,75
20,88 0.87% 436,60 Mn 20,60 / 21,00
418,00 1.27% 2,44 Mr 414,75 / 421,00
345,25 3.06% 5,01 Mr 336,25 / 346,75
418,75 3.01% 2,45 Mr 409,25 / 425,00
100,30 -0.1% 201,52 Mn 99,30 / 101,10
114,40 0.88% 75,90 Mn 113,40 / 114,90
418,00 1.27% 2,44 Mr 414,75 / 421,00
37,12 0.87% 179,23 Mn 36,84 / 37,58
11,19 2.01% 136,19 Mn 11,03 / 11,23
84,20 -1.06% 308,26 Mn 83,30 / 86,20

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 629/753 ÝlkÝlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 6017 madde; 5,025 - 5,032 arasý.

Konu: TRCAS - Turcas Holding A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by €vrén Yazýyý Oku
    Balinalar carvana peþinde hepsibenim peþinde BÝST'i unuttu Buradan yabancý yatýrýmcýlara sesleniyorum, ABD borsalarýndan kazancýnýzý alýn memlekete geri dönün
    O balinalar dolarýn ve serbest marjlarýn kokusunu aldý bile… 😂😂

Alýntý Originally Posted by €vrén Yazýyý Oku
    Bir süredir yazmýyordum sükuneti koruyayým aklýselim düþüneyim diye. Senebaþýndan beri kaðýt üzerindeki zarar 7.5 milyon. Tek teselli maliyetin 2019 2020'lerden olmasý nedeniyle zararýn kardan zarar olmasý, ama yine de insan gibi satmadý namussuzlar. Özellikle Teknosa'da kantarýn topuzu fazlasýyla kaçtý, dün 4 küsür milyon lot satýþ vardý tek bir aracý kurumdan, zirveden %50 geriye çekildi neredeyse. Ben dün itibarý ile fon dýþý eldeki tüm bakiyeyi Teknosa'ya koydum 70.000 lot. Artýk oturur beklerim. Teknosa görece daha hýzlý toparlarsa bir noktada tekrar Petun Turcas bölüþtürürüm herhalde ama o kadar fazla düþtü ki en azýndan 20 Þubat'ta gelecek bilançoya hatta belli bir miktar sonrasýna kadar burada beklemek daha iyi olacak gibi geliyor bana. Dün Shell'in rekor kar açýkladýðýyla ilgili haberi de gördüm. Ýnþallah Turcas karý da iyi gelir. Bu kadar düþüþten sonra ne olursa olsun hepsi bir þekilde tepki yükseliþi yapar herhalde ama zirveden bu kadar geri çekilme gerçekten çok abartýlý oldu. Kitap okuyup kafa daðýtmaya çalýþýyorum artýk. Yapacak bir þey yok beklemekten baþka.
    Turco kalmadýmý yani.
    Yýrttýk þeriklerr😅

Biþi diyimmi böyle olacaðýný bilebile satmadýk.
    Zaten benim sorun satamamakta.
    Mas kurulduðu zaman aramýþtým acun abiyi.
    Siz satarsýnýz beklersiniz diye.
    Öyle bir fon kuracaktýk ama spk izin vermedi mac gibi olcak buda hep hissede dediydi.
    Sanýrým ilerde olurda rahat ederiz.
    Epey zarar ettik ama dalýr bazýnda halen kardayýz.
    Dalýr olursa 25 odagider.
    2026 o zaman😅😅
    Burada paylaþýlan hiçbir görüþ, fikir,eylem v.s yatýrým tavsiyesi deðildir.G.P

3.  Alýntý Originally Posted by wasaban Yazýyý Oku
    O balinalar dolarýn ve serbest marjlarýn kokusunu aldý bile… ����
    Hýzlarýný ben takip etmeye bile yetiþemiyorum, 3.5 dolardan 14 dolara gitmeler falan o nasýl bir getiri öyle

Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Turco kalmadýmý yani.
    Yýrttýk þeriklerr��

Biþi diyimmi böyle olacaðýný bilebile satmadýk.
    Zaten benim sorun satamamakta.
    Mas kurulduðu zaman aramýþtým acun abiyi.
    Siz satarsýnýz beklersiniz diye.
    Öyle bir fon kuracaktýk ama spk izin vermedi mac gibi olcak buda hep hissede dediydi.
    Sanýrým ilerde olurda rahat ederiz.
    Epey zarar ettik ama dalýr bazýnda halen kardayýz.
    Dalýr olursa 25 odagider.
    2026 o zaman����
    Petun'u Trcas'ý sattým Tknsa'ya bastým hepsini Fon çok heyecansýz, her aldýðýný tutuyor, ne satýyor ne deðiþtiriyor, bari ben biraz hareket getireyim dedim

Kur bayadýr sabit kalýnca Teknosa'nýn ithal elektronik satýþlarý artmýþtýr. Son düþüþte en çok dayak yiyen de Teknosa oldu. Bilanço tarihi de yakýn olunca tepki yükseliþinde önden gidebilir umuduyla geçiþ yapmýþ oldum.

Aslýnda Petun Trcas Tknsa her duruma uygun güzel bir portföy olurdu ama fon zaten riski daðýtmýþ durumda olduðu için ben kendi tarafýmda biraz risk almakta sakýnca görmedim.

Böyle olacaðýný bile bile satmamak noktasýnda, 6 ayda 3'e katlayan borsanýn bir yerde saðlam düþebileceði muhakkaktý, ama yükselirken daha ne kadar yükselir, düþerken nereden döner bilmek mümkün olmayýnca, ne düþünsek ne planlasak nafile. Turcas 25'ten 22'ye düþünce ben çok düþtü diye düþünmüþtüm. Þimdi geldiðimiz yer ortada. Bir kesim bu tip durumlarda düþtükçe sürekli alabilmek için sürekli kenarda nakit bulunduruyor, %50 borsa %50 nakit gibi oranlar tutuyorlar, ama onlar da yükseliþte kazançtan kayýp yaþýyor. Ben 2019'dan beri %100 borsadayým. MAC fonunu ilk aldýðýmda 2.5 kuruþtu fon fiyatý, birkaç ay önceki zirve fiyatý 30 kuruþ oldu, þimdi düþüþlerden sonra 22 kuruþ, hala baþlangýçtan 9 kat yukarýda. Böyle bir getiri dövizle altýnla faizle falan mümkün olmazdý. Son girenler için kýsa vadeli büyük hayal kýrýklýðý oluyordur doðrudur ama ben de yaþadým bunlarý zamanýnda. 2019 sonunda fonda 2 milyonum vardý pandemide 1.3 milyona düþmüþtü. 2 milyonu kazanmak için 20 yýl çalýþtýktan sonra 2 ayda 700bin kayýp yaþamak kolay sineye çekilir bir durum deðildi ama ben kitap okuya okuya fon yöneticilerini dinleye dinleye bir disipline soktum kendimi. Bu iþin zamanlamasý yukarýdan satýp aþaðýdan almasý nakite dönmesi daldan dala atlamasý falan olmuyor. Sürekli borsada olup doðru hisse seçimi ile borsa endeksinin üzerinde getiri saðlamaya çalýþmak uzun vadede en kazançlý strateji gibi görünüyor. Bu yüzden ben nakite dönmemekte kararlýyým. Zaten nakite dönsem %3 düþse çok düþtü deyip yine hemen giriyorum. Bu enflasyonla bu kur rejimi ile bu faizle nakitte kalmak çok daha büyük bir risk gibi geliyor bana. Böyle olunca da bir yerde düþeceðini bilsem bile asla satmaya varmýyor elim.

4. Sn. Evren

https://twitter.com/yatirimcibibaba/...CPGc02A8rRqKTw

Fonlarýn getirilerini takip etmek için bu hesaba bakabilirsiniz. Gün içi ve gün sonu fon deðerlerini paylaþýyor.

Anladýðým kadarýyla xu100 dýþý þirketlerden oluþan ve geçen senenin getiri / katýlýmcý sayýsýnda lider olan fonlardan, çýkýþlar baþlamýþ.

Örnek: Garanti bankasý xu100 dýþý hisse senedi.

Hýzlarýný ben takip etmeye bile yetiþemiyorum, 3.5 dolardan 14 dolara gitmeler falan o nasýl bir getiri öyle

Petun'u Trcas'ý sattým Tknsa'ya bastým hepsini Fon çok heyecansýz, her aldýðýný tutuyor, ne satýyor ne deðiþtiriyor, bari ben biraz hareket getireyim dedim

Kur bayadýr sabit kalýnca Teknosa'nýn ithal elektronik satýþlarý artmýþtýr. Son düþüþte en çok dayak yiyen de Teknosa oldu. Bilanço tarihi de yakýn olunca tepki yükseliþinde önden gidebilir umuduyla geçiþ yapmýþ oldum.

Aslýnda Petun Trcas Tknsa her duruma uygun güzel bir portföy olurdu ama fon zaten riski daðýtmýþ durumda olduðu için ben kendi tarafýmda biraz risk almakta sakýnca görmedim.

Böyle olacaðýný bile bile satmamak noktasýnda, 6 ayda 3'e katlayan borsanýn bir yerde saðlam düþebileceði muhakkaktý, ama yükselirken daha ne kadar yükselir, düþerken nereden döner bilmek mümkün olmayýnca, ne düþünsek ne planlasak nafile. Turcas 25'ten 22'ye düþünce ben çok düþtü diye düþünmüþtüm. Þimdi geldiðimiz yer ortada. Bir kesim bu tip durumlarda düþtükçe sürekli alabilmek için sürekli kenarda nakit bulunduruyor, %50 borsa %50 nakit gibi oranlar tutuyorlar, ama onlar da yükseliþte kazançtan kayýp yaþýyor. Ben 2019'dan beri %100 borsadayým. MAC fonunu ilk aldýðýmda 2.5 kuruþtu fon fiyatý, birkaç ay önceki zirve fiyatý 30 kuruþ oldu, þimdi düþüþlerden sonra 22 kuruþ, hala baþlangýçtan 9 kat yukarýda. Böyle bir getiri dövizle altýnla faizle falan mümkün olmazdý. Son girenler için kýsa vadeli büyük hayal kýrýklýðý oluyordur doðrudur ama ben de yaþadým bunlarý zamanýnda. 2019 sonunda fonda 2 milyonum vardý pandemide 1.3 milyona düþmüþtü. 2 milyonu kazanmak için 20 yýl çalýþtýktan sonra 2 ayda 700bin kayýp yaþamak kolay sineye çekilir bir durum deðildi ama ben kitap okuya okuya fon yöneticilerini dinleye dinleye bir disipline soktum kendimi. Bu iþin zamanlamasý yukarýdan satýp aþaðýdan almasý nakite dönmesi daldan dala atlamasý falan olmuyor. Sürekli borsada olup doðru hisse seçimi ile borsa endeksinin üzerinde getiri saðlamaya çalýþmak uzun vadede en kazançlý strateji gibi görünüyor. Bu yüzden ben nakite dönmemekte kararlýyým. Zaten nakite dönsem %3 düþse çok düþtü deyip yine hemen giriyorum. Bu enflasyonla bu kur rejimi ile bu faizle nakitte kalmak çok daha büyük bir risk gibi geliyor bana. Böyle olunca da bir yerde düþeceðini bilsem bile asla satmaya varmýyor elim.
    Trcas daha ucuz gibi sanki.Opsiyonda bonusu.Bilmem yanlýþmý düþünüyorum.
    Bugünki alýmlar mac a giderse çok gülerim.
    Acun abi paçal yapii😂

6.  Alýntý Originally Posted by wasaban Yazýyý Oku
    Sn. Evren

https://twitter.com/yatirimcibibaba/...CPGc02A8rRqKTw

Fonlarýn getirilerini takip etmek için bu hesaba bakabilirsiniz. Gün içi ve gün sonu fon deðerlerini paylaþýyor.

Anladýðým kadarýyla xu100 dýþý þirketlerden oluþan ve geçen senenin getiri / katýlýmcý sayýsýnda lider olan fonlardan, çýkýþlar baþlamýþ.

Örnek: Garanti bankasý xu100 dýþý hisse senedi.
    Baþka fonda yatýrýmým olmadýðý ve düþünmediðim için fon getirilerini takip etmiyorum, ama bu hesabýn bir paylaþýmýnda hangi fonda hangi hisse var diye çok kapsamlý bir tablo vardý, onu incelemiþtim, baya emek vermiþler, ellerine saðlýk.

Çýkýþlarý giriþleri TEFAS Tarihsel Veriler'den takip ediyorum ben. Hisse fonlarýný portföy büyüklüðüne göre sýralayýp büyükten küçüðe 5-10 fonun son 1-2 aydaki giriþ çýkýþlarýný incelemiþtim. Dediðiniz gibi BÝST 100 dýþý þirketlere yatýrým yapan fonlarda çýkýþlar daha fazla. Banka baðlantýlý PYÞ fonlarýnda da çýkýþlar daha fazla. Deðer yatýrýmý felsefesiyle yatýrým yapan fonlarda, yatýrýmcýlar daha bilinçli olduðu için olsa gerek, çýkýþlar daha az, ama yine de var elbette.

Fon giriþ çýkýþlarý fiyatlarý biraz da gecikmeli takip ediyor. Yani fon 1 hafta falan düþsün sonra yatýrýmcý çýkmaya baþlýyor. Fon yükselmeye baþladýðýnda da hemen giriþ olmuyor genelde, fon fiyatý artmaya baþladýðýnda bazen yatýrýmcý çýkýþý devam ediyor, fon fiyatý 1-2 hafta artmaya devam ederse sonra yatýrýmcýlara güven gelip tekrar giriþler baþlýyor gibi durumlar görmüþtüm geçmiþte. Önümüzdeki hafta borsa yükselmeye devam ederse hafta içinde veya ertesi hafta giriþler baþlayabilir, o zaman yükseliþ daha kararlý hale de gelebilir diye umuyorum.

Siz veya Sn. GP önceki mesajlarda yazmýþ bu düþüþlerde fonlara oynuyorlar diye, ben de böyle olabileceðinden þüpheleniyorum biraz. Piyasa çok aþaðý basýlýnca yatýrýmcýlar korktu, fonlar yatýrýmcý parasý ödemek için mecburi satýþa geçti. Zirveden %30-40-50 düþüþ sonrasý fonlarý satýþa zorlayýp, fonlarýn sattýklarýný toplayýp, önümüzdeki zamanlarda piyasa tekrar yükseldiði zaman fonlara tekrar giriþ olduðunda fonlar tekrar hisse almaya baþladýðýnda aþaðýdan toplananlarý yukarýdan fonlara geri satmak gibi bir dolap söz konusu olabilir mi diye ben de düþünmedim deðil. Fonlar son 6 ayda çok hýzlý ve çok fazla büyümüþtü. Sýkýþtýrmak için yapýlan bir operasyon olur mu olabilir neden olmasýn. Belki de fazla senaryo yazýyoruzdur ama olmayacak þey de deðil. Neyse en azýndan düþüþün hýzlý olmasý bence daha iyi oldu. 3 ay 5 ay yavaþ yavaþ düþse onun toparlanmasý da 3 ay 5 ay sürse bu yýlý kaybetmiþ olurduk. Þimdi hýzlý düþtü, inþallah toparlanmasý da hýzlý olursa belki seçime kadar yeni zirveler görürüz, Allah'tan ümit kesilmez, hisse yatýrýmcýsý olmanýn ilk þartý geleceðe dair ümitli olmakmýþ

7.  Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Trcas daha ucuz gibi sanki.Opsiyonda bonusu.Bilmem yanlýþmý düþünüyorum.
    Bugünki alýmlar mac a giderse çok gülerim.
    Acun abi paçal yapii��
    Ucuzluk konusunda deðerleme hesabýna hakim deðilim, ama KAP'taki sermaye ve ortaklýk yapýsýna bakýnca, Petun ve Tknsa'da MAC'ýn %5 üzeri payý olduðu için toplam pay sayýsýný KAP'tan görerek hesaplayýnca, Petun ve Tknsa'nýn aðýrlýðý Trcas'a kýyasla daha fazla görünüyor MAC'ta. Petun %8.5 Tknsa %6.8 gibi hesaplamýþtým son baktýðýmda. Trcas %4-5 civarý olsa gerek. Ocak portföy daðýlým raporu geldiðinde daha net görürüz. MAS'ta ise hepsinin aðýrlýðý eþit gibi hesapladým kabaca. KAP'ta görünen paylar sadece MAC'taki paylar. MAS sahipliði Petun ve Tknsa'da %5'ten fazla olmadýðý için MAS paylarý KAP'ta görünmüyor. Ancak Marmara Capital'in toplam payý %5'i %10'u vb. geçtiðinde, gönderilen KAP bildiriminde toplam pay göründüðü için, oradan da MAS'taki miktarý hesaplamýþtým. Trcas'ta sahiplik %5'i geçmediði için Trcas için KAP'ta toplam pay görünmüyor.

Zamanýnda Celha Ditas için de böyle takip ediyordum. O zamanlarda hisse yatýrýmým yoktu ama meraktan takip ediyordum. Þimdi de ayný þekilde Petun Tknsa için izliyorum. Sonuç olarak, biraz bu pay sayýlarýnýn ve sahiplik miktarýnýn daha fazla olmasýndan, biraz kurun uzunca bir süredir stabil kalmasý nedeniyle Teknosa'nýn satýþlarýnýn iyi gittiðini düþündüðümden, biraz da gerek zirveden geri çekilme gerekse son düþüþteki kayýp açýsýndan en çok dayaðý Teknosa'nýn yemesinden dolayý geçiþ kararý almýþ oldum.

Tek þirket riski aldýðýma deðecek bir getiri olur mu bilemiyorum, üç þirket de aþaðý yukarý paralel gidiyorlar, yani Mart Nisan civarý fona eklendikleri tarihten bu yana getirileri aþaðý yukarý ayný. Zaman zaman bazýsý daha fazla yükseliyor zaman zaman bazýsý daha fazla düþüyor ama uzun vadede aþaðý yukarý ayný gidiyorlar. Ben de en kötü zamanda en geride olaný alýp gelecekte bir noktada görece daha iyi getiri saðladýðý bir zaman geldiðinde tekrar tek þirketten üç þirkete dönerek bir alým satým kazancý yaratabilir miyim düþüncesiyle böyle bir iþe kalkýþmýþ oldum.

Ana paranýn tamamý olsa asla alýnacak bir risk deðil ama bendeki miktar fona kýyasla 10'da 1 gibi bir oranda olduðu için ben kendimdeki miktarý tek þirkete koysam bile genel risk daðýlýmýný çok fazla deðiþtirmediði için sakýnca görmedim, bir þanssýzlýk olmazsa bir noktada görece daha iyi bir getiri olabilir diye umdum. Hayýrlýsý artýk göreceðiz bakalým ne olacak.

Sizin açýnýzdan bakarsak Turcas'larý sattýðým için Turcas yükseliþe geçti siz kardasýnýz Oysa ne ümitliydim 22'den alýrken, 30'a gelince yarýsýný satar, 35'te de kalan yarýsýný satarým diyordum, hayaller ve acý gerçekler

Ucuzluk konusunda deðerleme hesabýna hakim deðilim, ama KAP'taki sermaye ve ortaklýk yapýsýna bakýnca, Petun ve Tknsa'da MAC'ýn %5 üzeri payý olduðu için toplam pay sayýsýný KAP'tan görerek hesaplayýnca, Petun ve Tknsa'nýn aðýrlýðý Trcas'a kýyasla daha fazla görünüyor MAC'ta. Petun %8.5 Tknsa %6.8 gibi hesaplamýþtým son baktýðýmda. Trcas %4-5 civarý olsa gerek. Ocak portföy daðýlým raporu geldiðinde daha net görürüz. MAS'ta ise hepsinin aðýrlýðý eþit gibi hesapladým kabaca. KAP'ta görünen paylar sadece MAC'taki paylar. MAS sahipliði Petun ve Tknsa'da %5'ten fazla olmadýðý için MAS paylarý KAP'ta görünmüyor. Ancak Marmara Capital'in toplam payý %5'i %10'u vb. geçtiðinde, gönderilen KAP bildiriminde toplam pay göründüðü için, oradan da MAS'taki miktarý hesaplamýþtým. Trcas'ta sahiplik %5'i geçmediði için Trcas için KAP'ta toplam pay görünmüyor.

Zamanýnda Celha Ditas için de böyle takip ediyordum. O zamanlarda hisse yatýrýmým yoktu ama meraktan takip ediyordum. Þimdi de ayný þekilde Petun Tknsa için izliyorum. Sonuç olarak, biraz bu pay sayýlarýnýn ve sahiplik miktarýnýn daha fazla olmasýndan, biraz kurun uzunca bir süredir stabil kalmasý nedeniyle Teknosa'nýn satýþlarýnýn iyi gittiðini düþündüðümden, biraz da gerek zirveden geri çekilme gerekse son düþüþteki kayýp açýsýndan en çok dayaðý Teknosa'nýn yemesinden dolayý geçiþ kararý almýþ oldum.

Tek þirket riski aldýðýma deðecek bir getiri olur mu bilemiyorum, üç þirket de aþaðý yukarý paralel gidiyorlar, yani Mart Nisan civarý fona eklendikleri tarihten bu yana getirileri aþaðý yukarý ayný. Zaman zaman bazýsý daha fazla yükseliyor zaman zaman bazýsý daha fazla düþüyor ama uzun vadede aþaðý yukarý ayný gidiyorlar. Ben de en kötü zamanda en geride olaný alýp gelecekte bir noktada görece daha iyi getiri saðladýðý bir zaman geldiðinde tekrar tek þirketten üç þirkete dönerek bir alým satým kazancý yaratabilir miyim düþüncesiyle böyle bir iþe kalkýþmýþ oldum.

Ana paranýn tamamý olsa asla alýnacak bir risk deðil ama bendeki miktar fona kýyasla 10'da 1 gibi bir oranda olduðu için ben kendimdeki miktarý tek þirkete koysam bile genel risk daðýlýmýný çok fazla deðiþtirmediði için sakýnca görmedim, bir þanssýzlýk olmazsa bir noktada görece daha iyi bir getiri olabilir diye umdum. Hayýrlýsý artýk göreceðiz bakalým ne olacak.

Sizin açýnýzdan bakarsak Turcas'larý sattýðým için Turcas yükseliþe geçti siz kardasýnýz Oysa ne ümitliydim 22'den alýrken, 30'a gelince yarýsýný satar, 35'te de kalan yarýsýný satarým diyordum, hayaller ve acý gerçekler
    Bilginize ve araþtýrmanýza saygý duyuyorum.
    Meraktan ditaþk ve çelik çomak izlemek çok ilginç.
    Ama baþarý böyle gelir.
    Emek olmadan yemek olmaz.
    Ben acun abiden önce ray sigortalarý çaðrýya verdikten sonra gelecek persfektifi olarak ve niðdede incelemede bulunarak doðan grubu hissesi olduðundan o zamanlar 25 milyon dolar piyasa deðeri olan ve zararda olan daha öncede mecnur tarafýndan operasyona uðramýþ bu þirketi seçtim.
    Piyasa deðeri sonra 10 milyon dýlara düþtü.Sektördekilerle görüþerek düþtükçe aldým.
    Mac ile ilk olarak 2020 yýlýnýn þubat ayýnda ditaþka gelmesi ile tanýþtým.Hiç unutmam almaya baþladýktan sonra ikiye katladý bende epey verdim ve sonra ayný fiyata geri düþmüþtü.
    Þubat 2020 de alýmlar baþlamýþtý ve 7lira iyi pirim yaptý diye vermiþtim biraz.Ordan 14 yaptý ve 7 ye geri döndü.
    Sermaye 10 milyondu ve fon 800 bin lot almýþtý.Bu aldýklarýnýn 200 bin lotunu 20202 de sattý tekrar aldý þubat 2021 de sattý ve sonra daha fazlasýný tekrar aldý.
    Þu anda dolar bazýnda ilk giriþ seviyesinin 3 misli karda fon.Benim maliyetim daha düþük ve satmayý düþünmüyorum.
    Bu arada iki bedelli oldu ve yavruladý😂
    Çelik çomak az vardý satýldýktan sonra çaðrý fiyatýnýn iki mislini hesapladým ve orda vedalaþtým.Wasaban üstat beni dinlemedi çaðrý fiyatýna verdi.😂

Trcas konusuna gelince.
    Acun abinin geleceðini tahmin ediyordum.Ýddiaya bile girdik wasaban üstatla yunanýna ama kesik attý.Paramý kazandýk sanki abi diyo😂
    Turco 20 dodo 5 lira iken yarýsýný deðiþtirelim ve ben jübile yapayum dedim wasaban üstada.
    Destek atmadý.
    Turco 24 dodo 6 lira iken tekrarladým yine destek atmadý.Ben yüzde 10 la düþüncemi gerçekleþtirdi.Yüzde elli olsa turcolar 36 liraya geliyordu þu an😂

Sizin gibi yýllarca ditaþk ve çelik çomak izlemiþ biri olarak ikinci defa geleceðinide söyledim wasaban üstada ve aralýk 2022 de geldi.
    Daha önceki stili bildipimden dodolarý çevirdim hemen.Madem jübile mümkün olmadý.Devammm😂
    Hatta wasaban üstada acun abinin alýþýný görünce fullemek lazým dedim.
    Bende 22 den aldýklarýmý 44 e veririm diyordum.
    Kýsada olmadý ama longda halen mümkün olabilir.😂😂
    Aralýk 2022 de teknosada almýþ olsak ayný akibet oluyordu geçmiþe bakýnca.
    Trcasý tercih etmemin nedeni opsiyon ve borcun bitmesi.
    Hatta dün dedimki wasaban üstada opsiyon biran önce olsada .......hissesine geçip yapamadýðým jübilemi yapsam😂
    Herþey çok güzel olacak.
    Dediðiniz gibi umut yoksa borsada yok.

Sayfa 629/753 ÝlkÝlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •