Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
64,35 10% 250,44 Mn 60,60 / 64,35
10,79 9.99% 126,04 Mn 9,83 / 10,79
33,02 9.99% 502,28 Mn 29,92 / 33,02
35,88 9.99% 156,00 Mn 34,10 / 35,88
172,00 9.97% 1,95 Mr 155,60 / 172,00
17,82 -10% 597,81 Mn 17,82 / 19,98
1.963,00 -10% 15,51 Mn 1.963,00 / 1.963,00
15,16 -9.98% 2,73 Mr 15,16 / 15,85
296,50 -8.49% 602,65 Mn 291,75 / 317,50
14,32 -6.89% 331,35 Mn 14,09 / 16,00
878,50 9.95% 10,17 Mr 741,50 / 878,50
2,95 1.37% 9,57 Mr 2,87 / 3,02
307,50 1.15% 6,55 Mr 305,25 / 308,50
72,95 1.96% 5,96 Mr 71,30 / 73,25
345,25 3.06% 5,01 Mr 336,25 / 346,75
20,88 0.87% 436,60 Mn 20,60 / 21,00
418,00 1.27% 2,44 Mr 414,75 / 421,00
345,25 3.06% 5,01 Mr 336,25 / 346,75
418,75 3.01% 2,45 Mr 409,25 / 425,00
100,30 -0.1% 201,52 Mn 99,30 / 101,10
114,40 0.88% 75,90 Mn 113,40 / 114,90
418,00 1.27% 2,44 Mr 414,75 / 421,00
37,12 0.87% 179,23 Mn 36,84 / 37,58
11,19 2.01% 136,19 Mn 11,03 / 11,23
84,20 -1.06% 308,26 Mn 83,30 / 86,20

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 630/753 ÝlkÝlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 6017 madde; 5,033 - 5,040 arasý.

Konu: TRCAS - Turcas Holding A.Þ.

1. Çok düþtük toparlanacaz da ooo hayýrlýsý bakalým
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

2.  Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Bilginize ve araþtýrmanýza saygý duyuyorum.
    Meraktan ditaþk ve çelik çomak izlemek çok ilginç.
    Ama baþarý böyle gelir.
    Emek olmadan yemek olmaz.
    Ben acun abiden önce ray sigortalarý çaðrýya verdikten sonra gelecek persfektifi olarak ve niðdede incelemede bulunarak doðan grubu hissesi olduðundan o zamanlar 25 milyon dolar piyasa deðeri olan ve zararda olan daha öncede mecnur tarafýndan operasyona uðramýþ bu þirketi seçtim.
    Piyasa deðeri sonra 10 milyon dýlara düþtü.Sektördekilerle görüþerek düþtükçe aldým.
    Mac ile ilk olarak 2020 yýlýnýn þubat ayýnda ditaþka gelmesi ile tanýþtým.Hiç unutmam almaya baþladýktan sonra ikiye katladý bende epey verdim ve sonra ayný fiyata geri düþmüþtü.
    Þubat 2020 de alýmlar baþlamýþtý ve 7lira iyi pirim yaptý diye vermiþtim biraz.Ordan 14 yaptý ve 7 ye geri döndü.
    Sermaye 10 milyondu ve fon 800 bin lot almýþtý.Bu aldýklarýnýn 200 bin lotunu 20202 de sattý tekrar aldý þubat 2021 de sattý ve sonra daha fazlasýný tekrar aldý.
    Þu anda dolar bazýnda ilk giriþ seviyesinin 3 misli karda fon.Benim maliyetim daha düþük ve satmayý düþünmüyorum.
    Bu arada iki bedelli oldu ve yavruladý😂
    Çelik çomak az vardý satýldýktan sonra çaðrý fiyatýnýn iki mislini hesapladým ve orda vedalaþtým.Wasaban üstat beni dinlemedi çaðrý fiyatýna verdi.😂

Trcas konusuna gelince.
    Acun abinin geleceðini tahmin ediyordum.Ýddiaya bile girdik wasaban üstatla yunanýna ama kesik attý.Paramý kazandýk sanki abi diyo😂
    Turco 20 dodo 5 lira iken yarýsýný deðiþtirelim ve ben jübile yapayum dedim wasaban üstada.
    Destek atmadý.
    Turco 24 dodo 6 lira iken tekrarladým yine destek atmadý.Ben yüzde 10 la düþüncemi gerçekleþtirdi.Yüzde elli olsa turcolar 36 liraya geliyordu þu an😂

Sizin gibi yýllarca ditaþk ve çelik çomak izlemiþ biri olarak ikinci defa geleceðinide söyledim wasaban üstada ve aralýk 2022 de geldi.
    Daha önceki stili bildipimden dodolarý çevirdim hemen.Madem jübile mümkün olmadý.Devammm😂
    Hatta wasaban üstada acun abinin alýþýný görünce fullemek lazým dedim.
    Bende 22 den aldýklarýmý 44 e veririm diyordum.
    Kýsada olmadý ama longda halen mümkün olabilir.😂😂
    Aralýk 2022 de teknosada almýþ olsak ayný akibet oluyordu geçmiþe bakýnca.
    Trcasý tercih etmemin nedeni opsiyon ve borcun bitmesi.
    Hatta dün dedimki wasaban üstada opsiyon biran önce olsada .......hissesine geçip yapamadýðým jübilemi yapsam😂
    Herþey çok güzel olacak.
    Dediðiniz gibi umut yoksa borsada yok.
    Acun abi Aralýkta almasaydý iyiydi. Bizede özgüven geldi. Mac maliyeti 21 ( 2. alýmlar) dedik, daldýk tahtaya. Dalýþ o dalýþ… 😂

Aralýk ayýnda tercihini niye Turcas dan yana kullandý, onu incelemek lazým. 3. çeyrek bilançosuna göre toparlanma bekliyor olabilir.

Alýntý Originally Posted by wasaban Yazýyý Oku
    Acun abi Aralýkta almasaydý iyiydi. Bizede özgüven geldi. Mac maliyeti 21 ( 2. alýmlar) dedik, daldýk tahtaya. Dalýþ o dalýþ… 😂

Aralýk ayýnda tercihini niye Turcas dan yana kullandý, onu incelemek lazým. 3. çeyrek bilançosuna göre toparlanma bekliyor olabilir.
    Dur daha yüzde beþi geçtik diye kap gelecek😂
    O yollamazsa ben yollarým ona göre.
    Haaa baþka fonlarda kýskanmasýn.
    5 den 25 yapan 15 den 75 yapmaz belki ama 44 yapar.
    Ahahahh.
    Amsterdamlýlarý
    Londralýlarý
    Los Amgelaslýlarý
    Berlinlileri
    Pekinlileride bekliyoruzz

4. Hadi hayýrlýsý

5.  Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Bilginize ve araþtýrmanýza saygý duyuyorum.
    Meraktan ditaþk ve çelik çomak izlemek çok ilginç.
    Ama baþarý böyle gelir.
    Emek olmadan yemek olmaz.
    Yanlýþ anlaþýlma olmamasý için daha net ifade edeyim. Hisse yatýrýmým yoktu derken, kendi baþýma aldýðým bir hisse senedi yoktu demek istedim, yoksa fon yatýrýmým vardý MAC'ta, Celha ve Ditas'ý da MAC'ta olduðu için takip ediyordum.

Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Ben acun abiden önce ray sigortalarý çaðrýya verdikten sonra gelecek persfektifi olarak ve niðdede incelemede bulunarak doðan grubu hissesi olduðundan o zamanlar 25 milyon dolar piyasa deðeri olan ve zararda olan daha öncede mecnur tarafýndan operasyona uðramýþ bu þirketi seçtim.
    Piyasa deðeri sonra 10 milyon dýlara düþtü.Sektördekilerle görüþerek düþtükçe aldým.
    Sizin araþtýrmanýz emeðiniz bilginiz çok daha fazla. Benim yaptýðým sadece fonlar ne yapýyor ne zaman ne alýyor ne satýyor takip etmek, yatýrým tarzlarýný gerekçelerini hedeflerini anlmaya çalýþmak. Yoksa þirket deðerleme açýsýndan bilgim çok az ve yüzeysel.

Mac ile ilk olarak 2020 yýlýnýn þubat ayýnda ditaþka gelmesi ile tanýþtým.Hiç unutmam almaya baþladýktan sonra ikiye katladý bende epey verdim ve sonra ayný fiyata geri düþmüþtü.
    Þubat 2020 de alýmlar baþlamýþtý ve 7lira iyi pirim yaptý diye vermiþtim biraz.Ordan 14 yaptý ve 7 ye geri döndü.
    Sermaye 10 milyondu ve fon 800 bin lot almýþtý.Bu aldýklarýnýn 200 bin lotunu 20202 de sattý tekrar aldý þubat 2021 de sattý ve sonra daha fazlasýný tekrar aldý.
    Þu anda dolar bazýnda ilk giriþ seviyesinin 3 misli karda fon.Benim maliyetim daha düþük ve satmayý düþünmüyorum.
    Bu arada iki bedelli oldu ve yavruladý😂
    Pandemi öncesinde þirketteki payý %5 üstüne çýkarmýþlardý ve pandemi sýrasýnda fondan yatýrýmcý çýkýþý olunca zorunlu satýþ yapmak zorunda kalmýþlardý. O dönemi hatýrlýyorum. MAC'ta Cimsa vardý onu da takip ediyordum. Pandemide çok düþmüþtü fiyatlar. Ben o dönemde ihtiyaç kredisi kullanarak MAC'taki yatýrýmýmý artýrmýþtým sonra çok iyi getiriler olmuþtu ama hisse bazýnda daha da büyük fýrsatlar oluþmuþtu o dönem deðerlendirmesini bilene. Ben o kadarýný göremedim o aþamada. Benim BÝST'te ilk hissemi almam ilk hisse fonumu almamdan 1-2 yýl sonra oldu. Yanlýþ bir þey yaparým diye endiþe ettiðimden baya geç baþladým kendi baþýma hisse almaya. Hala da fona kýyasla çok düþük oranda hisse alýyorum. Deðerlemeye tam olarak hakim olmamak büyük eksiklik bu anlamda. Aracý kurum raporuyla falan da olmuyor bu iþ. Ben de bir hisse almak istediðimde MAC ve MAS'taki hisseler üzerinden gidiyorum ki kendi baþýma bir þeyler yapmaya çalýþýrken hata yapma ihtimalim daha az olsun.

Çelik çomak az vardý satýldýktan sonra çaðrý fiyatýnýn iki mislini hesapladým ve orda vedalaþtým.Wasaban üstat beni dinlemedi çaðrý fiyatýna verdi.😂
    Ben o süreci MAC bültenlerinde gördüm, iki ay üst üste %70 gibi bir getiri oldu galiba, iki ay üst üste en fazla kazandýranlardaydý. Çaðrý fiyatýnýn iki mislini hedeflemek ve hedefe ulaþmak büyük baþarý olmuþ. Þimdi Turcas 500 milyon dolar edebilir diyoruz, piyasa deðeri 200 milyon diyoruz, 500 milyon dolardan satýlsa piyasa deðeri 1 milyar dolar olana kadar hisseyi tutmak nasýl mümkün olur hayal edemiyorum. BÝST de bu anlamda çok acayip bir ortam. Kimi þirketler ederinin kaç kat altýnda fiyatlanýyor, kimi þirketler kaç kat üstünde fiyatlanýyor. Hem realist yaklaþmak zorunda olmak, hem de yerine göre irrealist oluþumlarý öngörüp faydalanmasýný bilebilmek büyük beceri.

6.  Alýntý Originally Posted by wasaban Yazýyý Oku
    Acun abi Aralýkta almasaydý iyiydi. Bizede özgüven geldi. Mac maliyeti 21 ( 2. alýmlar) dedik, daldýk tahtaya. Dalýþ o dalýþ… ��

Fona yeni giren yatýrýmcý oldukça genelde geride kalan hisselere ekleme yaptýklarý için, o süreçte de Turcas önden ve hýzlý yükseldiði için, uzun süre Turcas'a ekleme yapýlmamýþ oldu. Fona ilk eklendiðinde aðýrlýðý %5-6 civarlarýndayken zamanla %2-3'lere kadar düþtü. Fon büyürken Turcas'ýn daha önden hýzlý yükselmiþ olmasý, zamanla fondaki aðýrlýðýný düþürmüþ oldu. Daha geriden gelen Petun Teknosa gibi þirketlere o süreçte ekleme olmuþtu. Teknosa'ya galiba zirve yaptýðý zamanlara yakýn son 1-2 ayda benzer þekilde yine ekleme olmadý. Yani önden gitmeleri buna sebep diye düþünüyorum ben. 27 Ekim'den sonra Turcas gitgide göreceli olarak geride kalmaya baþlayýnca, ki gerçekten uzun süre çok fazla negatif ayrýþtý, zamanla diðer hisselere göre geride kaldýðý için Turcas'a da eklemeler yapýlmaya baþlanmýþ oldu diye düþünüyorum. Sonra da BÝST'te hava bozunca ekleme destekleme falan yalan oldu tüm hisselerle birlikte Turcas da döküldü.

Malesef ben de ayný tongaya basmýþ oldum. Turcas'ýn kredili iþlem yasaðý sonlanacaktý, fiyat görece geride kalmýþtý, fondaki aðýrlýðýnýn artýrýlmasý muhtemeldi, BÝST geneli yükselmeye devam ediyordu, bu süreçte o günün þartlarý içerisinde doðru bir yatýrým fikri gibi görünmüþtü. Turcas zirvesini 27 Ekim'de yapmýþ. Ben 13 Aralýk civarlarýnda bir yerde almýþtým galiba 22 lira civarlarýndan. Teknosa 12 Aralýk'ta zirve yapmýþ. Petun 30 Aralýk'ta zirve yapmýþ. Zemin oyuna müsaitti aslýnda ama kýsmet olmadý.

Habire VBTS gelmesi de yükseliþlere hep sekte vurdu. Halka arzlar olsun manipülasyona konu hisseler olsun ne hisseler kaç yüz tavan gitti bir þey olmadý da Turcas 2-3 tavan yaptý diye habire tedbir geldi durdu.

Aslýnda Buffett saðlýklý hisse getirisi saðlamanýn, þirketin büyümesinin kazancýnýn ve nihayetinde deðerinin artmasý ile gerçekleþeceðini savunup spekülatif hareketleri konu dýþýnda tutar, ama bizde sürekli bir kriz sürekli bir çöküþ olunca, rüzgarýn arkadan estiði bir zaman denk geldiðinde þirket deðerine gitsin de satýp daha ucuz baþka bir hisseye geçebilelim hayali kuruyoruz ama bir türlü nasip olmadý.

7.  Alýntý Originally Posted by GP Yazýyý Oku
    Dur daha yüzde beþi geçtik diye kap gelecek��
    O yollamazsa ben yollarým ona göre.
    Haaa baþka fonlarda kýskanmasýn.
    5 den 25 yapan 15 den 75 yapmaz belki ama 44 yapar.
    Ahahahh.
    Amsterdamlýlarý
    Londralýlarý
    Los Amgelaslýlarý
    Berlinlileri
    Pekinlileride bekliyoruzz
    Þu anda sermayedeki pay, MAC+MAS toplamý mevcut fon büyüklükleri ve fonlardaki tahmini aðýrlýklarý üzerinden çok kaba bir hesap yaparsak, %4 civarý olabilir. MAC'ta 12 milyar pay mevcut. 15 milyar olacaktý son açýklanan üst limit. Önümüzdeki haftalarda aylarda fonu dolduracak kadar yeni yatýrýmcý gelse, bu süreçte Turcas çok önden yükselmemiþ olsa, geride kaldýðý için fondaki aðýrlýðý artýrýlsa, o zaman %5 mümkün olabilir. Ancak yeni yatýrýmcý gelirken, bu giriþin çýkýþý da var düþüncesiyle, Sn. wasaban'ýn öngördüðü gibi, yeni yatýrýmlar büyük þirketlerin likit hisselerine yapýlýrsa, o zaman Turcas'taki aðýrlýk yine artmayabilir. Zaten eskiden MAC'ta 18 hisse falan olurdu, son zamanlarda 19-20-21 gibi yükseldi hisse sayýlarý. Çýkýþ durumunda el altýnda likit seçenekler olsun diye de hisse sayýsý biraz artýrýlýyor olabilir. Durum böyle olunca mevcut deðerlemelerle Turcas'ýn %5'i geçmesi biraz zor olabilir. Kur artsa petrol fiyatý artsa o zaman aðýrlýk artabilir ama mevcut kurla mevcut petrol fiyatýyla çok bir deðiþiklik olmayacak gibi sanki. Yine de borsada hava düzelir fonlara yatýrýmcý giriþleri baþlarsa hangi hisselere eklemeler geliyor ne kadar geliyor takip etmek gerek.

Alýntý Originally Posted by €vrén Yazýyý Oku
    Yanlýþ anlaþýlma olmamasý için daha net ifade edeyim. Hisse yatýrýmým yoktu derken, kendi baþýma aldýðým bir hisse senedi yoktu demek istedim, yoksa fon yatýrýmým vardý MAC'ta, Celha ve Ditas'ý da MAC'ta olduðu için takip ediyordum.

Sizin araþtýrmanýz emeðiniz bilginiz çok daha fazla. Benim yaptýðým sadece fonlar ne yapýyor ne zaman ne alýyor ne satýyor takip etmek, yatýrým tarzlarýný gerekçelerini hedeflerini anlmaya çalýþmak. Yoksa þirket deðerleme açýsýndan bilgim çok az ve yüzeysel.

Pandemi öncesinde þirketteki payý %5 üstüne çýkarmýþlardý ve pandemi sýrasýnda fondan yatýrýmcý çýkýþý olunca zorunlu satýþ yapmak zorunda kalmýþlardý. O dönemi hatýrlýyorum. MAC'ta Cimsa vardý onu da takip ediyordum. Pandemide çok düþmüþtü fiyatlar. Ben o dönemde ihtiyaç kredisi kullanarak MAC'taki yatýrýmýmý artýrmýþtým sonra çok iyi getiriler olmuþtu ama hisse bazýnda daha da büyük fýrsatlar oluþmuþtu o dönem deðerlendirmesini bilene. Ben o kadarýný göremedim o aþamada. Benim BÝST'te ilk hissemi almam ilk hisse fonumu almamdan 1-2 yýl sonra oldu. Yanlýþ bir þey yaparým diye endiþe ettiðimden baya geç baþladým kendi baþýma hisse almaya. Hala da fona kýyasla çok düþük oranda hisse alýyorum. Deðerlemeye tam olarak hakim olmamak büyük eksiklik bu anlamda. Aracý kurum raporuyla falan da olmuyor bu iþ. Ben de bir hisse almak istediðimde MAC ve MAS'taki hisseler üzerinden gidiyorum ki kendi baþýma bir þeyler yapmaya çalýþýrken hata yapma ihtimalim daha az olsun.

Ben o süreci MAC bültenlerinde gördüm, iki ay üst üste %70 gibi bir getiri oldu galiba, iki ay üst üste en fazla kazandýranlardaydý. Çaðrý fiyatýnýn iki mislini hedeflemek ve hedefe ulaþmak büyük baþarý olmuþ. Þimdi Turcas 500 milyon dolar edebilir diyoruz, piyasa deðeri 200 milyon diyoruz, 500 milyon dolardan satýlsa piyasa deðeri 1 milyar dolar olana kadar hisseyi tutmak nasýl mümkün olur hayal edemiyorum. BÝST de bu anlamda çok acayip bir ortam. Kimi þirketler ederinin kaç kat altýnda fiyatlanýyor, kimi þirketler kaç kat üstünde fiyatlanýyor. Hem realist yaklaþmak zorunda olmak, hem de yerine göre irrealist oluþumlarý öngörüp faydalanmasýný bilebilmek büyük beceri.
    Bizim mevzuata göre bir þirketin yüzde 51 ine sahip olmak tümüne sahip olmak demek.Altýn hisseyi filan karýþtýrmazsak.
    Satýn almalardada geçerli bu.
    Yeni malikin þirketi borsa dýþýna çýkarma niyeti yoksa eðer fiyatý yukarý çekiyorki çaðrýda çok fazla hisse gelmesin diye.Benim gözlemim böyle.
    Biþi bildipimden deðil.

Sayfa 630/753 ÝlkÝlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •