Mesela toplu pikniðe gittik. Kalabalýðýz mangalý dumaný sýcaðý var. Herkes iþin bir ucundan tutmuþ koþuþturma peþinde. Yemekler piþiyor hiç iþin ucundan tutmayan yardým etmeyen biri baþlýyor eleþtiriye. Et az piþmiþ salata tuzlu üzümün çekirdeði var gibi kýl kýl konuþmalar olursa ben iblis olurum.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Mesela asýl Anadolu kültüründe cenaze evine yemek götürülür. Bu gün bunun tersi olduðu yerler var. Adamýn üzüntüsü var aklý baþýnda deðil üstüne yemek verecek toplu bence bu çok yanlýþ bir anlayýþ.
Kadim gelenekler, malesef deðiþiyor.
Toplum düzeni kimsenin kimseye ihtiyacý kalmnayacak þekilde ilerliyor. Düþününce mantýklý gibi geliyor ama insanlar insanlardan gitgide uzaklaþýyor.
Saðlýk sistemi insan merkezli oradan çok fark edilemiyor olabilir.
Bankacýlýkda müþteriye güler yüzlü hizmet desen artýk insanlar güler. Eðitim de git gide uzaktan öðretime dönüþüyor. Aile kurarken batýda evlilik anlaþmasý yaygýnlaþýyor.
Cem Yýlmaz'ýn bunu insan yiyecek esprisi vardý, ileride anlaþýlmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=kPBp5eFZ5t0
CEM YILMAZ - DORITOS
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Misafirleri karakýþ haricinde tarlada aðýrlýyorum yýllardýr.Þubat 25 kýsakollu gömlek yeterli.Adana sýcak.
Ev daðýlma derdi yok,bize gelen misafirler genelde bulaþýk yýkarlar.Tarlada ot ayýklayan bile oluyor.Deðiþik geliyor.Severek yapýyorlar.
not:Bugun eve girecez çamaþýr sorunumuz var.çamaþýr makinasý calýþtýracak enerjimiz yok.Evden soguduk.Tedirginiz.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Bugün fener gömdü geçti bize matem havasýndayim
Yer Ýmleri