20 senin azmýþlýðý, ne yaparsak yapalým, ne fiyattan alýrsak alalým yukarý gider alýþkanlýðý.. Psikoloji, bünye kabul etmiyor.. Bitti o dönem.. Bu sefer gerçekten bitti.. Ha ev almak her zaman zordur.. Yine zor olacak.. Elbette fiyatý artacak.. Ama nakit bir süre diðer her þeye sen bekle sýra benim diyecek.. Demeye baþladý bile.. O yüzden ezberlerinizi bir süre belleðinizin arka bölümlerine atýn..
Merak ettiðim bir þey daha; bu bizim faiz artýþlarý neden amerika faiz düþürüken para basarkenki dönemlerde oluyor.. Örn. 2001 sorasý.. Þimdi de 2024 ikinci çeyrek..
gelsin 0.99 la kredi bak ne kuyruklar olacak bitmiþmiþ.
1+1 evler 1 milyar tl ye kadar yolu var deseler ne bitmiþ daha ýsýnma turu...
karþýndakini hafife alanlar þuan karton da otogarda sabahlamaya çalýþýyor...
1 milyar TL.
Ne kadar sürer þartlara baðlý ama insanlarýn alým gücü artýðýnda tekrar ezberden konuþmaya devam edebilirsiniz..
Olur da söylendiði gibi mülkiyetsiz toplum için tüm dünyanda paranýn içine ederlerse ezberiniz yine tutar.. Tabi bizim mallar ne olur bu durumda bilemedim.. Konuta bir þey olmaz orta vadede(20-30 yýl) ama araba tüketim malzemeleri vs kiralýk olur.. Derler almak çok pahalý, gerek yok olmaya, salak mýsýn kiralamak çok mantýklý o kadar verilir mi.. Bi bakmýþsýn küresel sosyalizm..
ezber mi ?
alým gücüne ne gerek var ?
ver kredi %100 üne.. 0.49 faiz.. 30 yýl vade... aylýk ödeme 360 da 1 ......... 0 alým gücü para ile ev sahibi ol...
siz kimle dans ettiðinizin farkýnda deðilsiniz...
ayaðýnda terlik alacak parasý olmayana 30 yýl vade ile 5 yýl ödemesiz boðaziçi köprüsünü sat... veya Ýstanbul havalimanýný...
ee alým gücü hani..
dayý siz ekonominin e sini bilmiyorsunuz. ekonomi yoktan var etmektir. alým gücüne gerek yok.
10 milyona ev aldýn diyelim.. Seneye 15 milyona satabilir mi? Þimdi KKM den çýkan adam mevduata yatýrsa 1 sene 15 Milyon 200 bin.. Ki bu getiri daha da artacak artýk þüphe yok.. Bu getiri ile kim ev alýr.. Ben almam..
Ýlk ev alacaklara krediden bahsediliyor.. Çýkar mý bilmem ama dar gelirli yeni ev vs laflarý dolaþýyor.. Pek kimse faydalanabilir durmuyor çýkarsa.. Eskiden geliri, malý, evi olan belki ev alabilir ama zaten onlara kredi yok.. Neyse çok yalanmayýn yani...
Yer Ýmleri