Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Türkiye gibi oldukça riskli bir ülkede yaşayanların mutlaka fiziki altın tutmaları gerekir. Yatırımdan ziyade sigorta amaçlı. Portföyün %10 u olur %30 u olur orasını bilemem. Gelişmiş ülke vatandaşı olsaydım muhtemelen altın tutmazdım.
Altının dünya parası olması çok çok zor. Hiçbir devlet bunu istemez buna izin vermez. Belki çin yada asya bloğu ülkeleri doları sarsmak için altına dayalı bişeyler yapıp kendi paralarını güçlendirme ve doları zayıflatma yoluna gidebilirler. Ama onlarda tamamen altına bağlı bir sistem istemezler. Zaten altın değer saklama aracı olarak bence rüştünü ispatlamış bir ürün. Doları yenemez ama sigorta için birebir ürün.
Bu arada asya ülkelerinin çin hindistan yada rusya farketmez mevcut otokriter yapılarıyla bağnaz yönetimleriyle özgürlükçü liberal abd yi geçmeleri imkansız demeyeyim ama çok zor. Önümüzdeki 50 yıl daha abd nin gücü sarsılmaz gibi duruyor.
Attack on Israel likely to boost appeal of gold, safe haven assets - REUTERS
https://www.reuters.com/world/middle...ts-2023-10-08/
Çeliktepe'den ev alınır mı ?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
istanbulda barajlar % 22.
dip suyu % 10-15 zaten.bu şartlarda ne yapılacak merak ediyorum.iklim değişikliğine uygun olarak baraj sayısını artırma - istanbul nufusunu düşürme konusunda çözüm bulamazlarsa bu nufüs ile her yıl ki ortalama yağış yağsa bile sular yetmeyecek.
bu şartlarda aklı başında olan ve maddi durumu iyi herkes istanbul u terk eder.
djoz yazılarımı neden sildirdin
ben seni kaale alıp yönetime şikayet bile etmiyorum seni.
22+ 2 daire yapışım.. çok mu gücüne gitti.
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir[I][U] hayattır.
Yer İmleri