Toki den 20 yıl vadeli olarak uygun taksitlerle ev almak tabii ki avantajlı. Öyle olmasa milyonlarca kişi kuraya katılmazdı. Ama evi alıp borcu bitmeden hemen satamıyorsun bildiğim kadarıyle. 20 yıl evi boş tutmak kârlı bir iş değil bana göre. 20 yılda hiç oturmasan bile bina eskiyecek ve zarar edeceksin.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler Boymatlı hocam, siz olumlu bakıyorsunuz yani, üzmez diyorsunuz. Dediğim gibi kiraya verme işini ben düşünmem en azından, ilerde oğlum ihtiyaç duyarsa verir. Veya kura çıkıp, ev tamamlanıp, satma hakkım doğunca, satar, o parayı borsada temettü hisselerinde değerlendiririm belki.
Canlı hocam, detayları yazmayınca aklınıza hemen olumsuz şeyler gelmiş, haklısınız da, her gün olumsuz şeyler okuyoruz duyuyoruz. Fakat olumsuz bir durum yok, sadece detay vermek istemiyorum. 100 tane 300 tane evi olan şarkıcılar, oyuncular var basından okuyoruz, isterseniz onlara tepki göstermeyi deneyin.
Engelli raporları, önceden çok alınırdı. Sık sık basında görüyoruz sahte veya rüşvetle alınan raporları. Bu nedenle bazen insanlar şüpheyle yaklaşıyor. Netekim . arkadaş ilk yazısında evim var diyor. Sonra üzerine kayıtlı olmadığını söylüyor.
Peki kardeşim sonuçta ailenin bir evi var. Hiç evi olmayan, yıllarca ev hayali kuran yüzbinlerin hakkına girmek doğru mu ? ( yorumsuz )
Biz hukuksal durumu yazıyoruz kendisine ama ; bu ülkenin kıymetli insanları kurnazlıkta sınır tanımaz. Mevcut binlerce örneği var . TOKİ kurası çıkan çok insan daha ev teslim edilmeden bile ilanlar vererek devir yapıyor , kendine göre süper paralar kazanıyor. Yasal değil. Bu devire inanarak alan güya uyanıkların çoğu yandım anam türküsü çalıyor.
Yabancıya konut satışında son 9 yılın en düşük rakamı görüldü
Yabancıya konut satışında 2025'te 21 bin 534 ile son 9 yılın en düşük rakamı görülürken, yabancıların toplam satışlardaki payı yüzde 1,3'e geriledi.
kabul edelim dolar bazında fiyatlar arşa çıktı...
yatırımcı artık gelmiyor...kendi içimizde dönüp duruyoruz...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Altın bozdurup alan çok...
Fakat hep yerli...Yabancının yogun alım yaptıgı başakşehirde 4+1 daire yeni projelerde 500,000 dolar olmuş...
Onlarda yok ebenin nikahı dedi dubaiye kaçtılar...
Çünkü bölgede en yüksek kira 90,000 lirayı geçmiyor...Oda 2,000 dolar yapıyor.
Vergisi algısı Adama 1,400 dolar kalıyor...Dubaide vergi algı meselesi yok...
Kuru para cebine kalıyor... Hatta burdaki emlakcılar özellikle basaksehir bölgesinde Türklere ordan daire pazarlıyorlamıs...
Zaten merkezin veriside bunu gösteriyor... Konutta artık gelenden çok dısarı giden para var...
Ülkede el birliğiyle her sektörü bitirdiğimiz gibi bunuda bitirdik...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri