Çok uzun yazmýþtým ama sildim.
Özetle þunu demek istiyorum, anladýðým kadarýyla kiracýlarýn ev almak için çabasý boþuna, devletimiz zengin olana 2.3.4.5.6. evi aldýrmak için uðraþýyor diye düþünüyorum.
Çok uzun yazmýþtým ama sildim.
Özetle þunu demek istiyorum, anladýðým kadarýyla kiracýlarýn ev almak için çabasý boþuna, devletimiz zengin olana 2.3.4.5.6. evi aldýrmak için uðraþýyor diye düþünüyorum.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Yok aynýsý deðil, senin skunk dediðin esrar türevi uyuþturucu.
ABD ve Kanada'da þuan hýzla yayýlmaya baþlayan uyuþturucu eroinden bile 100 kat daha baðýmlýlýk yapan ve daha ölümcül olan "Zombie drug" denilen "tranq" ve "xylazine" maddesinin karýþýmý uyuþturucu.
Youtube da "zombie drug" diye arama yaparsan ne demek istediðimi daha iyi anlarsýn.
Bu konularda Amerika'dan 10 yýl geriden takip ediyoruz. Türkiye'de þuan ABD'de 5-10 yýl önce yaygýn olan Breaking Bad dizisindeki metamfetamin maalesef çok yaygýn. O da çok tehlikeli. Süleyman Soylu sonrasý metamfatamin ile sýký bir mücadele baþladý. Umarým narkotik mücadelesinde baþarýlý olur
Ama bu videolarýyla anlattýðým son þey zombi uyuþturucusu hepsinden daha tehlikeli. Yurt içinde sýnýrlardan girdiði anda yakaladýklarý þahýslarý idam etmeli ve o derece....
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Kuþadasý'nda Pakistan, Afgan vb ülkelerden gelen göçmenler barýnamaz. Ben daha hiç görmedim. Ýstanbul gibi deðil, Kuþadasý'nda yaþamalarý için zengin varlýklý olmalarý gerekir. Ayrýca kültür yapýlarý nedeniyle Kuþadasý'nda barýnmalarýna imkan yok.
Kuþadasý'nda daha çok Rus ve Ukraynalýlar var onlar da zararsýzlar, kadýnlarý kýzlarý rahatsýz etmiyorlar. Zaten Çoðu Rus ve Ukraynalý eþleri ve çocuklarýyla buradalar.
Gönderdiðiniz videodakiler her ay 1-2 defa oluyor. Çünkü Kuþadasý'nýn hemen dibinde, 2 km ötede Yunanistan'ýn Samos adasýna gitmeye çalýþýyorlar. Burayý geçiþ üssü olarak kullanmaya çalýþýyorlar. Sanýrým bu videodakileri Yunanlar geri püskürtmüþler
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yerli yatýrýmcý alýp evi yine yerliye kiraya verse sorun olmaz. Bu eskiden de böyleydi ve sorun olmuyordu.
Sorun yabancýlarýn ev alýp bunu günlük yine yabancýya kiraya vermesi. Adamýn satýþ pazarlama sorunu yok. Elinde dövizi var, bozdurup Türkiyeden ev alýyor. Sonra bunu dövizle günü birlik kýsa süreli AirBnb veya benzeri sistemle yine yabancýya kiraya veriyor. 0 sýfýr vergi veriyor. Ne giren belli. Ne çýkan belli. Komple kayýtdýþý.
Olan hem Turizm þirketlerine oluyor, hem Turizm þirketlerinde istihdam edilenlere oluyor, hem Kiracý olup ev bulamayanlara oluyor, hem de aslýnda yerli yatýrýmcý olup yerliye namusuyla kiraya vermek üzere almak isteyene oluyor.
Muz Cumhuriyeti olmayan iyi yönetilen Avrupa ülkelerinde yabancýlar ister yazlýk olarak alsýn, iser vatandaþlýk almak alsýn, ev alan bir yabancý bunu en az 10 sene hiçbir þekilde kiraya veremez. Ya oturur, ya da geri satar. Ama asla kiraya veremez. Kiraya vermek üzere ev alamaz.
Aðýr saçmalamýþsýn. Zaten burada 10 mesajýnýn 9'u arbnb yasaklanmalý tarzýnda...
Gezmediðim ülke kalmadý. ve kaldýðým yerlerin hemen hepsi airbnb evleriydi. Adam Arjantinde yaþayan Fransýz evini airbnb de kiraya veriyor.
Þuan Dolar kuru baskýlandýðý için oteller yabancýya da biraz pahalý geliyor. Çünkü Türkiye'ye özellikle Antalya'ya gelen turistler ucuz Rus turistleri. Onlar da haliyle pahalý otelde kalacaðýna airbnb tercih edenleri oluyor. Ama söylediðin kadar abartý deðil. Zaten Gelecek yaz büyük ihtimalle kuru az biraz serbest býrakýlýr. Seçim nedeniyle kur baskýlanýyor.
Ayrýca airbnb turisti ile otel turisti ayný deðil. airbnb de kalanlar özellikle gezginler oluyor. Tüm dünyada serbest ve yasal. Vergileri de veriliyor. Gerçi ben bunlarý sana çok yazdým ama sen yine de papaðan gibi tüm mesajlarýn airbnb üzerine atýyorsun.
----
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
Bir Rus vatandaþýnýn, Antalya'da 80 daireli bir site alýp, sitedeki daireleri yalnýzca Ruslara kiraya verdiði ortaya çýktý. (Hürriyet)
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
kanunlar buna müsaade ediyorsa ne var bunda ?
Yer Ýmleri