Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
2021 yýlý aðustos ayýnda emsallerden biraz ucuza, 2400TL'den yani 282usd'den apartmanýn en þerefiyeli dairesi kiraya verilmiþ, kanunlarý uygularým diyen kiracý 3750tl kira yatýrýyor (138usd) , bunun da yaklaþýk 380tl'si gelir vergisi ve emlak vergisine gidiyor.
Konut sahibi cinnet geçirmek üzereyim sene sonuna doðru bu kira 80 dolar bandýna inecek diyor. Bu maðdur ev sahibinden bizzat duyduðum ve yaþanan yüzbinlerce olaydan biri.
Þu anda ayný bölgede benzer ev kiralarý 22.000tl. Bunun sebebi ön yüklemeli kiralar, halbuki bu örnekteki kira, gerçek enflasyona göre artýrýlsaydý bugün 9000-10.000 tl bandýnda olacaktý ki bu her iki taraf için de gayet makul bir kira olacaktý.
Evini kiraya veren kiþi kira geliriyle geçinmeyi düþünüyorsa 2 yýl sonunda geçimsizlikten evini ucuz fiyata satmak durumunda kalacaðýný bilmeli.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bu kurallara uymayan AirBnb den kiralama yapanlarý isimsiz olarak devlete þikayet edebilirsiniz. Ýnlerine girecekler.
Airbnb Misafirleri Ýçin Kötü Haber: Yeni Kiralama Kurallarý Baþladý!
https://www.turizmgunlugu.com/2023/0...reli-kiralama/
Hâlâ 2 daireden kira alýyorum ama çerez parasý
Onlarý da ucuzdan satmak istemiyorum.Kentsel dönüþüm bekliyecem
Neyse ki sattýklarýmla yaptýðým borsa yatýrýmý geçim sýkýntýmý giderdi
þimdi emlak sahiplerinin derdi þurdan dairemi satýp halka arzdan borsaya girsem parayý katlayýp iki daire alsam...
her konsutugum borsadaki kazancta gözleri...
orasý riskli yer kazancýda kaybýda büyük diyorum...
ama hayat cesurlara torpil geçer...
aldýgýn risk ölçüsünde getirin olur...
evini kiraya verirsen 12 ay sonrasý cebine girecek kira bellidir...
borsada son dönemde güzel kazandýk...
1 e 10 giden hisseler oldu...
ilerde olacakmý bilinmez...
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben halka arzlarda riske atmadým hiç
Sadece 2021 Nisan'da hektaþ ve Sasa ya girdim biraz riskli denilen hisseler olarak
Yer Ýmleri