Yazlýk fiyatlarýnda DOLAR EURO bazýnda en az %50 düþüþ bekliyorum yaza kadar. Bu benim beklentim. Þu anda zirveye göre -%10 lardayýz. Gidecek -%40 daha yolumuz var yazlýklarda. Düþüþ son sürat devam ediyor. Ýflas edenler her zaman ilk yazlýklarýný satarlar. Yüksek faize hiçbir ekonomi dayanamaz.
Kuþadasý'nda merkez mahallelerde satýlýk apartman dairesi adedi 533 ile en diplerde.
Arama filtresinde merkezde homojen olmasý için en ucuzundan en pahalýsýna 8 mahalledeki apartman dairesini baz alýyorum.
Krediye uygun ve 0-10 yýllýk bina yaþý da filtrelerin içinde. Bir de villa malikhane vb müstakil evleri deðil sadece apartman dairesi fitrede.
https://www.sahibinden.com/satilik-d..._source=paylas
Bu rakam pandemide bile bu sayýlara hiç düþmemiþti. Ýlan adedi ayný filtre uygulamama raðmen genelde 650-750 adet civarýnda seyrediyordu.
SONUÇ: Arz yok.
----------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Nuh'un gemisine döndü memleket..
https://twitter.com/haskologlu/statu...13534799118835
Ukrayna ve Ruslardan sonra Ýsrailli komþularýmýz da olacak...
https://twitter.com/Sprinter99800/st...w8a7skznw&s=08
-------
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Ev fiyatlarý dolar cinsi düþmesi için dolarýn artmasý lazým. Eðer hükümet kredi geniþlemesi yapmazsa dövizde artýþ sýnýrlý olur. Hatta kredi konusunda bu duruþunu devam ettirsinler 2024 yýlý için koyduklarý kur beklentilerinin bile altýnda olur.Belediye seçimi de sonrasý hükümetin kimseye kýyak geçme ihtiyacý enaz 4 yýl daha olmayacak. Seçimler nedeniyle zayýflattýðý ekonomiyi toparlamaya çalýþacak. Ekonomi zayýf olunca normalde hiç muhatap almayacaðý partilerle bile ittifak yapmak zorunda kaldý RTE. 2015 yýlýna kadar %45 in altýnda oy almazken %35 lere geri geldi. Bu durumdan da memnun olmadýðýný düþünüyorum. Ýlk hedefi ekonominin tekrar toparlanmasý ve tek baþýna ittifaksýz iktidar.
Ev fiyatlarýnýn TL cinsi düþmesi veya artamamasýna gelirsek, öncelikle arz çok sýnýrlý seviyelere geldi. Sýfýr konutlarda kimse zararýna ürün satmaz. Bu nedenle yeni inþaat ruhsatý sayýsý günden güne düþüyor.
Gidiþatýmýz tam stagflasyon yönünde görünüyor. Elinde nakiti olup ev almak isteyenin bile ev bulamayacaðý dönemler göreceðiz. Bu mesajýmda buralarda dursun...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Sn Pit konut arzý düþüyor fakat sadece sadece 57 iþ günü sonra dolaþýmda olan kaðýt para arzý bir anda %50 den fazla artacak.
Bu yýlbaþýndan itibaren Karý-Koca memur olan en düþük bordrolunun maaþý toplam 70 Bin TL civarýnda artacak. Ardýndan beyaz yakalýlar...
Hal böyleyken mallarýn fiyatýnýn düþeceðini beklemek... Dediðiniz gibi kriz olacaksa bunun adý resesyon deðil STAGFLASYON olur...
Son cümlenize katýlýyorum Dövize bizim hükümet, altýna da FED baský uyguladýðýndan dolayý enflasyonun altýnda kalan bir enstrüman artýk bunlar.
Geçen yanýmdaki ev sahibine biri euro teklif etti "napacam ben kaðýt parayý? bana takas bir ev vereceksen öyle satarým" diyordu ev sahibi...
Merkez bankalarýnýn hunharca para bastýðý bir dönemde kimse kaðýt para ve hatta altýnda durmak istemiyor.
Ben de satacak olsam bu saatten sonra sadece baþka bir konutla takas yoluyla mal satarým.
Kaðýt paralar ateþ gibi kimin elinde kalýrsa zarar ettiriyor.
------
Son düzenleme : vivatrader; 12-10-2023 saat: 13:15.
Yer Ýmleri