Originally Posted by
renkly1i
Takip ettiğim yerlere bakıyorum. Ben düşen bir fiyat göremiyorum. Takibe aldığınız ilanla karar vermek bana göre hatalı. Ben genelde büyük sitelerdeki yada tokilerdeki en düşük fiyatı takip ediyorum, düşen bişey yok. Ayrıca endekslerde ortada. Endekslere görede düşen bişey yok.
Adamın biri mahalle arasındaki evini aşırı fiyatlayıp, belki bir sazan düşer diye 3 milyon yazmış. Sonra 2 ye çekmişmiş falan filan. Piyasa böyle oluşmuyor işte. O evin muadili olmadığı için doğru fiyatlamada yapılamıyor.
Zaren düşüyor algısını oturtmaya çalışanlar, dönüp dolaşıp olayı dolara getiriyor. O zaman dolar alanında doları 20 yıldır yerinde sayıyor.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Benim yazdıklarımı tam okumamışsınız. Daha 2 mesaj önce ben yazdım, bir tek ilana bakarak piyasa yorumlanmaz diye. Benim sözümü bana söylemişsiniz
O yüzden tüm İstanbul fiyatlarını baz alıyorum genelde.
Yine önceki mesajımda konut fiyatlarındaki reel düşüşü enflasyona göre hesapladığımı söyledim, ben dolara göre hesap pek yapmam. Dolara göre hesap yapmak biraz pratik ve kolay yol olduğu için yapılır genelde ama çoğu zaman yanıltıcıdır, ben enflasyonu tercih ederim.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri