Kimlerle hesabın varsa onlarla hallet. Başlık emlak olsa da burada farklı bir konu konuşulurken labada lubada konuyu başka yere çeken sensin. sanırım sahip olduğun gay.menkuller senin tatmin etmemiş.

Benim en başında beri söylediğim şey şuydu. pandemiden sonra verilen ucuz konut/taşıt kredileri sayesinde bunların değerinin yükselmesi, bunlunla beraber çarpan kiraların da ödenmeyecek seviyelere ulaşmasıydı. bu tüm dünyada aşağı yukarı aynı anda yaşanan bir kriz - ki sana göre şimdi işin başında komplocular, düz dünyacılar var - Bir takım ülkeler buna önlem alarak farklı yöntemlerle kira artışlarına sınırlamalar getirdi. kusura bakmayın yatırım yaptığınız değerin piyasası insanın barınma ihtiyacını ilgilendiriyor. Devletlerin altına ,senetlere müdahale etmeyip konutlara müdahale etmesinin sebebi de budur. buna müdahale edilmez ise metropollerde çalışacak emek gücü kalmayacağı gibi barınanların da sosyal patlamaya sebebiyet vermesi olasıdır. Bunun tüm topluma çıkan bir faturası olur, öyle esentepe sokaklarında ev sahibi kovalayan kiracı gibi değil. Üstüme vazife değil ama madem böyle bir limitle karşı karşıya kaldınız , piyasası varken evinizi satsaydınız. çok bariz bir biçimde 2+1 ev satanlar farklı bir yatırıma yönlenerek 3+1 ev satın alabilecek duruma gelebilirlerdi. Sarı sitedeki emlak değerlerine baktığın zaman istanbul'un bazı bölgelerinde dolar bazında 10-20% arası gerileme söz konusu. Üstelik 1 dolar bir paket sigara parası bile yapmazken.

Ev sahibi gaddarlığı yeni bir şey değil. ülkenin karikatür dergilerinde hatta kemal sunal filmlerinde bile işlenen bir konu. ben mesela gaddar kiracı filmi hatırlamıyorum.

neyse senin gibi bir adama çok vakit harcadım. hırsızlıkla itham ettiğin halde kendi yazdığım seviyesiz mesajı siliyorum.