Originally Posted by
Mathias
2 aydır alıcı olarak ciddi ciddi emlak ilanlarına bakıyorum emlakçılarla dirsek temasındayım. Gördüğüm piyasa kocaman bir ilüzyondan ibaret. Hem fiyat olarak hem ilan olarak hemde ilanların içeriği olarak. 0-5 yaşında denen daire 13-14 yaşında çıktı. 9.5Milyon yazıyor ama adam 9 un altına bile cash e evet diyecek durumda. Satılık ilanı var ama arıyorsun ediyorsun satıldı deniyor biraz daha araştırıyorsun 2 ay olmuş meğer satılalı ama ilan hala devam. Üstalik alan adam kiracı arıyor ama onun ilanı yok el altından arıyor.
Yan apartmanın içini ilana veren mi dersin 6. kat diye 1. katı satmaya çalışan mı. Çekilen fotolarda nasıl bir mercek kullanılıyorsa karşı bina 50 metre ötede gözüküyordu ilanda gittik ettik 5 metre ötede . Odalar 20 metre kare gibi ama 4 ya var ya yok.
İlanlara bakıyorum şunu beğendim bunu beğendim falan fav lıyorum. Bir süre sonra çok minik bir detay dikkatimi çekti. Ya bunu görmüştüm ben sanki falan oturdum kurcaladım aynı ev 4-5 kere ilana koymuşlar farklı emlakçılar. Fiyat farklı . Metre kare farklı. Sıkı durun.Lokasyon farklı. Binanın yaşı birisinde 5-10 arası. Diğerinde 0-5 arası.
Tam bir mayın tarlası.
buna benzer şeyler yaşadım...
hep gördüğüm evlerde boş yazıyor ama iş konusmaya gelince önümüzdeki ay çıkacak...
okullar kapanınca çıkacağa dönüyor...
çıkacağına dair imza alayım falan diyenler çıktı...
aslında evleri satmak istiyorlar ama kiracılar tarafından işgale uğramışlar...
evini satmak istiyen çok ama kiracılı ev alan yok...
bu yüzden ilanların %80 i yalan...
4 ilan baktım dördüde böyle çıktı...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri