yýllar yýllar önce beylikdüzünden aldýðým daire için baya kavga dönmüþtü..
boþandýktan sonra dairem 6 aydýr ilandaydý ve bugün alýcýsý çýktý..
þöyle bir durum var ben ilanda ki fiyatý 6 aydýr güncellemedim..ve taþýnacaðým anadolu yakasý göztepede ki sitede evler 6 milyondu.þu an 8 milyon olmuþ..
bu anlaþtýðým alýcýdan sonra sitede ki bizim birkaç ev daha vardý onlarý aradým hepsi satýlmýþ..þu an ev satmak için doðru zaman deðil mi ? baya bir ekonomiden anlayan bankacýlýk geçmiþi olan yakýným bana ev satýyorsan ayný ay içinde yeni evi yerine koyman lazým dedi..
ben sanki evi deðerinin altýna anlaþmýþ gibi oldum ama en ufak bir kapora vb almadým daha..yarýn netleþtireceðim durumu demiþtim..
önerilerinize açýðým..
hani kiraya geçeyim parayý mevduat vs deðerlendireyim dedim o iþte artýk bitiyor gibi..
Faizler düþüyor, vergiler artýyor. Enflasyon beklendiði kadar hýzla düþüyor deðil. Geçen sene konut artýþý enflasyonun altýnda gerçekleþti. Ancak konut satýþlarý gittikçe artýyor. Nakite kalmak bu süreçte makul gözükmüyor bence. YTD.
Nakit kalmak büyük risk
bir halt olacaðý yok.
ev satýp ev alacaksanýz nakit kalmak riskli heleki faizlerin düstüðü zamanda...sizin evin alýcýsý takipte olup ev fiyatýnýn 6 ay ayný kaldýðý için almaya karar vermiþtir.Nenemin bu konuda bir sozu vardý.Bir kapýyý acmadan öncekini kapama derd rahmetli....bnm hayattaki al sat kararlarýmda hep buna göre davrandým.hic kaybetmedim.....
alacaðýnýz evi mevcut evi satmadan almak için nakitiniz yoksa bir miktar zararý göze alacaksýnýz.
bir dönem ben de önce evim satýlsýn diðerini alayým, dur alacaðým ev arttý fiyatýný artýrayým v.s. derken fýrsatlar kaçýrmýþtým.
göztepedeki ev mesela param hazýr diyip pazarlýða girin bakalým kaça verecekler? o bölgede kentsel dönüþümden arz devam ediyor sürekli inþaat firmalarýyla da görüþün.
Yer Ýmleri