Bordrolu maaş zammının yarattığı enflasyon kadâr akaryakıt zamlarının yarattığı enflasyon konuşulmuyor!
Bordrolu maaş zammının yarattığı enflasyon kadâr akaryakıt zamlarının yarattığı enflasyon konuşulmuyor!
Atıcıları pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Ben de onu diyecektim.. %50 yi nerden buldun? Maaşların para arzı içerisindeki payınına %50 zam yapılsa bile bunun karşılığı nasıl toplam para arzını %50 artıracak?
Üşenmedim senin gibi biri için makale buldum.. GSYİH ye göre verilse de bu oran emin ol para arzında daha düşük çıkar.. Hadi diyelim GSYİH para arzına eşit.. Olacak en fazla %30.. Bu %30 a %50 zaman yapsan arzı %15 artırır..
Sinirlenmeden edemiyorum.. Arkadaş siz hangi taraftasınız.. Niye aleyhimize olacak bir değerlendirmeyi ( değerlendirme demeye bin şahit lazım) burda paylaşıyorsunuz bizimle.. Sorunun ne? İnsanlar fakir, daha da fakir kalsın mi istiyorsunuz? Bundan zevk mi alıyorsunuz?
Çeyrek asrını grafikle geçirmiş adama grafik gösteriyorlar. Davranışsal finanstan da bihaberler... Ama gundi akıllı en azından anladı... M1-M2M3 hepsi bir yere kadar..
Abartıyorum çünkü anlaşılsın istiyorum.
Diyelim ki Asgari ücret aylığını yarın akşamdan itibaren 5 milyon Tl olacağını söyleseler. Sizin O sarı sitede 5 milyona gördüğünüz ev ilanları da aynı oranda artmaz mı? ya da böyle bir durumda 1 maaşınızla ev mi alacağınızı zannediyorsunuz..
Az biraz Kahneman okuyun cahil olmayın
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
kara cahil 2 gönderinde de para arzından ve dolaşımdaki para derken birden ev fiyatlarına sarıyorsun
kendi gönderilerini bir daha oku ve bir anda ne demek 1 ay mı 1 yıl mı tanımla, zaten 2 yıldır o oranda artış var
neymiş olur olmaz sallamana itiraz edilince yok canım anlaşılsın diye abartıyorum biraz işte
ben de iddia ediyorum bir anda para arzı % 500 artacak , yeter ki geri zekalılar anlasın, olur o kadar..
Canınız sıkılmıştır, ankete buyurun..
https://onlinepoll.me/poll/vote/poli...lamasini-yapti
Yer İmleri