Tamamý yenilenebilir kaynaklardan oluþan üretim portföyüyle yüksek öngörülebilirliðe sahip olan Mogan, 1.058 MW kurulu gücüyle Türkiye'nin en büyük özel sektör oyuncularýndan biridir.
RES ve JES'lerin üretimdeki baskýn payý sayesinde operasyonel görünürlük güçlüdür. Özellikle jeotermal santrallerin %100'ü aþan kapasite faktörü ve %99 seviyesindeki kullanýlabilirlik oraný, üretim tarafýnda istikrar saðlamaktadýr.
Þirketin gelirlerinin önemli bir kýsmý USD bazlý YEKDEM satýþlarýndan oluþmakta olup, döviz cinsinden borçluluða raðmen etkin hedge uygulamalarý sayesinde kur riski sýnýrlý kalmaktadýr.
2024 itibarýyla ortalama kalan teþvik süresi 2,27 yýl, net borç/FAVÖK oraný ise 4,1x seviyesindedir. Güçlü ve öngörülebilir nakit akýþlarýnýn, borçluluðun önümüzdeki yýllarda azalmasýný ve yatýrým esnekliðinin artmasýný saðlamasý beklenmektedir.
Ocak 2025'te devreye alýnan hibrit GES ile kurulu güç 1.058 MW'a ulaþmýþ, 2027 yýlýnda faaliyete geçmesi planlanan 75 MW'lýk Arnavutluk RES projesi ise þirketin uluslararasý büyüme stratejisinin ilk adýmý olmuþtur.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=MOGAN
Bunu isyatýrým uzmaný diyor.
Demek ki son 4 senede 10 küsur milyon zararý yememiþ, yatýrým yapmýþ.
Toplam yatýrýmlar bittiðinde zaten fiyat 10 TL. filan olmaz diye Pd/Dd oraný 0.37.
Yer Ýmleri