Originally Posted by
Aceleciborsa
Trajikomik

evet biliyorum trajikomik olduğunu ama yine de idare edin...bu arada dün yatırımcı ilişkilerinden murat beyi aradım..kendisine aralık ayında iş yoğunluğunun azalması nedeniyle 30 işçiyi işten çıkardığınız söyleniyor bu doğru mu diye sordum..kendisi bu doğrudur yalnız çıkarma nedenimiz iş yoğunluğunun azalması değil yeni ve modern makinalar aldığımız için ve verimlilik arttığı için 30 işçi fazlamız oluştu bu yüzden çıkardık dediler..her işçinin maliyeti yemeği ,servisi ,maaşı derken 50-60 bine mal olduğunu bu yüzden de bu işçileri çıkarmamız daha rasyonel geldi dediler..
peki 3 vardiyayı iki vardiyaya düşürdüğünüz söyleniyor dedim..kendileri tam kapasite çalıştıklarını bu yüzden de vardiyanın çok da önemli olmaması gerektiğini ama genel olarak bazı birimlerimizde 2 vardiya bazı brimlerimizde ise 3 vardiya çalışma olduğunu ,işlerinde bir sıkıntı olmadığını söylediler..
fridolay ile iş akdinizin bittiği söyleniyor dedim kendileri böyle bir şeyin olmadığını , yakın zamanda bile kendilerine bir fatura kestiklerini ve kendilerine hala ürün ürettiklerini söylediler...
ingilteredeki ortak firmanız ne durumda diye sordum , kendileri o firmanın tamamını almayı bile düşündüklerini ,ingilterede ciddi bir potansiyel olduğunu ve cirolarının yarıya yakınını zaten ihracattan sağladıklarını söylediler..işlerinin iyi olduğunu söylediler..
yatırımcı arkadaşların ortak noktası şirket sahiplerinin dürüst olduğudur dedim kendileri de gerçekten de öyle olduğunu ,patronun iyi niyetli olduğunu ,şirketin büyümesi için tüm çalışanlar ile birlikte ellerini taşın altına koyduklarını ve büyümek için çaba harcadıklarını söylediler...ayrıca kendisinin de borsa yatırımcısı olduğunu ,tavsiye olarak kaliteli şirketlerde orta ve uzun vadeli kalınması gerektiğini çok da acele etmemek gerektiğini söylediler..şirketlerinin sağlam ve güvenilir olduğunu da belirttiler...sorması ayıp değilse hangi hisseleri aldığını söyleyebilir misin diye sordum..gülerek bunu söyleyemeyeceğini belirttiler...
kısacası şirket ile ilgili güzel bilgiler aldım...izlenimlerim oldukça olumludur...ileride elime nakit geçerse tat gıdanın yanına bu hisseyi de almak istiyorum..gıda sektöründe iki hissemin olmasını isterim...durkn agresif ,tatgd ise biraz defansif olacak..ikisi birlikte güzel yol alacaklardır...
ben tüm yatırımcı arkadaşlara başarılar diliyorum..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri