Alýntý Originally Posted by Aceleciborsa Yazýyý Oku
Trajikomik
evet biliyorum trajikomik olduðunu ama yine de idare edin...bu arada dün yatýrýmcý iliþkilerinden murat beyi aradým..kendisine aralýk ayýnda iþ yoðunluðunun azalmasý nedeniyle 30 iþçiyi iþten çýkardýðýnýz söyleniyor bu doðru mu diye sordum..kendisi bu doðrudur yalnýz çýkarma nedenimiz iþ yoðunluðunun azalmasý deðil yeni ve modern makinalar aldýðýmýz için ve verimlilik arttýðý için 30 iþçi fazlamýz oluþtu bu yüzden çýkardýk dediler..her iþçinin maliyeti yemeði ,servisi ,maaþý derken 50-60 bine mal olduðunu bu yüzden de bu iþçileri çýkarmamýz daha rasyonel geldi dediler..

peki 3 vardiyayý iki vardiyaya düþürdüðünüz söyleniyor dedim..kendileri tam kapasite çalýþtýklarýný bu yüzden de vardiyanýn çok da önemli olmamasý gerektiðini ama genel olarak bazý birimlerimizde 2 vardiya bazý brimlerimizde ise 3 vardiya çalýþma olduðunu ,iþlerinde bir sýkýntý olmadýðýný söylediler..

fridolay ile iþ akdinizin bittiði söyleniyor dedim kendileri böyle bir þeyin olmadýðýný , yakýn zamanda bile kendilerine bir fatura kestiklerini ve kendilerine hala ürün ürettiklerini söylediler...

ingilteredeki ortak firmanýz ne durumda diye sordum , kendileri o firmanýn tamamýný almayý bile düþündüklerini ,ingilterede ciddi bir potansiyel olduðunu ve cirolarýnýn yarýya yakýnýný zaten ihracattan saðladýklarýný söylediler..iþlerinin iyi olduðunu söylediler..

yatýrýmcý arkadaþlarýn ortak noktasý þirket sahiplerinin dürüst olduðudur dedim kendileri de gerçekten de öyle olduðunu ,patronun iyi niyetli olduðunu ,þirketin büyümesi için tüm çalýþanlar ile birlikte ellerini taþýn altýna koyduklarýný ve büyümek için çaba harcadýklarýný söylediler...ayrýca kendisinin de borsa yatýrýmcýsý olduðunu ,tavsiye olarak kaliteli þirketlerde orta ve uzun vadeli kalýnmasý gerektiðini çok da acele etmemek gerektiðini söylediler..þirketlerinin saðlam ve güvenilir olduðunu da belirttiler...sormasý ayýp deðilse hangi hisseleri aldýðýný söyleyebilir misin diye sordum..gülerek bunu söyleyemeyeceðini belirttiler...

kýsacasý þirket ile ilgili güzel bilgiler aldým...izlenimlerim oldukça olumludur...ileride elime nakit geçerse tat gýdanýn yanýna bu hisseyi de almak istiyorum..gýda sektöründe iki hissemin olmasýný isterim...durkn agresif ,tatgd ise biraz defansif olacak..ikisi birlikte güzel yol alacaklardýr...

ben tüm yatýrýmcý arkadaþlara baþarýlar diliyorum..