Originally Posted by
yelpaze
Hocam Koç holdingin piyasa değeri 500 milyar, 9 aylık zarar 2 milyar ve yıl sonunda daha da kötüleşecek. 2025'de zarar yazmaya devam edebilir. Borsa primsiz olsa neyse diyecem ama... Temettü vermesi riske girmiş mi bilmiyorum? lokomotif segman istiyor gibi

Uluslararası yatırımcı gidip 50 milyar$ piyasa değeriyle Ford almayı tercih edebilir, Koçun şu an en iyi işleyen kısmını almış olur. Ülke farkı bile yeter
Hocam düz mantık ile bakarsak haklısın diyebiliriz. Ama borsada asla düz mantık çalışmaz. Burası 1+1 in her zaman 2 ettiği bir yer değildir, bazen 2 eder bazen 3 eder bazen de sıfır eder. Ne edeceğini Allah bilir. Borsa lineer değildir, burada denklik yoktur, mantığın işlemediği bir yerdir burası. Siz her şeyi siyah veya beyaz olarak görüyorsunuz ama aslında o gördüğünüz renk gridir ve her an bir değişime maruz kalabilir. Gelelim KCHOL'e. Defter değerinin 0.9 katından işlem görüyor, piyasa değeri 465 milyar tl (13 milyar dolar), defter değeri ise 510. Biraz daha derine inelim. YKBNK'nin %39 u halka açık, %61 i ise KCHOL'ün. Daha 6 ay önce First Abu Dhabi Bank YKBNK'nin %61 hissesi için 8 milyar dolar teklif etti ama Koç kabul etmedi. Toplam YKBNK PD için Koç 14 milyar dolarda diretti, First Abu Dhabi is 13 milyar dolarda kaldı. Bu yüzden satış olmadı. Düşünsene YKBNK'den KCHOL'e gelecek para 8 milyar dolar ve sadece bu meblağ KCHOL'ün piyasa değerinin 3 te 2 si ediyor. Bünyesindeki parçaların toplamı bütünün değerinin çok üzerinde çıkıyor. Al işte sana klasik holding yapısı. KCHOL'ün bünyesinde 70 e yakın şirket var. Tabii hepsi YKBNK ayarında değil ama sadece YKBNK payı KCHOL'ün piyasa değerinin yarıdan fazlasına tekabül ediyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri