JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi ve Bank of America’nın ilk çeyrekte toplamda 40 milyar doların üzerinde kar elde etmesi bekleniyor. Bu rakam, son 12 yılın en yüksek çeyreklik performansıdır.
JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi ve Bank of America’nın ilk çeyrekte toplamda 40 milyar doların üzerinde kar elde etmesi bekleniyor. Bu rakam, son 12 yılın en yüksek çeyreklik performansıdır.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
İran savaşı ve artan jeopolitik riskler ABD bankalarına yaradı. TR bankaları ise dayak yiyip duruyor. Ama ilk çeyrekte 4 büyük özel bankanın her birinin net karı 25 milyar TL civarında gelir diye düşünüyorum.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası Avrupa'da elektrikli araç satışları martta rekor kırdı
TH senin Vw nin işleri de hiç iyi değil.Dün bir haber vardı çok uzun diye atmadım.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
OpenAI'ın 852 milyar dolarlık değerlemesi yatırımcı denetimiyle karşı karşıya - FT
Financial Times'ın haberine göre; OpenAI'ın 852 milyar dolarlık değerlemesi, şirketin Anthropic'ten gelen rekabete karşı koymak amacıyla odağını kurumsal pazara kaydırmasıyla birlikte, kendi destekçilerinin bir kısmının incelemesine tabi tutuluyor.
Geçen ay OpenAI, Silikon Vadisi tarihinin muhtemelen en büyük fon toplama turu olarak kayıtlara geçecek olan 122 milyar dolarlık yatırım turunu kapattı. Ancak şirket, önce Google'dan ardından da Anthropic'ten gelen rekabet tehditlerine yanıt olarak son altı ay içinde ürün yol haritasını iki kez yeniden düzenledi.
Habere göre bazı OpenAI yatırımcıları, bu değişikliklerin şirketi - özellikle de bu yıl gerçekleştirmeyi planladığı halka arzın hazırlıkları sürerken - Anthropic ve yeniden güçlenen Google'a karşı savunmasız bırakabileceğini ifade etti.
Bazı sektör gözlemcileri, Anthropic'in gelir büyüme hızının birkaç ay içinde OpenAI'ı geride bırakacağını öngörüyor.
OpenAI'ın Mali İşler Direktörü (CFO) Sarah Friar ise yatırımcıların şirketin stratejisini desteklemediği yönündeki iddianın gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
İstisnasız tüm klasik otomotiv şirketleri benzer durumda, Mercedes BMW Ford Renault Stellantis vs gibi. Öte yandan EV şirketi BYD nin hissesi mucizevi performans gösteriyor, bunun piyasa değeri 150 milyar dolar, Mercedes BMW VW Stellantis in bu 4 baba şirketin piyasa değerlerinin toplamı kadar. Defter değerinin 3.5 katından, yıllık cirosunun 1.25 katından işjem görüyor. Aradaki fark devasa, klasikler batık muamelesi görüyor, BYD ise mucize şirket muamelesi.
Öte yandan FROTO defter değerinin 2.4 katından işlem görüyor, piyasanın VW için belirlediği çarpanı 10 katıdır bu. Demek ki FROTO da BYD gibi mucize şirket kategorisinde, en azından piyasa böyle görüyor. Dünyadaki en baba otomotiv şirketleri DD ye oranla müthiş ıskontolu işlem görüyorken bunun bırakın ıskontolu olmayı %140 primli işlem görüyor olması hakikaten gurur duyulacak bir durum.
Almanya'da güneş enerjisine artan ilgi, İran savaşının şokunu hafifletebilir
Almanya'da güneş enerjisi üretiminin bu yaz önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu artış, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatına olan talebi sınırlayarak Avrupa'yı İran'daki savaşın olası etkilerinden korumaya yardımcı olacak.
BloombergNEF verilerine göre, Avrupa'nın en büyük elektrik piyasasında güneş enerjisi üretimi Nisan ve Eylül ayları arasında geçen yıla oranla yaklaşık %31 artışla ortalama 16.5 gigavat seviyesinde gerçekleşecek. Bloomberg tarafından yapılan hesaplamalar, bu durumun aynı dönemde elektrik üretimi için doğalgaz talebini yaklaşık %29 oranında azaltacağını gösteriyor. Bu düşüş, yaklaşık dokuz LNG kargosuna eş değer bir miktarı temsil ediyor.
Almanya'daki güneş paneli sayısı bu yıl %15 oranında artış gösterecek. Orta Doğu'daki çatışmaların fiyatları yukarı çekmesiyle birlikte, bu büyüme Asyalı LNG alıcılarıyla olan rekabeti hafifletmeye yardımcı olacak. Ayrıca artan yenilenebilir enerji üretimi, Avrupa'nın gelecek kış öncesinde boşalan gaz depolama tesislerini yeniden doldurması için gerekli alanı sağlayacak.
BloombergNEF verilerine dayanarak, güneş enerjisindeki bu sıçrama nedeniyle Almanya'da doğalgazdan elektrik üretiminin Temmuz ayında 2.5 gigavat seviyesine kadar gerilemesi öngörülüyor. Almanya'nın enerji karmasında halen önemli bir rol oynayan kömür üretiminin ise Nisan ve Eylül ayları arasında %63 oranında azalarak yaklaşık 3.2 gigavat düzeyine düşmesi bekleniyor.
Yer İmleri