Medyumluk demeyelim kerameti kendinden menkul sallamalar yapmaktalar... kesinlikle ne dünyada ne olup bitiğini bilmekteler ne de kendi piyasalarına hakimler...
bir kaç yıl önce bir müteahhit kayınpederi olan bir avukatla konuşmuştum. nerede ne satmak istiyorsunuz? dedim verilen cevaplardan sonra peki hedef kitleniz kim? şunlar, mesela senin çevrenden bunları alabilecek kaç kişi var? kaç Tl kredi ödeyebilirsiniz? bunlar sordum ve banka kredilerinin ödemelerini önüne koydum. mantıklı düşününce zor demişti ama sonra ne yaptı bilmem.
adam altın diyor çünkü o piyasanın içinde? son körfez krizindeki altın satışlarını bile anlayamayacak kadar dünyadan bihaber ise amman altınınızı satmayın çooook yükselecek. neden? neden neden diye sorulmuyor. sorulsa da cevaplanmayacak nasıl olsa...
UV yatırımcılar not alsın bence bu senedi, EV işinde gideri var:
![]()
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Öte yandan KY ler ve amatörler bu yönteme bayılır, delicesine severler bunu. Adamlar FK nın ne olduğunu bilmez, defter değerinden haberleri yoktur ama maliyet düşürmeyi çok iyi bilirler. Onlar için borsadan para kazanmanın en garanti yoludur maliyet düşürme. Muhtemelen de tek bildikleri yatırım yöntemi budur, bir kaç kere lehlerine çalıştığında sanırlar ki hep böyle olacak. Ama tek 1 kere bile ters teperse sizi çok uzun süre hapsedebilir, bir ihtimal de batırabilir. Kesinlikle bundan uzak durulmalı.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri