-

Originally Posted by
sindoma53
Bozkurt sen petoşunu kontrol altında tut yeter ha unutmadan birde tokatçıyı gazoz kapakları bir yerine batmasın onu uyar

gerçi batsada acımadıki acımadıki diye dolaşıyor

Sindoma abi sende mertabim gibi Petkoşcuumu ısıtıp ısıtıp servis ediyon, iyiki bi suyuniçinde kaldık napim eşek uyuz cıktı bir türlü yularını kopartıp arı sokmuş gibi gidmiy.
Neyise
Laf açılmışken bak şindi aklıma geldi, senin sözün vardı, alınca yazarım dediydin. Unutma
Alınca bana özelden yaz, kenarda azbişii para ayırdım sen alınca onuda gömeyim
-
Şimdi ben bi aleme akayım müsaadenizle ..kapanışa doğru gelirim -gelmezsem de merak etmeyin ..vukuat peşinde olabilirim 
11251
Tüm dostlarıma huzurlu geceler 
https://www.youtube.com/watch?v=901v...racauwenberghe
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 90 kişi okumaktadır. (14 üye ve 76 ziyaretçi)
mert45, *Bozkurt+, ALPER+, ayhan53, çıtak+, deniz43, el turco+, KısaVade, lunatic, Maacit+, mimar74, Ozan Erol, ranitab, suheyl
Hayat hoş gerisi boş
-

Originally Posted by
KısaVade
Aynen Yİ-ÜFE meselesi biraz kazık. Yıllara göre takip gerektirir.
Ama 1 kez çözünce, büyük sorun değil.
Bence, gözünüzde büyütülecek bir zorluk yok.
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...lik-2024-53697
Yukarıda TÜİK'in linkine girip,tablo 3'ü tıklayacaksınız,burada aylık endeks rakamları var,yapılacak işlem alım satım tarihlerinin aylık endekslerini birbirine bölmekten ibaret.
-

Originally Posted by
deniz43
Bence, gözünüzde büyütülecek bir zorluk yok.
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...lik-2024-53697
Yukarıda TÜİK'in linkine girip,tablo 3'ü tıklayacaksınız,burada aylık endeks rakamları var,yapılacak iş alım satım tarihlerinin aylık endekslerini birbirine bölmekten ibaret.
İtibar veremedim.
Elinize sağlık 
EK: Bu arada... "Kazık" tan kastım TUIK hesaplama biçimi ile ilgiliydi
-

Originally Posted by
deniz43
Yurt Dışı Hisse Senedi Alım-Satım Kazançlarının Vergilendirilmesi ile İlgili Mevzuat:
-Stopaja tabi değildir.
-Alım satım kazancı Türk Lirası bazında hesaplanır.(Alımın yapıldığı günün merkez bankası kuru üzerinden TL cinsinden maliyet oluşur,satış günündeki merkez bankası kuru üzerinden TL cinsinden kar vaya zarar oluşur,eğer kar oluşmuşsa alış-satış tarihleri arasında ÜFE'nin %10'nun üzerinde olması şartıyla,elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere,maliyet eskale edilerek kazanç enflasyondan arındırılır,ÜFE artış oranının altında bir alım-satım karı elde edilmişse reel bir kar elde edilmemiş dolayısıyla vergi doğurmamış olur,Üfe'nin üzerindeki alım satım karı oluşmuşsa aradaki fark vergiye tabiidir.
-Alım satım zararları, alım satım karlarına mahsup edilir.
-Kazancın tutarı ne olursa olsun beyan edilir.
Yurt Dışı Hisse Senedi Kâr Payı (Temettü) Gelirlerinin Vergilendirilmesi ile İlgili Mevzuat
-Stopaja tabi değildir.
-Elde edilen gelirinin 2023 yılı için 8.400 (2024 yılı için 13.000) TL'lik beyan sınırını aşması halinde, tamamı beyan edilir (Yurt dışında ödenen vergiler varsa mahsup edilebilir).
-2023 yılı için 8.400 (2024 yılı için 13.000) TL'lik beyan sınırının hesabında; yurt dışında ihraç edilen hisse senetlerinden elde edilen temettü gelirleri ile yine yurt dışında ihraç edilen tahvillerden elde edilen faiz gelirleri ve yurt dışı bankalardan elde edilen mevduat faizleri toplamının hepsinin dikkate alınması gerekir.
-Temettü gelirlerinde doğal olarak,enflasyon indirimi olmaz
deniz43 abi yine topu köşeye yollamış. ağların tozunu almış. abi teşekkürler.
audentes Fortuna iuvat
-
-
İçsel Analiz
@icselanalist
Kenarda 6,8 Trilyon Dolar bekliyor.
2022 sonrası FED faiz artırımlarından bu yana "para piyasası fonlarındaki" miktar oldukça dik yükseliyor.
Piyasadaki "higher for longer" yani daha uzun süre yüksek faiz beklentisini görebiliriz. Genelde riskli pozisyonlara teminat oluyorlar.
https://x.com/icselanalist/status/1879169126075412890
-

Originally Posted by
keremalkm
Adam sevgilisinin tel. Ziraat BAnkası diye kaydetmiş..

Demiroren'in telefonudur O.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri