Þimdi yatýrým kararý þu iki soruya vereceðiniz yanýtýn özetidir:
1-Önümüzdeki altý ayýn yatýrým þampiyonu borsa olur
2-Faiz, döviz vs. olur.
Dolar 7-9 lira arasý bir yeri görsün istemem, görürse neler olabilir bunu da düþünmek istemem.
Þimdi yatýrým kararý þu iki soruya vereceðiniz yanýtýn özetidir:
1-Önümüzdeki altý ayýn yatýrým þampiyonu borsa olur
2-Faiz, döviz vs. olur.
Dolar 7-9 lira arasý bir yeri görsün istemem, görürse neler olabilir bunu da düþünmek istemem.
önceki sayfalarda koymus olduðum aylýk dow grafiði , kýrmýzý çizginin altýna maksimum yüzde 7-8 arasý sapmýþ
o yüzden dowun 22 - 22,500 arasý bir yerlerde düzeltmesini tamamlayacaðýný düþünüyordum , çünkü maksimum düzeltme payý 21,950 gibiydi
ancak dow yanýlmýyorsam 21700-21800 arasýna kadar düþtü ve hemen ardýndan toparladý
orasý tutsa dahi ki 2010 dan bu tarafa tutmuþ , 21-23 arasý iki yada üç aylýk bir çalkalama dönemi geçirmesi kuvvetle muhtemel gözüküyor bence
bizdeki 83 hedefimi ise zaman gösterecek artýk ama 83 teyidi alýnsa dahi dolar bazlý dibe yaklaþýlamayacaðýný ve çogu senetteki 85 seviyelerindeki tl bazlý dip deðerlerinin egale edilemeyeceðini düþünüyorum
Caðaloðlu, Ziraat Bankasinin ikinci katinda, Tunç çana tokmak vurularak açýlýp kapanan seans, tepe gözle sunulan alim satim emirleri...hisse alabilmek için Mart 1986 da seansa katýlmýþtým... seans da brokerlar dahil 10 kiþi bile yoktu.
![]()
Nasrullah Ayan'ýn TürkÝnvest aracý kurumunun reklam sloganý, "Türkiye sermaye piyasalarýndan yükselecektir!" idi.
Bugün bu sloganýn kullanýldýðý bir reklam düþünebilir miyiz? 30 senelik bir maceranýn sonunda geldiðimiz yer abd'nin dolarý dünya parasý olmaktan çýkaracaðý, kapitalist sistemin sonu v.s.
"Erdoðan'ýn vizyonuna hararetle karþý çýkan Türkler, yeteneklerini ve varlýklarýný da alarak, sürüler halinde ülkeyi terk ediyor"
2016 ile 2017 yýllarý arasýnda, Türkiye'nin varlýklý diliminin yüzde 12'sine denk gelen, en az 12 bin dolar milyoneri, servetlerini yurt dýþýna aktardý.
NewYork Times
https://www.nytimes.com/2019/01/02/w...ype=collection
Yabancý yatýrýmcý gelir mi dersiniz?
Ülker, Þahenk, Sabancý... Baþka kimler var?
![]()
valla ne yalan söyleyim öyle eþþek yüküyle param olsa bende basar giderdim. þu fetöcüymüþ derler tüm mal varlýðýna el koyarlar, aðzýný açana kadar 2 sene geçer ortada mal falan kalmaz![]()
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Yer Ýmleri