iþte grafiðimiz budur...
bu grafikten gördüklerimiz þunlardýr...
1- geçmiþte iki defa bolinger altýný gören blcyt sonrasýnda muhakak üst bandý görecek kadar çýkmýþtýr....þu anda halihazýrda 1,62 alt bandýný görmüþ ve ileriki günlerde 1,74 üst bandýný görmesini bekleyebiliriz..
2-rsi ve momentum diplerdedir ve yeni yeni boynunu yukarý vermektedir...buda hissenin desteðinden güç alýp yukarý yönelmek istediðini bize düþündürüyor...
3- düþüþ trendi halihazýrda 1,66 seviyelerindedir..bu gün 1,67 i de görmesine raðmen henüz oranýn üzerine çýkabilmiþ deðildir...üzerine çýktýðý anda satýþ baskýsý düþecek ve hisse yukarýya ivmelenecektir..
4-bolinger bandý ciddi anlamda daralmýþtýr...hisse bir çeþit sýkýþmýþtýr...zaten bu gün bolinger alt desteði olan 1,62 ile düþüþ trendi direnci olan 1,67 i görebilmesi sýkýþmanýn miktarýný bize göstermektedir..
5- hisse geçmiþten beridir 20 lik emaya deðer vermiþtir...önceki çýkýþlarda olasý düþüþlerinde orayý görüp düzeltmesini bitirmiþtir...ama son zamanlarda sürekli bu göstergenin altýnda iþlem görüyor...bu ema þu anda 1,69 seviyesindedir...blcyt ýn ilk etapta düþüþ trendi 1,66 ,ardýndan bu emayý 1,69 ve de ardýndan 1,74 bolinger üst bandýný test etmek isteðine girebilir...temel olarak da blcyt hiç bu kadar güçlü olmamýþtý...artan ciro ve kar çok net görülüyor...
6-hissede son bir ay içinde 1,60 seviyelerinde çift dip oluþmuþtur ki bunu iki daire içine aldým...çift dipler hissenin güçlü destekleridir..orayý aþaðý kýrmamasý ve oradan yukarýya yönelecek olmasý çýkýþlarýn ilk habercisi olacaktýr..
hisselerde çift dipleri çok severim...yükselmiþ hangi hissenin ilk baþlangýç noktasýna baktýðýnýzda muhakak bu formasyonu göreceksinizdir...hissenin bir çeþit ayaklarýdýr ve bu iki ayak üzerinden yükseliþe geçer..
Son düzenleme : keko; 22-04-2019 saat: 20:28.
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri