DEERL PAYDALAR LTFEN OKUYUN VE CEVAP YAZIN
Bildiiniz zere irketimiz gzel faaliyet karlar retmekte fakat bu karlar finansman giderleriyle ve dviz artlarndaki giderlerle eritmektedir. Bunun sonucu olarak bilanolarmz dvizin ini ve kna gre ekillenmekte ve dengesiz bir bilano sonucunda, dengesiz bir irket grnts vermektedir. Bunun sonucunda ise uzun vadeli yatrmc bu irkete gvenememekte, bilano bozulur dncesi ve hissenin s olmas, dolaysyla hisseden istediinde kamama korkusuyla yatrm yapamamaktadr.
Bu skntlar olmasna ramen ise irket ynetimi dviz hareketine kar bir hedge ilemi yapmamakta ve biz yatrmclara hibir getirisi olmayan bir oteli srtnda tamaktadr.
Benim yle bir nerim var;
irkete imzal bir dileke toplayp (herkes isim imza yazp taratr, birbirimize atarz. En sonunda imzalar tamam olunca mail atar veya faks ekeriz.) neden tedbir alnmad ve bu otelin neden srtmzda tadmz sormalyz diyorum.
Eer olur derseniz irket ynetimine yazalm diye dndm dileke rneini yazyorum.
DLEKE RNE
Deerli bilici yatrm ynetim kurulu yeleri
Biz hisse senetlerinize yatrm yapm ve irket ynetiminizden genelde memnun olan yatrmclarz. Fakat 1-2 husus konusunda kayglarmz ve isteklerimiz var. yle ki irket hisseleri 7 yldr piyasada olmasna ramen dolar baznda halka arz fiyatn 1/3 fiyatnda ilem grmektedir. Temett vermenize, kar etmenize ve irketi bytmenize ramen bu nasl olmaktadr? Eer sizde bizim gibi bu sonutan rahatsz iseniz ltfen bize kulak veriniz
Biz yatrmclar olarak artk yatrmmzn sonularn almak istemekteyiz. Aksi takdirde samimiyetinizden phe duymaya balayacaz. yle ki bizler bu irket deersizliinin sebebini 1-2 hususa balamaktayz ve aada bu hususlar aklamaktayz.
1- irketimiz ciro ve faaliyet kar artna ramen dvizdeki dalgalanmalar nedeniyle karn trplemekte bunun sonucunda ne kar getirecei belli olmayan, bir sene iyi kar eden bir sene az kar eden dengesiz bir bilano grnts vermektedir. Bunun sonucu olarak uzun vadeli yatrmc ve yerli, yabanc fonlarn riskli kategorisinde yer almaktadr. Bu fonlar giri yapsa bile dvizin ykselmesiyle beraber hzl bir ekilde k yapmakta ve hissemiz ok fazla deer kayb yaamaktadr. Gerekler byledir piyasa iyi bir bilanoyu eninde sonunda fiyatlar ama bu dengesizlik, irketi dengesiz, ngrlemeyen bir irket kategorisine sokmaktadr. Bu skntlara ramen sizin irket ynetimi olarak hibir hedge ilemi yapmamanz, dviz artna kar bir tedbir almamanz bizlerin kafasn kartrmaktadr. Bu tedbirleri alsanz irket dzenli bir seviyede kar eden bir irket olabilecek ve piyasa bunun fiyatlayacaktr. Bu artlar irketi NGRLEMEZ BR BLANO AIKLAYAN RKET kategorisine sokmaktadr.
2- % 50 ortak olduumuz otel projesi. Biz yatrmclar olarak bu oteli daha fazla srtmzda tamak istemiyoruz. Bilanoya katks yok. Belki sizin iin bir prestij projesi olabilir ama bizim iin hibir deer tekil etmiyor. Biz yatrmclar olarak bu otel ile ortaklmz sonlandrmak istiyoruz. Buradan gelen parayla finansman borlarmz kapatmay ve dviz amz dengelemek istiyoruz. Bu yaplrsa irketin daha salam bilano yapsyla ngrlebilir kar artlar salayacan ve hzla irket deerinin artacana inanyoruz.
ncelikle unu sylemeliyiz ki genel olarak bizler irket ynetiminden ve ynetim kurulumuzdan memnunuz nk sizler yaplabileceklerinizi yapyorsunuz. Temett veriyor, geri alm yapyorsunuz. Gerisini piyasa deerlemeli ve yapmal. Fakat saydmz nedenler bunlara engel olmaktadr. Ayrca bir ok kez irkete anlatmamza ramen irket tantm yaplmamaktadr. Bilici ailesini, Adana harici yatrmclar bilmemektedir. Arac kurumlara ve fonlara gerekli bildirimler yaplmaldr. irket ille de geri alm yapmak zorunda deildir. Ynetim kurulu yelerimiz de hi beklenmeyen bir zamanda sert almlar yaparak aaya oynayan piyasay da yenmeye yardmc olabilir.
Bizler bu sorduumuz sorulara ynetim kurulu olarak yazl cevap verilmesini ve KAP ta ilan edilmesini istiyoruz. Aksi taktirde (bu kesinlikle tehdit deildir, sadece cizane isteimizdir. Ynetimin bizimle olduunu hissetme isteimizdir.)% 5 aznlk paylarmz toplayarak ve organize olarak olaanst genel kurul ars yapacak ve bunlar olaanst genel kurulda sizlere soracaz. Ltfen yatrmclar koruduunuzu bize gsterin ve bizimle olduunuzu bize hissettirin.
Sayglarmzla (yatrmclar ve imzalar)
En az 20-30 imza toplarz diyorum. % 5 iin 2.250.000 lota ihtiyacmz var ve ben bunu salayacamza inanyorum. nk bende de ciddi bir lot var. Kimse lotlarn yazmasn. sadece dilekeye imzam atarm diyenler “ ben imzalarm” derse ona gredilekeyi imzalar irkete gndeririz. Eer ynetim bize bir cevap vermez ve kapta ilan etmez ise 2.250.000 lotu toplar olaanst genel kurula gideriz. En azndan ynetim bizimle mi deil mi onu reniriz.
NE DERSNZ DOSTLAR DLEKE UYGUN MU?
MZALARMISINIZ???

Alnt yaparak yantla

Yer mleri