bir þirketin eðer döviz bazlý borcu var ise döviz çýkýþlarýnda o hisse olumsuz etkilenir...yanlýz o þirketin satýþlarý da döviz bazlý ise o vakit o borcun olumsuz etkileri sýnýrlý olur...eðer o þirketin satýþlar tamamen tl bazýnda ise o vakit etkilenme maxsimum olur...eðer satýþlarýnýn bir kýsmý ihracat ise ve dolaylý yönden döviz bazlý ise diðer kýsmý da tl bazýnda ise o vakit de etkilenme yine sýnýrlanýr...
topiklerde yardýmlaþma ve dayanýþma gerçekten de çok güzel...bilgilerimizi paylaþarak güzel yardýmlaþýyoruz...blcyt ýn satýþlarýnýn döviz bazýnda olmuþ olmasý bilgisi bence çok deðerli bir bilgi...bu bilgiyi faaliyet raporlarýný okuyarak edinmemiz mümkün deðil...çünkü hatýrladýðým kadarýyla bu bilgi yazmýyor...ancak özel olarak telefondan sorularak öðrenilebilecek bilgilerdir..
bana göre bu bilgi bu hisseye biraz güç katacaktýr...bu hisse elimde yok ama genel olarak beðendiðim bir hissedir ki geçmiþte de kazandýðým bir hissedir...umarým bu hisse en kýsa sürede toparlanýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri