Arkadaþlar ilk çeyrek sonunda tam 66 milyon tl deðerinde döviz borcu vardý döviz artýnca hepimiz korkup çýkýþ yaptýk...ama bu çeyrekte görüldüðü gibi zarar etmediði gibi birinci çeyrek ile ayný da kar yapmýþtýr...zaten satýþlarýnýn bir kýsmý (bu kýsým ne kadardýr bilmiyorum) döviz bazlýdýr...bu yüzden de döviz arttýkça kendisi de kar yapýyor...
dün akþam bilançolarý incelerken gelirlerinin büyük bir kýsmý fason üretimden geldiðini gördüm...yani pazar sorunu olmadan getirilen hammaddeyi ve belki de elerinde bulunan hammadde ile istenen üretimi yapýyor..bu üretimi de yaparken büyük bir ihtimalle euro bazlý yapýyor..bu yüzden de dövizin çýkýþý sýkýntý yaratmýyor...
üretilen ürünlere bakýldýðýnda þirket neredeyse tam kapasite çalýþýyor...þirketin en güzel yaný da 2017 de 75 milyonu bulan döviz borcunun bu çeyrekte artýk 46,6 milyon tl lere kadar düþmüþ olmasýdýr..þirket kararlý olursa bu borcu kolaylýkla sýfýrlayabilir...
yaptýðý 5,5 milyon karýn tam iki katýndan fazlasýný yani 12 milyon tl sini kur farký gideri yazmýþ...iþte döviz borcunun bitmesi ile bu giderin de ileride kara yansýyacak olmasý þirkette çeyrekte 17 milyon ,yýllýkta ise 68 milyon tl kar yazmasýný saðlayabilir...
böyle bir þirketin gelecekteki fiyatý fk 10 a göre 680 milyon tl dir..( endeksin baský olmadýðý vakitlerde ve ekonominin güllük gülistanlýk olduðu vakitlerde ) ki þirket zaten þu anda kendisini 500 milyon tl deðerinden sigortalatmýþtýr...yani þirket yansa kül olsa sigorta þirketinden tam 500 milyon tl alacaktýr...
þirket döviz borcunu da bitirecek olursa o vakit gerçek potansiyeline ulaþacaktýr...gittikçe azalan döviz borcu insaný umutvar ediyor...orta ve uzunda iyiye giden bir þirket...bu þirket orta ve uzunda üzmeyecektir diye inanýyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri