Originally Posted by
zincirsiz
Eski dostlar icin bir tahminde ben yapayim. Mevcut eko durumda ciro 45 olsa, esas faaliyet kari 15 olsa, doviz yukumlulugu 60 milyon, parite ort yuzde 7 arti desek -4.2 kur zarari etse, eldeki paylardan 31.03.2019 kapanisa gore 1.70 fiyat- 1.2 milyon + faaliyet disi kar gelse
2.64 vergi dussek
15-4.2+1.2-2.64=9.36 toplam kar ana ortakliga 3 te 2 si gelse 5.9 milyon civari gelebilir diye dusinuyorum. Burda ilk 3 ay islerin ve cironun nasil oldugu cok onemli. Yani gecen seneye paralel bir rakam bekliyorum. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
güzel tahmin dostum...ben de aþaðý yukarý o civarlarda bekliyorum...6-6,5 akla yatan miktardýr...
ama þirketin dönen varlýklarýnýn artmasý ,finansal yönden daha güçlü olmasý ,kaliteli ürün ürettiði için talebin devam etmesi gibi iyi faktörler de var...bakarsýnýz istatistiðin gösterdiði 56 milyon ciro ve 8,9 milyon kar da yapabilir...eðer bunu yaparsa çok süpriz olur..piyasa da süprizleri sever...
ama genel olarak geçen yýlýn ayný çeyreðinden daha fazla artmýþ bir ciro ve karý piyasa yine de sever...bu kriz ortamýnda ciroyu ve karý düþüren düþürene.....bir de þu anda uygun temel çarpanlarla iþlem görmesi ve ucuz olmasý hisseye talebi artýrmasýný bekliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri