Çatýþma
@ConflictTR
· ·
5m
Yishizbet Ýran'ýn Hürmüz Boðazý'ný kapatmasý sonucu, bölgede yüzlerce petrol tankeri ve kargo gemisinden oluþan kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluþtu.
https://x.com/i/status/2028848584699838948
Çatýþma
@ConflictTR
· ·
5m
Yishizbet Ýran'ýn Hürmüz Boðazý'ný kapatmasý sonucu, bölgede yüzlerce petrol tankeri ve kargo gemisinden oluþan kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluþtu.
https://x.com/i/status/2028848584699838948
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
03.03.26 Salý
Borsa Ýstanbul bir bütün olarak kýrmýzý ..
XU030YVADE , 14990-15498 gördü ..15052(uzlaþma 15049) kapattý. _%2.98
Alemin þorterlerine bir tebrik daha![]()
Hayat hoþ gerisi boþ
Baþlýða ait bilgiler
Bu baþlýðý þu anda 49 kiþi okumaktadýr. (12 üye ve 37 ziyaretçi)
mert45, 3520, albica, ayhan53, D83, Dr. Plague, Elbruz bey, fuzzy_logic+, indregandi, Lambent+, Master_Kamaji, rasit
Tüm dostlarýma huzurlu bir gece ..
Hayýrlý iftarlar
https://www.youtube.com/watch?v=HTZs...&start_radio=1
Hayat hoþ gerisi boþ
Siz de biliyorsunuz,Hürmüz boðazý belirli bölümleri sýð olduðu için dar bir boðaz.Ýran'ýn elinde 80 bin civarýnda drone olduðu deðerlendiriliyor.Sürü halinde bu dronlarý boðazý geçmeye çalýþan tankerlere gönderip patlatýrsa boðaz haftalarca kapanýr.Bunu önleyebilecek bir savunma tedbiri yok.
https://defencesecurityasia.com/en/i...re/?utm_source
Veya; Ýran gözünü karartýr,"ben yanarsam ,sizi de yakarým" çýlgýnlýðý yaparsa buna muktedir.Þu anda hürmüz boðazýnýn gerisinde çoðu dolu halde 700 petrol tankeri var.Buraya sürü halinde sihalarla yapýlacak bir saldýrýda petrol tankerlerinin ve petrol dolum tesislerinin patlayarak yanmasýyla aylarca körfez yanar,gök aylarca dumandan görünmez olur,küresel ölçekte büyük bir facia olur,yýllarca buradan sevkiyat yapýlamaz.(Biz bunun küçük bir örneðini boðazda 27 gün yanan ve çevre felaketine yol açan independenta tankerinde görmüþtük).Þu anda Ýran'ý bunu yapmaktan vazgeçirebilecek tek güç hürmüz boðazýnýn kapanmasýndan büyük zarar görecek Çin,Ama Ýran bir varoluþ tehditi altýnda olduðu deðerlendirmesine gelirse,gözünü karartabilir,çünkü devleti yönetenler liyakatlý kiþiler deðil, devlet adabý olmayan dinsel fanatizme sahip "þehit olur,cennete gideriz" mantýðý yürüten kiþiler.
Muhtemelen körfezdeki arap ülkelerinin Ýran saldýrýlarýna karþýlýk vermemelerinin sebebi de bu,gerilimi daha fazla týrmandýrýrlarsa zararlý çýkacaklarýný düþünüyorlar.
Yer Ýmleri