“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
OHAL'de iþ cinayetleri artýyor: Yýlýn ilk on ayýnda 1683 iþçi yaþamýný yitirdi.
Ýþçi Saðlýðý ve Güvenliði Meclisi'nin verilerine göre Ekim ayýnda 182, yýlýn ilk on ayýnda ise en az 1683 emekçi iþ cinayetlerinde yaþamýný yitirdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/c...i_yitirdi.html
Zonguldak ve Bartýn'da binlerce iþçi kendini madene kilitledi
Zonguldak'ýn Ereðli ilçesi Kandilli beldesinde Türkiye Taþkömürü Kurumu'na (TTK) baðlý Armutçuk Müessese Müdürlüðü'nde, gece vardiyasýnda çalýþan ve yerin 170 metre altýndaki ocaktan çýkmayan iþçilere, gündüz vardiyasýndaki iþçiler de yer altýna inerek, destek verdi. Ocak önünde açýklama yapan Genel Maden Ýþçileri Sendikasý (GMÝS) Armutçuk Þube Baþkaný Ali Eþitmez, iþçilerin kendi inisiyatifleriyle eyleme baþladýðýný belirtti.
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
Yer Ýmleri