Yýllarýn yoðurt üreticisi olan MD þok edici itiraflarda bulunuyor. Ýddiasýna göre bazý yoðurt üreticileri, üç kuruþ daha fazla kazanmak için, insan saðlýðýný hiçe sayarak akýl almaz hilelere baþ vuruyor. Yoðurt üreticisi MD, sütün kaynatýlmasý esnasýnda %40’ýnýn su olarak buharlaþtýðýný, bunun da maliyetleri artýrdýðýný söylüyor... Ýþte yoðurt yapýmýndaki hileler de tam bu noktada baþlýyor... Bazý uyanýk üreticiler, gýda kodeksine göre yasak olmasýna raðmen, sütün içerisine katký maddeleri katarak, bu kaybý önleme yoluna gidiyor.
MD: Jelatinin muhteviyatýný incelediðiniz zaman karþýnýza enterasan þeyler çýkýyor…Ben öðrendiðim zaman þok oldum…Örneðin dini açýdan kesinlikle mahsurlu domuzla ilgili ürünü bizim yememiz kullanmamýz. % 99u müslüman olan bizim ülkemizde böyle birþeyin yapýlmasý…bana göre çok büyük bir hakaret…Öyle telakki ediyorum..Tabiiki sýgýrdan elde edilen var bunu da yine tasvip etmiyorum… savunmuyorum kesinlikle ve kesinlikle…ee domuzdan üretileni zaten dini açýdan sakýncasý oldugu gibi ayrýca ilmen ve týbben de sakýncalý olduðunu düþünüyorum. Belki çok az miktarda bir takým insanlar çikolata pasta ve þekerleme sanayiinde jelatinin kullanýldýgýný biliyorum..Ama bu sektörde çok fazla kullanýyorsunuz. Ne yapacak vücudunuz bunu atamayacak. Damarlarýnýz kabul etmeyecek týkayacak daha sonra da ölümlerin artma sebebi %10, %20 bilemiyorum artýk..o oranlarýný týbben araþtýrýldýgýnda bu ortaya çýkacak.
http://www.gidaraporu.com/yogurtta-domuz-jelatini_g.htm

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri