Bora Yaþar
24 Haziran 2018 ·
Hazýr seçim yasaklarý da yürürlükteyken magazine sarýlalým...
Haber baþlýðý þöyle:
Þarkýcý Serdar Ortaç'ýn eþi Chloe konulu...
"Chloe'yi çýldýrtan soru: Niye çocuk vermedin kocana?"
Aklýma kebapçý-türkücü Tatlýses'in neden tahsilini geliþtirmedin sorusuna verdiði yanýtý getiriverdi bu baþlýk:
- Urfa'da Oksford vardý da gitmedik mi?
Bora Yaþar
5 Temmuz 2015 ·
(Facebook)
Hollywood'un Al Pacino'lu bildik spor filmlerinden birini izliyorum...Üstüste dördüncü maçýný kaybeden Amerikan futbol takýmý maç sonunda rahiplerinin önderliðinde diz çöküp dua ederken, rahip konuþmasýnýn bir yerinde þöyle diyor:
- Siperlerde ateist olmaz...
Nereye çekerseniz çekin...
"Ateistler ödlek olur" dan, "savaþanlar tanrý için savaþýrlar"a...
Laf saçma olunca, al birinden vur ötekisine, bir anlam kazandýrmak zor.
Þu ABDliler, aslýnda detaya inerseniz çok tuhaf insanlar. Muhafazakarlýkta neredeyse ÝÞÝD'le yarýþacaklar...Düþünün bizde her futbol takýmýnýn bir imamý olduðunu...Biz mi daha dindarýz onlar mý? Özde farký yoktur: Her din bir özel takýmdýr...Diðer takýmlarý aþaðýlar...Öyle insan sevgisi, yaradandan ötürü sevgiyle yaklaþmalar falan satýþ taktiðidir. Palavra yani.
Bora Yaþar
8 Temmuz 2018 ·
(Facebook)
Eveet...Nerede kalmýþtýk?
Dünyaya bakarken, iyi ve kötüyü ayýrdederken, sempatimizi harcarken, mensup olduðumuz kurum, mezunu olduðumuz okul, üniversite, üyesi olduðumuz dernek ve kulüp, bir tesadüf sýnýrlarý dahilinde doðduðumuz il ve coðrafya temelinde yaklaþma alýþkanlýðýndayýz.
Oysa örneðin, mezunu olduðum Mülkiye'den son elli yýlda çeþitli siyasi eðilimlerde bir çok "iyi" ve "kötü" iþlemlerinden yakýndýðýmýz onlarca insan yetiþti.
Ýyi insan olarak niteleyeceðim Galatasaraylýlar (kulüp taraftarý olarak) tanýdým. Kötülerini de.
Yozgat'tan iyi insanlar da çýktý. Kötüleri de.
Bu ülkeye zarar veren CHP liler de tanýdým, hayýrlý iþler yapanlar da.
Demem o ki, dünyada gerçekleþen olaylara, o olaylara neden olan "iyi insan" ve "kötü insanlar" temelinde yaklaþýrsak, nereden yetiþmiþ olursa olsun, hangi bölgenin, hangi düþüncenin adamý olursa olsun, iyinin yanýnda, kötünün karþýsýnda durursak, kamil insanýn amacý olan iyiye, doðruya ulaþmamýz o kadar mümkün olacaktýr.
Kulüpleþmekten, dernekleþmekten, þövenleþmekten kaçýnýp, "benim okulumdan mezun olanlar, benim siyasi partimden olanlar ve onlarýn yaptýklarý herhalükarda iyidir, doðrudur, ahlaklýdýr, güzeldir" demekten ne kadar uzaklaþýrsak, bu düþünce merkezli bir dünyadan yararlanan "kötüniyetli -kötü insanlar" da o kadar yalnýz ve savunmasýz kalýrlar.
Bora Yaþar
9 Temmuz 2015 ·
(Facebook)
Çorum’da “yemekhane krizi” patlak verdi. Valilik, “boya-badana” gerekçesiyle yemekhanesini Ramazan ayýnda kapattý. Oruç tutmayan personel tepki gösterdi. Konu, Meclis gündemine taþýndý. Vali Ahmet Kara ise, SÖZCÜ’ye “Evet, bilerek Ramazan’da kapattým. Oruç tutmayan gitsin çarþýda yemek yesin” dedi.
-------
Sözde laik devletin bu iþbilir valileri, nedense her yýl ramazan ayýnda, yemekhanelerde tadilat ve onarýma baþlarlar. Tam da bir ay sürer.
Dün Fransa'da yaþayan bir arkadaþýmýz, ateistler neden kendi durumlarýný açýklamýyorlar mealinde birþeyler yazmýþtý.
Ben de kendisine burasýnýn Türkiye olduðunu, mahalle baskýsýnýn insan için en büyük baskýyý oluþturduðunu ifade etmiþtim.
Hele hele devlet baskýsý (devlet laik bir devlet olmasýna karþýn) çekilecek bir dert deðil.
Bir vali "oruç tutmayan gitsin çarþýda yemek yesin" diyorsa, hem haddini bilmezlik hem de tehdittir bu ifadesi.
Çorum'da Ramazan'da çarþýda yemek yemenin olanaksýz olduðunu o vali bilmiyor mu?
TÜrkiye Cumhuriyetinde geldiðimiz nokta bu...
Gelecek yýl bunu da arayacaðýz demektir...
Not: Bakalým bu yýl Ramazan'da da ayný þeyler olacak mý?
Güneþ tutulmasýnýn burçlarý nasýl etkileyeceðine kafa yoruyoruz da
akýl tutulmasýnýn insanýmýzý nasýl etkilediðiyle ilgilenmiyoruz...
(Facebook- 13.07.2018)
Bora Yaþar
14 Temmuz 2018 ·
(Facebook)
Ormancýlýk alanýnda da 2023 hedeflerine yürüdüklerini ve 7 milyar fidana ulaþmayý planladýklarýný söyleyen Pakdemirli, þu anda 4.4 milyar fidana ulaþtýklarý bilgisini verdi.
--------------
Onyüzbinmilyon baloncuk yuttum...
Bunlar ne yer ne içer bilmiyorum.
Ama görevlerinin bizleri aptal yerine koymak olduðundan eminim.
Malum Binali Yýldýrým bir gün konuþmasýnda aynen " 4 milyar 39 milyon fidan diktik, inanmayan gitsin saysýn" demiþti.
Aynen Nasreddin Hocanýn, "gökyüzünde na kadar yýldýz var?" sorusuna verdiði yanýt gibi...
Akýldýþý iddialarýnýn tek savunmasý, inanmayanlarýn nasolsa aksini ispat edemeyecekleri inancý.
Utanmazlýk dediðin de tam budur zaten.
Yer Ýmleri