Çok geride kaldı, boş boş oturmayalım biraz hareketlendirelim beyler; alın satın bir şeyler yapın şu alt pazardan çıkalım...![]()
Çok geride kaldı, boş boş oturmayalım biraz hareketlendirelim beyler; alın satın bir şeyler yapın şu alt pazardan çıkalım...![]()
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
nerde hareket orda bereket diyorsun yani...berkosan hisselerim hala çakılı vaziyette duruyor...
geçmişte hep sanfm ile karşılaştırıyorduk..bir çok yönden benzerlikleri vardı..merak ettim son durumları nedir diye...
....HİSSE ADI....PD/DD.......PİYASA DEĞERİ...HALKA AÇIKLIK....NET KAR
......SANFM........4,97...........2,793 MİLYAR TL.......%59,7.........20 MİLYON TL
.....BRKSN..........1,04.............785 MİLYON TL.......%66,68........10 MİLYON TL
görüldüğü üzere net karda sanfm sadece iki kat karlı iken rasyolarda 3-5 katlık bir pahalılık söz konusu..buda gösteriyor ki berkosan çok ucuz kaldı...bu küçük sermaye ile bu karlılık ile bu hisseye baskıyı nereye kadar sürdürebilirler bilemiyorum..eskiden sanfm un halka açıklığı daha azdı diye hatırlıyorum..o vakitler herkes sanfm halka açıklığı daha az o yüzden daha değerli diyordu ama şu anda görüldüğü üzere halka açıklık da neredeyse birbirine çok yaklaşmış...kaldı ki halka açıklığın çoğu bana göre patron taradından ikinci üçüncü hesaplar tarafından toplanmış olmalı...çünkü yıllardır halka açıklığı aynı ve patron da operasyonlarını yapabilmek için halka açık kısma hakim olmuş olması lazım...kesin bir bilgim yok ama mantığım öyle diyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
aradığın video burada dostum..çok güzel bilgiler veriliyor...berkosan yatırımcısı olan birisi bu videoyu en az üç kere izlemesi gerekiyor...https://www.youtube.com/watch?v=blneu78pIKs çok olumlu düşünceler dile getirilmiş...35 milyonluk tek seferlik vergi giderinden dolayın net kar azalmış diyor video...borçluluk oranı düşük, brüt karlılıkta artış (ciro %6 düşmesine rağmen ) ,kasadaki nakit artmış...v.b
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
eğer gerçekten de ertelenmiş vergi gideri tek seferlik ise yönetim borsadan da yeterince hisse toplamış ise (ki patronun tam bir borsacı olduğunu tecrübelerimiz ile öğrendik...iki yılda ne kadar toplayabildi ?? ) patron istediği anda çok iyi bilanço açıklayarak hisseyi yukarı sürebilir...bu her zaman bir süpriz unsuru olarak duruyor....geçmişte karşılaştırdığımız hisseler bir çok rasyoda berkosanın 3-5 katına çıktığını da görüyoruz..dolayısı ile berkosan çok ucuz kalmıştır..
bu ucuzluğa rağmen hisse yukarı gider mi ?? bunu bilemeyiz...top tamamen borsacı patronda...istediği zaman götürür diyebiliyoruz..istediği vakitte de güzel bir bilanço patlatır veya yine yeni bir şirket satın alma hikayesini ortaya atar..
uzun süredir berkosanın bilançolarının ayrıntılarına bakmıyordum...bu gün baktığımda bir şey dikkatimi çekti..berkosanın yurtdışı satışları 403 milyon iken yurtiçi satışları 196 milyondur...kabaca yurtdışı kaynaklı cirosu %70 civarıdır...bir de 132 milyon tl lik döviz fazla posizyonu var...
avrupa piyasası canlandığında çok güzel karlar getirme potansiyeli var...halihazırda yurtdışı cirolarından zarar yazıyormuş...o zararlar kara dönüştüğünde küçük sermayeli ,nakit ve döviz zengini bu cüce şirket güzel çıkışlar yapabilir..bu bomba her zaman patlamaya hazır olarak bekleyecek...tabi patronun istediği vakit patlayacak şekilde...sabırla beklemeye devam ediyoruz...gerisi de kısmet işidir diyorum..
Arkadaşlar paylaştığım bu videoda berkosanin gerçekte kasadan para çıkmaya neden olmayan ve tamamen muhasebesel olarak _38 milyon TL lik belkide tek sefere mahsus vergi gideri yazdığı ve bilançoda da bu yüzden karın az gösterildiği söyleniyor..eğer bunu yapmasaydilar net kar 10 milyon değil ,belki de 48 milyon görünecekti...muhasebesel olarak karı az göstermek istemişler...o durumda sandım dan çok daha fazla kar yapmış olacaktı...
Demek patron istese !! Bilançolarda çok yüksek kar aciklayabilir..önümüzdeki çeyrekte aynı numarayı yapmaz ise bir anda net kar bir kaç kat artabilir...
Videonun sonlarında Sırbistan'da ki fabrikanın genel müdürüne Sırbistan'da ki istirakin yüzde 5 ini verdikleri söyleniyor..böylece müdürü daha çok satış yapması için motive etmeyi düşünmüşler..
Kısacası top borsacı patronda..istediği zaman bombayı patlayabilir...
Tahtacı abilerimizin ortalama maliyetleri 8.5-9.0 TL aralığında bir yerde ve yaklaşık 2 yıldır hisse bu civarda sürünmekte...Ki, son aşağı salmalarında (benim gibi) 7.40 civarından maliyetlenenler de var...Şirket kurumsallığına verdikleri zarar ortada...Her türlü zarardalar...
Ben bu işten hiç bir şey anlamadım...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Yer İmleri