
Originally Posted by
rxpu
Almanya'nın Türkiye'ye fon akışı sağlayan kanallara yapmaya başladığı baskı ile ilgili yabancı kurum raporlarından yaptığım hızlı tercüme.
Almanya KfWBank, Commerzbank , EIB ve EBRD gibi kuruluşlarla Türkiye'ye fon akışının kısıtlanması ile ilgili görüşmelerde bulundu.
KfWBank, Commerzbank Tükiye'ye fon akışı (dış borç) sağlayan Alman kamu bankaları
EIB : European Investment Bank : Çok uluslu , genelde gelişmiş ülke devletlerin ortak oldukları avrupa yatırım bankası. Türkiye'ye yine ciddi miktarda fon akışı sağlıyor
EBRD: European Bank for Reconstruction and Development : Yine uluslararası anlamda gelişmiş ülkelerin ortaklığında kurulan yatırım ve kalkınma bankası.
EBRD'yi özellikle önemsiyorum zira çok kritik bir role sahip. Örneğin Odeabank , fibabank gibi bankalara çok yüksek miktarlarda sermaye benzeri kredi sağlayan bir finans devi. Şöyle söyleyeyim Fiba ve odeabank'a bu kuruluştan verilen sermaye benzeri krediler dolayısıyla şu anda EBRD , odeabank ve fibabank'ın %30 hissedarı durumunda gözüküyor.
EBRD çok kritik bankacılık sektörü için gerçekten...ama diğer bankalarında bayağı ağırlıkta kredi verenler var..bakalım nolacak.yarın bisti nasıl etkileyecek?
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri