20 yıllık BES maceramı sonlandırdım...Bazı konular kızdırdı, biraz da maddi ihtiyaçlar yüzünden böyle bir karar aldım...2006-2016 arası şirket katkılı ve aktif yönetmemiştim. 2017 de şirketten ayrıldıktan sonra çok daha aktif yönettim. 2016-2026 getirim dolar bazlı yıllık %30 a yakın oldu..eğer 2005-2016 arası da aktif yönetsem ve benzer bir getiri elde etsem...çok daha farklı bir noktada olurdum maddi olarak![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Söylemesi ayıp, en çok da o koydu...Devlet katkım çok az...10 yılda getiri 80 kat filan...bu getirinin %10 unu haraç niyetine bırakmak çok koydu...gerçi 7 yıl bekleyip 56 da emekli olsam da %5 gidecekti stopaja...Çok saçma bir durum..Bari enflasyondan arındırıp reel getiri üzerinden %10 al, hatta %20 al.
Ama böyle enflasyonist bir ortamda ana paran sıfırlanıyor neredeyse, çok kar etmiş gözüküyorsun kağıt üzerinde...ama reel bir getiri değil, o nominal karın da %10 unu vermek koyuyor...bir de millete 20-30 yıl sistemde kal diyorsun....kalsın, sonra 100 olsun birikimi, sen bunun kafadan 10 unu al.
neyse..sağlık olsun...dedim ki 7 sene daha yaşayacağımız garanti mi, alır kendi başımın çaresine bakarım. kazandığıma da ortak olmaz devlet.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Evet, tek planın saçmalığını yaşadım. Bu yüzden 2 hesap, gerekirse birinden çıkıp diğeriyle devam. Hatta ideali 3 diyebiliriz. Bu şirket katkılı ve 2005 de başlamıştı. Aslında ayrılınca 2017 de çıkacaktım, çok ihtiyaç olmadı, 9 yıl kaldım fazladan. Ama rakam iyi büyüyünce artık gözüme batmaya başladı. Bir de portföyü yöneten benim, %2-3 yönetim ücreti veriyorum..büyük rakamda az para etmiyor...karın %10 unun gitmesi, özellikle başarılı büyüttüysen portföyü çok can sıkıcı bi hal alıyor.
Yer İmleri