sende bir yanlışlık var cunku sende cıkan hisseleri finnetın fast web mali analiz programıyla kontrol ettim.
rasyolar gelen bılancoyla uyumsuz. Olaya bilimsel ve felsefik yaklaştığım için detayını ve nedenını acıklayacağım.
Şimdi rasyo diyorkı her ay bilancolara bak şu şu rasyoları şu kadar büyeyenlerı al diyor. tabi alım tarıhlerını bılanconun acıklanma tarıhıne goremı nasıl alıyor onu kontrol etmedim.
fakat sende cıkan hisselerin bu 3 rasyonun kriterine uyup uymadıgını sımdı kontrol ettım ayrıca bende cıkanlarıda kontrol ettim.
Sırayla gidelim.
Önce sende cıkan hısselerın tek tek EFK NET KAR CIRO GORUNTULERINI PAYLASACAGIM.
1-ERSUnun gelen bilancosunda 3 rasyoda bir önceki döneme göre düşmüş pozitif olmasını geçtim düşmüş birde buna rağmen sizde nasıl ersu görünüyor anlam veremedim aşağıda ersunun 3 rasyosunu görebilirsiniz.
2-MNDRS ikimizin portfoydede ortak olan hissse 3 rasyonunda bir önceki döneme göre arttığını görebilirsiniz % lerini hesaplamadım. Yani bir sorun görünmüyor MDNRS'te
3-THYAO 2 rasyosu pozitif fakat net kar negatif yani -%xx bilmem kaç ve sıralamada net kara göre ayarlanmasına rağmen sizin listenize nasıl oluyorda THYAO girebiliyor buyrun resmi.
4-ZOREN net kar eğrisinin aşğı yamulduğu resımdende görülmekte aynı sekılde bu rasyonun pozitif çıkması ımkansız olmasına rağmen sizin listenizde nasıl çıkmış
5-KAPLM listeye girmesi doğru 3 rasyonunda arttığı resımde görülmekte.
Şimdi sizin listedeki hisselerı nasıl cıkarttınız hangi menuden girdiniz bilmiyorum programa çok hakım değilim bende başka biryerdenmı bakıyorsunuz bunlara o hısselerın cıkması cok ılgınc bır yerlerde hata yapıyorsunuz veya program hata yapıyor.
fakat bana cıkan portfoydekı hısselerıde malı analız programından kontrol ettım hıcbırınde bır tezatlık yok gerçekten 3 rasyosuda artan hısselerı seçmiş.
Haa 25 nisanda acıklanan bılancoyu 1 nısanda almış gösteriyormu göstermıyormu onu bılmıyorum bu sorunu çözdükten sonra ona yönelelim.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri