http://www.tr724.com/darbe-bahanesiy...ta-ediyor/amp/
Darbe bahanesiyle ordu tasfiye edilince 1930’lara dönüldü: Tugaylarý albaylar komuta ediyor
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Bizim gibilerin devri bu topraklarda hiç geçmedi müdür,
Senin gibiler Ahhh Evropa diyerek koþa koþa Ýngiliz muhiplerine kayýt yaptýrýrken, bizim gibiler ÝRA ya 3 gemi mühimmat ve Teþkilatý Mahsusanýn teþkilatçýlarýný Ýrlandaya gönderiyordu..
Senin gibiler ilkokul kitaplarýnda ilk meclis 23 Nisan 1920 de açýldý diye okuyarak her 23 Nisanda þiir okurken, bizim gibiler 1.Dünya savaþýnýn en zor anlarýnda 1915 te ilk meclis binasýnýn inþaatýna baþlamýþtý.
Senin gibiler Büyük adada Splendid Palace ýn önünde ( Ýngiliz iþgal kuvvetleri karargahý) þeberirken bizler M.Kemalle Anadolu'da direniþ örgütlüyorduk..Ýlginçtir bugünde o otelden hiç çýkmýyorsunuz. Genetik herhalde.. Anadolu çocuklarý çöküyor tepenize sonra😀
Erbakan trilyonlarý çaldý diye böðürürken, bizim gibiler o paralarla Bosna direniþini örgütlüyor, Bosna Cumhuriyetini kuruyorduk..
Fýrat Kalkaný için saha hazýrlanýrken, sizler dünyaya Türkiye Ýþid e silah gönderiyor diye vatan hainliði yapýyordunuz.. Durdurabildinizmi?
Þimdi Fýrat Kýlýcýnýn ucunu gördünüz, sahipleriniz saldý sizi yollara.. Dikkat edin o kýlýç sallanýrken arada kalmayýn.. Mazallah kelle gövdeden bir anda ayrýlýr gider..
Bu son çýrpýnýþ ve rezilliðe tüm Atatürkçü ve yurtseverler gibi bizimde içimiz sýzlýyor.. Ulu önderimiz Gazi M.Kemal Atatürk ün fotoðraflarýnýn Fetöcülerin ellerine tutuþturulup Pkk elebaþýnýn fotoðraflarýnýn yanýnda görmek, onun kurduðu partinin mensuplarýna Altanlar,N.Ilýcak "içimizde" diye baðýrtýlmasý hepimizi kahrediyor.. Bu sefer Tayyip gitsinde ülke yansýn mantýðýnýn çok ötesinde yeni bir boyuttasýnýz..
http://odatv.com/malatyadaki-15-temm...903171200.html
"Ýddianamede terör örgütüne üye olmakla suçlanýyorum. Hayatýmýn hiçbir safhasýnda FETÖ ile ilgili hiçbir faaliyetim olmadý. Yaþam biçimim gereði bana uyuþmaz. Abisini, ablasýný hiç kimseyi bilmem. Dershanelerini, bankalarýný kullanmadým, bilgisayar ve cep telefonlarýna yüklenen o programlarý bilmem. Hiçbir dönemde himmet parasý vermedim. Eþim ve oðlum da benim gibi hayatlarýnýn hiçbir safhasýnda bu terör örgütleriyle irtibatlý ve iliþkili olmamýþtýr. Ýddianamede terör örgütüne üye olmakla suçlanýyorum. Ben 43 yýl memleketime hizmet ettim. Askerlik onuruna uygun olarak çalýþtým. Yaþantým boyunca anayasa ve kanunlara uygun ve þeffaf bir yaþam sürdüm. Yüksek Askeri Þurada yeni görevim belirlenerek, bir yýl sonra da emekli olacaktým. Dolayýsýyla fikirlerimin uyuþmadýðý ve katýlmadýðým bir örgüt adýna neden suç iþleyeceðim? O nedenle bu örgüte neden yardým edeceðimi bir türlü anlayamadým. Ýddianamede dosya içinde tüm incelememe raðmen FETÖ terör örgütüne yardým ettiðime dair tek maddi delile ulaþýlamadý."Adem Huduti Diyarbakir Sur'u ve diger sehirlerdeki pkk yapilanmasini temizleyen, hendekleri kapatan komutan degil mi? Bunu yaparken sivillere zarari en asgari duzeyde tutmadi mi?Ordu Komutanlarý ile sürekli görüþtüðünü kaydeden Orgeneral Huduti, "1’nci, 3’ncü ve Ege Ordu Komutanlarý ile birçok kez görüþtüm. Saatlerini tam hatýrlamýyorum. Çok yoðun bir telefon trafiði vardý. 3. Ordu komutaný ile konuþtuðumuzda darbe karþýtý mesaj yayýnladýðýný bilmiyordum, kendisine de bizim mesajdan bir kopya gönderdim. Diðer ordu komutanlarý kendi aralarýnda konuþarak bir mesaj paylaþmýþlar bana göndermediler. 1’nci, 3'uncu ve Ege Ordu Komutanlarý bana basýn açýklamasý yaptýklarý konusunda bir bilgi vermediler" diye konuþtu.
Bir askeri birligin gucu ve yetenegi, komutaninin gucu ve yetenegi kadardir. Komutan, komuta ettigi birligin beynidir. Savas kazanmak icin manevra yapmak gerekir. Manevralar ise koordinasyonla yapilir.
Koordinasyon yetenekleri zamanla kazanilir. Yani ustegmen ve yuzbasi boluklere, binbasilar taburlara, albaylar alaylara, tuggeneral tugaya, tumgeneral tumene, korgeneral kolorduya, orgeneral orduya komuta edebilir.
Ayrica ordularda butun subaylar durust ve cesur olmak zorundadir. Albaylar korkak, yuzbasilar cesur olmaz.
Belirleyici olan akildir. Ordularda kurmay sinifi bunun icin vardir. Yukaridaki ornekte goruldugu gibi bir orgeneral 43 senede yetisir. Yuzbasi, binbasi, yarbay, albay olmak icinde artan surelere ihtiyac vardir.
Yani albayin yerine yuzbasiyi koyamazsin.
Yer Ýmleri