Sayfa 178/215 İlkİlk ... 78128168176177178179180188 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by yeppa Yazıyı Oku
    Drizm hocam siz bizzat ne kadar kazandınız o önemli?

Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayın yeppa ;

yaklaşık 2014 sonlarında başladığım formül yatırımıyla bugüne kadar %750 nin biraz üzerinde bir getiri sağladım.

FAKAT BİRKAÇ GÜN ÖNCE PROGRAMI TEKRAR ALDIĞIMDA BİR GÜNCELLEME YAPILDIĞINI GÖRDÜM :

Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    GÜNCELLEME SONRASI DURUMUMUZ ŞÖYLE :

01.01.2005 – 24.03.2018 tarihleri arasında ;

1- İMKB TÜM den finans, banka, holding, çimento vb. endekslerini çıkararak kalan hisseler arasından TV EN YÜKSEK İLK 5 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi %2925 ;

2- TV EN YÜKSEK İLK 10 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi % 2251 olarak gerçekleşmiştir.

Fakat bizim REPAİNT SORUNUMUZ VAR , bu nedenle bu getirilere güvenemeyiz. Bu portföylerde hisse sayısı az olduğundan repaint sonrasında hisse değişimi geçmiş getirileri etkileyecektir.

O zaman benim çözümüm PORTFÖYDEKİ HİSSE ADEDİNİ ARTTIRMAK olacaktır. Örneğin portföyü 25 hisseden oluşturursam getiri % 2490 olacaktır. Bu portföyde repaint olasılığı daha azdır, ayrıca repaint olsa bile toplam portföy getirisine etkisi 1/25 oranında olacaktır.

Ama yine de az da olsa repaint yapma ihtimali BİLE içinize sinmiyorsa yapılacak tek şey kalıyor : KRİTERLERE UYAN TÜM HİSSELERİ PORTFÖYE DAHİL ETMEK… Bu durumda queenstocksta ,

Portföy adedi = 1

Portföy hisse adedi = kriterlere uyan tüm hisseler

şeklinde işaretlediğinizde KRİTERLERE UYAN HİÇ BİR HİSSEYİ DIŞARIDA BIRAKMAYAN bir portföyünüz olur; bu durumda da dışarıda repaint yapacak hisse kalmaz zira hepsi portföyünüzdedir.

Bu şekilde REPAİNT YAPMASI İNKANSIZ PORTFÖYÜMÜZÜN GETİRİSİ % 1 9 8 1 olmuştur.

Programa yapılan bu müdahale sonucunda, topiğin 1. iletisinde bahsettiğim getiriler yukarıdaki iletide görüldüğü şekilde DEĞİŞTİ. Bu konuyu Yaşar Erdinç'e ilettim ve 2016 EKİM TEMEL ANALİZ EĞİTİMİNDE o zaman queenstocks programında hesapladığı sonuçları paylaştığını ve çıkan sonuçları manuel olarak tektek kontrol ettiğini söylediğini hatırlattıktan sonra bu güncellemeye neden gerek duyulduğunu bilip bilmediğini sordum. Son 2 gündür FİNNET ile bu konuyu görüşüp anlatmaya çalışıyorum, artık telefona çıkmıyor ilgili kişi.... Düzeltilirse güzel olacak diye düşünüyorum.

Temel Analiz 3.0

Yani yüzde 2900 civarı bir getiri elde etmek aslında zor değil yani . Ben borsaya girdiğimde kendime koyduğum hedef yıllık %26 getiri sağlayarak aylık minimum %2 3 civarı bir getiriye denk geliyor . 3 yılda parayı 2 ye katlamaktı Buda 16 yılda tahmini 32 kat kazanç demek yani %3200 bir getiri sağlamaktı. Bakalım becerebilecek miyiz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın yeppa ;

yaklaşık 2014 sonlarında başladığım formül yatırımıyla bugüne kadar %750 nin biraz üzerinde bir getiri sağladım.

FAKAT BİRKAÇ GÜN ÖNCE PROGRAMI TEKRAR ALDIĞIMDA BİR GÜNCELLEME YAPILDIĞINI GÖRDÜM :

Programa yapılan bu müdahale sonucunda, topiğin 1. iletisinde bahsettiğim getiriler yukarıdaki iletide görüldüğü şekilde DEĞİŞTİ. Bu konuyu Yaşar Erdinç'e ilettim ve 2016 EKİM TEMEL ANALİZ EĞİTİMİNDE o zaman queenstocks programında hesapladığı sonuçları paylaştığını ve çıkan sonuçları manuel olarak tektek kontrol ettiğini söylediğini hatırlattıktan sonra bu güncellemeye neden gerek duyulduğunu bilip bilmediğini sordum. Son 2 gündür FİNNET ile bu konuyu görüşüp anlatmaya çalışıyorum, artık telefona çıkmıyor ilgili kişi.... Düzeltilirse güzel olacak diye düşünüyorum.
    Sayın Drizm demek ki artık bıkmışlar.

Sizin durumunuza göre % 750 kazanç programın hesabına uyuyor mu?

Saygılarımla

4. Sayın yeppa ;

insan karşısındakine DEFALARCA hem yazılı hem de sözlü olarak olabilecek en basit şekilde bir konuyu açıklamaya çalışırken, karşısındaki tarafından anlaşılmadığını farkettiğinde biraz ısrarcı olabiliyor. Konuştuklarım anlaşılmamış olabilir ama defalarca yazdıklarımı OKUMA ZAHMETİNE KATLANMADAN (zira anlamamak için son derece derin bir aptallık seviyesi gerekir) saçma sapan yanıtlar verilmesi durumunda oluyor böyle şeyler...

Getirimin kendi kullandığım formülle uyumu için benim getirim %10-20 arası GERİDE kalıyordu bir süredir....

Saygılarımla.....

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın yeppa ;

insan karşısındakine DEFALARCA hem yazılı hem de sözlü olarak olabilecek en basit şekilde bir konuyu açıklamaya çalışırken, karşısındaki tarafından anlaşılmadığını farkettiğinde biraz ısrarcı olabiliyor. Konuştuklarım anlaşılmamış olabilir ama defalarca yazdıklarımı OKUMA ZAHMETİNE KATLANMADAN (zira anlamamak için son derece derin bir aptallık seviyesi gerekir) saçma sapan yanıtlar verilmesi durumunda oluyor böyle şeyler...

Getirimin kendi kullandığım formülle uyumu için benim getirim %10-20 arası GERİDE kalıyordu bir süredir....

Saygılarımla.....
    Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum.

İş dünyasında böyle şeyleri sık sık bizim de yaşadığımız oluyor.

Eger sizin getiriniz formülle uyum gösteriyor ise başka bir şey söylemenize gerek yok. İnşallah aynı şekilde devam eder

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    @drzim hocam haklısın talep yoktu dediğin gibi niçin çünkü herkes en yüksek getirili olanı seçmek ister seninde çeşitli açıklamaların oldu bu konuda dolayısıyla kımsenın ılgısını cekmedı dıger formuller.

Fakat şu anda TV formuluyle ılgılı veya f/k formuluyle ılgılı sorun oldugu ortaya cıktı.

Buda yatırımcıların bu formulden en azından quenstockta bu formullerı kullanmanın sorunlu oldugunu gorduler.

O halde diyorumkı hala TV söyledir TV böyledir diyeceğimize efendım TV yi yaşar hoca kullandı etti diyeceğimize madem temalanaliz 3.0 ız o halde oturup programın dıger formullerı üzerinden gıdelım.

TV formulu uygulayacak adam onca acıklamanız sonunda yine gitsin Manuelmı hesaplıyor TV verenlerın hepsınımı alıyor napıyorsa yapsın ok bu konu kapandı. Onu yapan yapsın hatta yaptıgını gelsın yıne buradada acıklasın sorun yok.

Artık diğer formullerı programda test edelim.

Açıkçası program temel verilerde düzgün calısıyorsa bu benım ıcın ve bırcok kısı ıcın super bırsey. Ne güzel herkes oturur istediği rasyoyu kullanır TV ye inan gider manuel TV sini uygular.

Burada bir çekinceniz varmış gibi sürekli diğer formullere girmek istemiyorsunuz. niye abi niye diğer formullerıde bu baslık altında teste tabi tutmuyoruz. Talep yok diye mi ? Aman TV formulunu geçen bir rasyo cıkıverır diye mi ? varsaykı oyle bir rasyo cıkacak olsun. Bu hepımız ıcın ıyı bırsey değilmi. İçini rahatlatmak için söylemiş olayım herhangibir rasyo yaptıgımızı düşünelim. içinde TV olmayan Bu rasyonun seçtiği hisselerin bir çoğu bist 30 bist 50 içinden olacak dolayısıyla seçilen hisselerin yarısından fazlası zaten temettü dagıtan hisseler olacak. Yani ben sana gelipte bak DRZİM gordunmu TV formulu yerine bunu kullansan şunu elde edecekmişsin TV kötüymüş bak falan demyeceğim yani Çünkü seçilen hisselerin %75 i temettü veren hisseler olacak. O halde korkulacak birşey var mı yok ??????

TV formulune olan talep ne şu anda bir çuval incir repaint yüzünden berbat oldu. Ha gider manuel uygularsın ki bunu defalarca yazılarında belırttın gider adam onu manuel uygular bu konu kapandı hala daha donup donup

TV yi manuel uygulayın TV için yaşar erdinçi izleyin TV için şu makalelere bakın demenın anlamı kalmadı aynı seylerı donup donup aktarmanın anlamı kalmadı topık okuyucuları quenstock TV sindende MANUEL TV hesaplamasındanda anlayacagını anladı.

Bundan sonra ne konuşulacak bu sayfa ? Programın diğer rasyoları ile TV yi manuel uygulayanların getirileri.

Daha hala daha dönüp dönüp TV şöyledir böyledir dememize gerek yok. diye düşünüyorum.

HAa topık mısyonu herkese TV yi öğret herkesi TV ye yatırım yaptıtır ıse görev başarıyla tamamlandı bence.

Ya diğer formullerı deneyelım yada Mevcut misyonundan getirileri paylas makalelerı paylas dur.

Eğer yeni formullerı tıpkı TV gıbı teste tabı tutacaksak ben takıpte kalmayı düşünüyorum yok Biz TV üzerinden gidecez kendı yagımızda kavrulacaz diyorsanız ben çekiliyor ve başarılar diliyorum.

Diğer formullerın durumunu merak etme sebebim bir art niyet beslemek değil. Sayfalarca formulle excel hazırladım. Oturup hangi rasyolar yüksek oldugundan hisseler gidiyor gıtmıyor bunu çölmeye calısıyorum.

O excelı hazırlamak 2 aya maloluyor. Eğer basıt bır bıcımde bu program bunu düzgün bir biçimde bize veriyorsa yemede yanında yat. Tek derdım bu Ne işin TV rasyosu kısmındayım neden haklı olma tarafından tek derdım şu bılanco rasyolarını en basıt bır bıcımde nasıl ölçeriz biçeriz derdindeyim.
    Erhan ;

TEMETTÜ VERİMİ FORMÜLÜ ESKİ HALİNE DÖNÜNCEYE KADAR KONUŞULACAK BİR ŞEY KALMADI...Eğer bu haliyle kalırsa yandı gülüm keten helva... Sonucu beklerken başka formüllere bakalım...

Aşağıda investor versiyonunun içerdiği temel analiz oranları var :

FİNANSAL YAPI ORANLARI

Borç aktifler %
    Borç özsermaye %
    Faiz karşılama oranı (yıllık)
    Kısa vadeli borç / aktifler %
    Kısa vadeli borç / dönen varlıklar %
    Kısa vadeli finansal borç / kısa vadeli borç %
    Net finansal gider / net satış %

BÜYÜME ORANLARI

Aktif büyüme %
    Borç büyüme %
    Esas faaliyet karı büyüme (yıllık) %
    Esas faaliyet karı büyüme
    Net kar büyüme %
    Net kar büyüme (yıllık) %
    Net satış büyüme %
    Net satış büyüme (Yıllık) %

FAALİYET ORANLARI

Aktif devir hızı (yıllık)
    Alacak devir hızı (yıllık)
    Alacak tahsil süresi (yıllık)
    Faaliyet döngüsü (gün)
    Maddi duran varlık devir hızı (yıllık)
    Özsermaye devir hızı (yıllık)
    Stok devir hızı (yıllık)
    Ticari borç devir hızı (yıllık)
    Ticari borç devir süresi (yıllık)

KARLILIK ORANLARI

AKTİF KARLILIK %
    Aktif karlılık (yıllık) %
    Brüt esas faaliyet kar marjı (yıllık) %
    Brüt kar marjı %
    Esas faaliyet kar marjı
    Kar payı ödeme oranı %
    Net kar marjı
    Net kar marjı (yıllık) %
    Özsermaye karlılık %
    Özsermaye karlılık (yıllık) %

LİKİDİTE ORANLARI

Cari oran
    Nakit oran
    likit oran

DEĞERLEME ORANLARI

Firma değeri / FAVÖK
    Firma değeri / net satış
    Fiyat / nakit akışı
    Fiyat /satış oranı
    Fiyat kazanç
    Piyasa değeri (halka açık kısım)
    PD /DD
    TEMETTÜ VERİMİ

Bu rasyolar dışına çıkmamak kaydıyla formül denemek serbest.....

7. tmmdır.

Değerlendırme ORANLARI kısmı büyük bir ihtimalle hepsi repaint riski barındırıyor. Orayı şimdilik geçelim.

benim dahja önceden en cok onem verdiğim 3 rasyodan baslayalım

Esas faaliyet karı büyüme %
    Net kar büyüme %
    Net satış büyüme %

%20 ve üzerinde büyüme girelim hepsine. çıkan sonuçları resımleyelım. sıralamayı ise 3 farklı kombınansyondada ayrı ayrı yapalım bildiğim kadarıyla sıralamayı sadece 1 rasyoya gore yapabılıyoruz.

fakat biz 3 unude yapalım ayrı ayrı performans farkını görelim. bilancoyuda yayınlanma tarıhıne ayarlayalım.

bunları bır yayınlayalım ben üstünden bir kaç test yaparım
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Merakla bekliyoruz

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 178/215 İlkİlk ... 78128168176177178179180188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •