5,40’dan bozdurma hayaliyle uyandım, 5,10’lara gelmiş. Elimizde patladı dolarlar. Aylarca sürünür artık buralarda..
Sent from my iPhone using Tapatalk
5,40’dan bozdurma hayaliyle uyandım, 5,10’lara gelmiş. Elimizde patladı dolarlar. Aylarca sürünür artık buralarda..
Sent from my iPhone using Tapatalk
10 yıllık 19.91 ile yeni rekor kırdı
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
birkac defa soylemisimdir burda kısa vade veya gunlukculere ( foreks veya gece islem yaptıran 1-2 banka dısında ) vatandasa YEDİRMEZLERRRR....uzun vade ve devamlı elinde tutan kazanıyor ..yukselis hep aksam ve gece olup sabah 7 den itibaren banka acılana kadar dusuyor bankacılar kazanamıyor uzun suredir boyle .
Borsa da şimdi %1,5 primle açıldı mı tamam işte dolar fiyaskosu anlık unutturuldu, ağızlara bir parmak bal çalındı, faiz de arttırılmadı, 3 ileri 2 geri diye diye 6lara 7lere getirirler
yavaş yavaş kaynayan suyun içerisinde bulunan ve haşlandığını hissetmeyen kurbağayız hepimiz
Enteresan zamanlardan geçiyoruz.Ülke ekonomisi uçurumun kıyısın da (yada haberimiz yok düşmeye başladık).Esnaf şikayetçi ağlıyor çiftçi şikayetçi ağlıyor.İş adamı şikayetçi.Sokakta işsiz şikayetçi umudu kalmamış.Gençler öğrenciler şikayetçi gelecek göremiyorlar.Çekler dönmüyor icralar vs...Büyük sermaye grupları bankalar zorda..Bütün bu olumsuzluklara rağmen çok güçlü bir algı var toplum da; mevcut iktidara çok büyük bir güven ve inanç ne yaparlar ne ederler yine ülkeyi bunlar düzlüğe çıkarır algısı. Konuştuğum için biliyorum adamın çekleri dönmüş iki üç aydır çalışanlarına maaşlarını ödeyemiyor batıyor seçim olsa yine tercihini değiştireceğini zannetmiyorum aynı adamın işyerinde çalışan biri üç aydır maaş almamış abi üç haftadır eve pazar alışverişi yapamıyorum diye dert yanıyor ama bugün seçim olsa bu kişi de tercihini değiştirmeyecektir.
Bu arada icbc 19,25 olarak güncellemiş oranları..
Mb arttırmadan bankalar ciddi adım atmıcak heralde arttırm konusjnda..böle oldukça da dolara talep artıyor
ıcbc dolar faizini de 4.75'e çekmiş,tl 0.25 artırmış,günlükteyim 18.50 dolarda alım fırsatı bekliyorum affetmeyeceğim kademeli yapacağım alış için 5.13-5.08 ve aşağısından her yer.yeter artık,çaktırmadan çaktırmadan 6-7 gidiyor dolar ,3 ay dolarda zararda beklerim icabında nasılca 3 günde kapatıyor açığını.
Konuşmamaları daha iyi. En azından elini belli etmiyor.
Damat sadece her gün reform konuşsa, ama dolar euro döviz kuru hakkında yorum yapmasa daha etkili olur. Çünkü konuştuğun anda Reuters ve Bloombergte görünüyor. Bu defa global traderlar saldırmaya başlıyor. Sessiz kalmak en etkili ve en verimli strateji bu ortamda.
Damat sadece ve sadece yapacağı yeni reformları konuşsun yeter. Piyasa bir süre sonra normalleşir.
Yapılacak en kötü yorum: kur tahmini, faiz tahmini, veya enflasyon tahmini yapmak olur bu ortamda. Tahmin yapmasınlar yeter.
Yer İmleri