Sayfa 990/1252 İlkİlk ... 490890940980988989990991992100010401090 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,913 - 7,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Doların düşmesi haftalar alacak.terbiyesizlik etme.butun çıkışları gördüm.en son 6.94 6.75 6.48 realize ettim.
    Önce git teknik analiz öğren.en az 10 tane kitap oku.burda ahkam kesmeyin.bu işte kesinlik yoktur.
    sakin ol şampiyon. ne bu hiddet bu celal..

forumdaşlar ve onun dışında binlerce kişi okuyor burayı. madem okuyorlar, olura ciddiye alan olur.. bu cevher arkadaşın daha önceki yatırım tavsiyelerini de bilsinler, yazdıklarını ona göre yorumlasınlar deyip senin kıymetli tavsiyelerini derledim dün. güzel bir kolaj oldu kabul et.

utanma kısmına gelince.. yahu bir atarsın tutmaz iki atarsın tutmaz. dersin ki pardon ya fena sallamışım… yok sen sallamaya devam etmişsin ve utanmadan devam ediyorsun.

senin aralık 2017 deki öngörünü ciddiye alacak kadar sazan biri olsaydım aralıkta almaktan vazgeçtiğim dolardan bugünkü zararım 100 binler olurdu.. hatta sazanın dibi olup sana inanıp eldekileri satsaydım milyonlar..

isabet oranın zaten ortada da.. bu kadar iddialı öngörülerde bulunup bunların yatırım tavsiyesi olamayacağını yazmamanın yasal bir suç olduğunu geçtim, vicdanen yazılması gereken bir uyarı.. ki bunu hiçbirinde yapmamışsın (dünkü hariç).

hiç düşünmez misin ki ulan bir gariban bu salladığımı ciddiye alır ve para kaybederse diye?

bir de bugünkü cevabında utanmadan millete "aylardır" dolarları satın, dolar almayın deyip cukkaladığın dolarları 6 üstü seviyelerden nasıl okuttuğunu yazıyorsun..

ayıptır. günahtır.

hadi kal sağlıcakla.. ret listemde.

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    güncel dolar kuruyla ödeme yapsalardı dediğin gibiydi ama onlara özel dolar kuruyla ödedikleri için kazığı spor kulüpleri yedi

doğru söylüyorsunuz olaya bir tek aziz yıldırım uyandı ve itiraz etti
    lakin diğer iktidar yardakçısı büyük başkanlar adama destek olmadı..

4. Enflasyon takibine bir katkı da benden olsun. Damacana pompası bozuldu. N11'den aldığım aynı satıcıdan tekrar almak için girdim. Sipariş tarihçesindeki fiyat ve şu anki fiyat aşağıdaki şekilde. 6 aylık enflasyon %55.

Elektrikli Damacana Su Pompası
    23/02/2018 44,40 TL (USD 3,7905)
    27/08/2018 69,00 TL (USD 6,1214)

2 hafta sonra Vakıfbank temdit %20 derse hadi eyvallah diyeceğim. 2 aydır %19 küsürden bağladık diye sevinirken Ağustos'ta elimize verdiler. Bundan sonra 32 günlük kolay kolay girmem uzun bir süre günlükte kalırım Dolar TL fırsat kollarım. Dün Güldüren'e baktım eski müşteriye ne veriyorlar diye, paşalar hoşgeldini %21'e çıkarmış ama eski müşteri hala %17,35 pes artık.

5. Bu da otomobilden örnek. 2016 Ocak'ta almıştım. 2.5 yıllık enflasyon %107.

2016 Ocak 128.000 (USD 2,9553)
    2018 Ağustos 265.000 (USD 6,1186)

Damacana pompasından otomobiline artış kurla birebir. Sonra kur altı ayda 4'ten 6'ya gelmişken nasıl oluyor da hala hedef tek hane enflasyon deniyor gerçekten anlamıyorum bu nasıl bir matematik.

6. Ziraat 1m+ temdit 35 gün 20%

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn. Bahri;

Gelişmiş ülkelerde asla bizim düştüğümüz durumlar olmaz. Herkes işini yapar, emeğinin karşılığını alır, ailesi ile geçinir, fazlası ile birikim yapar.
    Lakin, arkası ayrı, eli ayrı, başı ayrı oynayan bizim gibi ülkelerde maalesef Vatandaş çok dikkatli olmalıdır.. Alık, hafif saf olursa, Afrika Serengeti Düzlüklerinde aslana, sırtlana yem olan ceylan gibi olurlar...

Kastım şudur ki; ABD'de, İngiltere'de yada Almanya gibi ülkelerde DEVLET VATANDAŞ için var iken; Türkiye'de VATANDAŞ DEVLET i için vardır. Yani; gelişmiş ülkelerde Devlet anlayışı ülke vatandaşının günlük hayat koşullarını rahatlatmak için var iken; Türkiye de maalesef vatandaş her tür fedakarlık, özveri, emek ve de sermayesinden, birikimlerinden vererek devletini yaşatmak zorundadır....

Siz yada ben...

Araba alırken, tıpkı 25 yıllık araba satan satış elemanı kadar uyanık, ev alırken 25 yıllık ev satan emlakçı kadar bilgili, elektronik eşya alırken 25 yıllık eletronik eşya satan kişi kadar konuya hakim olmak zorundasınız...

Yanlış bir hareket edip kazıklanırsak başvuru yapıp sonuç alınabilecek hiçbir merci yoktur...

Keza; aynı durum ekonomi içinde geçerlidir... Saçma sapan fiyat hareketlerini, saçma sapan ekonomik gidişatı anlamak, birikimlerinizi korumak için en az bir iktisat LİSANS seviyesi bilgi ve piyasalarda hareket edip al sat yapan broker lar kadar hızlı olmanız gerekmektedir...

Kısaca; bu ülkede yaşam Afrika Serengeti düzlüklerindeki yaşam gibidir... Arkanızdan habersiz bir an sırtlanın saldırısına maruz kalabilir, gece uykunuzda uyurken sabaha tüm birikimleriniz erimiş olabilir, yada tam tersi voleyi vurmuş dahi olabilirsiniz...

Türkiye'de yaşam çatlak ve kırılmış buz tutmuş bir göl üzerinde havanın +5 C olduğunu bir günde yürüyüş yapmaya benzer...

Oysa; ABD de yaşayan arkadaşlarım sürekli kendi profesyonelliğinden bahs ederler, asla başka şeyleri konuşmazlar...

Bakınız şu an şuraya o denli garip şeyler yazacağım ki;

Samimi olarak okuyan herkes vallahi olabilir diyecek...

Şu an USD alıp;

10 TL den satabilirsiniz... Süper kar var....

Şu an USD alıp; 1 yıl sonra 5 TL ye oradan 4,50 TL ye dahi indirip 1 yıl sizi süründürürler, sonra lanet deyip satıp TL ye geçersiniz sonra USD aniden tekrar 8 TL ye fırlar....

Şu an ucuz olan banka hisselerini 5 TL den alıp; 3 ay sonra 25 TL den tam 5 katına satabilirsiniz...

Ya da;

Şu an ucuz olan banka hisselerini 5 TL den alıp; 3 ay sonra USD 10 TL olunca banka hisseleri 3 TL dahi olabilir. Bu sefer hem mevduat faizi gitti, hem sermaye gitti, hemde USD dan artış karı gitti de diyebilirsiniz...

Şu an 500,000 TL ye nakit paraya süper lüks daire alıp işler düzelirse seneye 1,500,000 TL ye trink babanızın oğluna verebilirsiniz...

Ya da 500,000 TL ye nakit paraya süper lüks daire alıp işler düzelmez ise; seneye 350,000 TL ye kimseye veremeyebilirsiniz....

Bu yukarıda saydıklarımı çoğaltmak pek bir mümkündür...

Maalesef; g..tü ayrı; başı ayrı oynayan bizim gibi fırıldak ekonomilerde, benim de sevmediğim SEPET modeli en iyisi....

Oturmak için bir ev, binmek için orta ölçekli bir araba, geri para altın, TL ve USD da pay edilmelidir...

Gerisi her an her şey olabilir, veişin tuhaf yanı buna kimsenin hayret etmemesidir...

Dediğimiz daha iyi anlayabilmek için SOMUT bir örnek....

Pound şu an 7,70 TL civarında.....

Bir ay içinde dünya piyasalarında pound %50 değer kaybedip TR de de bir anda 3 TL den işlem görse....

İngiltere halkı ne yapardı?

Kalın sağlıcakla....
    Bu ülkenin sorunu adelet ve nüfus..

Yatırım tavsiyesi değildir...

8. Yılbaşına kadar dolar karı ve üstüne %10 koymak istiyorsanız altın alın.. Şimdi tam zamanı..

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 990/1252 İlkİlk ... 490890940980988989990991992100010401090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •