Sayfa 256/1030 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    Zorunlu karşılığa ödediği faizi arttırırsa,

Bankalar daha yüksek faiz ödeyebilirler mevduat sahiplerine..

faizleri arttıran bir adım.

faizler artarsa, kredi hacmi düşer..

ytd.

syg,
    Tam tersi ..Mevduatçılar için negatif bir gelişme

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Kredi Faizleri = Mevduat faizleri + Maliyetler(zorunlu karşılık, sigorta vs.) + Kar

Bu değişiklik ile maliyetler azalacak
    Bankalar mevduat faizlerini arttırmak yoluna gitmez bence, dolayısıyla biraz kar artar ama daha çok kredi faizleri düşer
    TL bollaşır, Tcmb faiz indirmiş gibi olur

Böyle yorumlayabilir miyiz
    Aynen yuji, buradaki kilit nokta bunun TL likiditesini bollaştırıcı bir etkisinin olması. Zira dar para arzı daha fazla takla atacak ve geniş para arzı fazla genişleyecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Bırakın dalgalansın dolar ..çok normal zigzag çizerek düşecek .

Bu kadar karamsar olmayın ayrıca .Enseyi karartmış herkes.Krizler gelir geçer..
    Türkiyede herşey zamlandı vs ama bakın borsa sudan ucuz ,emlak piyasası düşüyor .

Çincede kriz fırsat diye okunur ..Fırsatları kaçırmayın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sizce krizin dibini gördük mü ?

buraları son mu ?
    yarından itibaren günlük güneşli günler mi başlıyor...

Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aynen yuji, buradaki kilit nokta bunun TL likiditesini bollaştırıcı bir etkisinin olması. Zira dar para arzı daha fazla takla atacak ve geniş para arzı fazla genişleyecek.
    Piyasada ki tl nin azalmasi lazim. Ulasmasi kolay olan seyin fiyati ucuz olur. Bunun da en iyi yolu faizleri yukari cekmek ve piyasada donen para bollugunu azaltmaktir.

Hadi bankalari anliyorum. Yuksek mevduat verirlerse kredi faizleri de yukseliyor ama devlet ne yapar. Devlet neden yuksek faizli bono ihrac edip ic borclanma yoluna gitmez ki. Malum zaten herkes yerli ve milli bu ulkede. Gerek 94 gerekse 2001 de bu yola basvurulmus ve yuksek talep gormus bir yontem.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Tesekkurler guncelliyorum simdi, oranlarin artis hizina yetisemiyorum
    Bi zahmet Alternatifbank'ı 32 gün/100k/%7.00 olarak da güncellleyiver be dostum...

6. zaten bankalar mevcut durumda kredi vermemek için ince eleyip sık dokuyorlar. dün odeobank ta kredi faizlerinde artış olmuş yine

yıllık %43 e geliyor. BU durumda almak zorunda olan zaten alıyor eğer şirket sağlamsa. Eğer batıksa banka vermiyor zaten.
    daha az puanla ben bu adama kredi kullandırayım demez banka
    yani şu durumda bu yapılan zorunlu karşılıklara verilen faiz bankanın elini kuvvetlendirir .her ne şekilde kullanacağını zaman gösterecek.

7. Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Vakıf 7.80 yeni müşteri

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Vakıf 7.80 yeni müşteri

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Burgan %28.5 üstüne çıkmıyor bugün. Miktar 450k.(eski müşteri , temdit) Burgan'dan benzer meblağ için oran alan var mı?

Diğer iyi oranlı orta ve büyük bankalarla göre -%1 fark oluştu, Burgan gibi daha küçük ve rekabetçi bir banka için bu kabul edilebilir değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 256/1030 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •