Sayfa 30/172 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

3 bin küsür puan zarar ile nasıl 162 tl zarar oluyor ?

300 küsür olması lazım değilmi.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    3 bin küsür puan zarar ile nasıl 162 tl zarar oluyor ?

300 küsür olması lazım değilmi.
    tek işlemden 35 düştüm kayma olarak.

portfoydeki bürüt kar zarara bakarsak 52 TL diyor. 10 lotla puan = TL formulunden yola cıkarsak

10 lotla 520 puan zarar etse idim 520 TL zarar edecektim.

1 lotla 520 puan zarar edersem 52 TL zarar ederim.

Demekki sistem alım satımları komısyon HARİÇ kayma DAHİL 520 puan zarar etmiş.

Sistemin kaymasız ve komısyonsuz getirisi 1,300 puan pozitif. Demekki kaymalarla 520 puan zarar etmiş. BU surede de 69 adet LONG ve ŞORT işlem var. İdeal FLATLARI İŞLEM OLARAK SAYMAZ.

1300 - 520 = +780 PUAN

780 / 69 = İşlem başına 11 puan kayma olmuş. Benim simulasyonda ise 11 değil 35 puan olarak hesaplanıyor bu daha doğrusu 10 puan komısyon 25 puanda kayma hesaplanıyor halbukı sadece kaymalar 11 puan olarak gerçekleşmiş.

Vel hasıl kaymalar kötümser hesaplamışız 25 kayma 10 komısyon diyordurm Her LONG her ŞORT için.

11 Kayma 10 komısyon demeliymişim.

simulasyonda ayarlamaya calıstım. TEk işlem için 0,0167 (16 puan) yuvarlayarak yazarsam 520 puan zarar üretiyor sistem.

kayma olarak 16 puan gir diyor simulasyon. peki ben totalde kayma komisyon + faiz geliri ne elde etmişim.

-162 TL Yani 1620 puan zarar yazmışım sistemimin simulasyonunda 1620 puan zarar edebilmem için.

maliyet bolumune ne girmeliyim. 0,0244 (24 puan) yuvarlak yazarsak en yakın sonuca ulasıyoruz.

Ben aynı bolume 35 yazıyordum. 24 yazarsam komısyon kayma ve faiz geliri dahil simulasyon ıle net üretilen arasında neredeyse hiç fark oluşmayacak.

kayma için 16 puan gırıyorsam. 24-16 = 8 puan

8 puanda komısyona saymam gerekiyor.

ben ise

25 puan kayma 10 puanda komısyon olarak girdim. aslında kötümser hesapladım.

SONUÇ olarak söz verdiğim gibi hiç manuel işlemim yok sistem dışında hiç işlem açılmadı yılbasından beri bir fiil algorıtma alıp satıyor bazan ekrana baglanmayı bıle unutuyorum. vade geçişinide kendısı yapıyor.

İlerde gaplerle karşılaşacagız sabahın köründe emirlerin gittiği olacak bazan kaymalar artacak 2 ay içerisinde kaymalar nisbeten simulasyonumuza göre daha iyi gerçekleşmiş yine komısyon maliyetide simulasyondan daha iyi.

Ancak bu ilerde kaymaların artmayacağı anlamına gelmez. Lot fiyatlarının değişmesi faiz oranlarının değişmesi veyahutta toplam portfoyun düşmesi gibi durumlar gaplı acılıs veya piyasa sıg iken algorıtmanın emır gondermesi hatta hatta tam emir gönderirken araya herhangibir robot emrinin sıkışması vb gibi durumlarla kaymalarım gerçek hesabımda yükselebilir. Tabiki saydıklarımın tam terside kaymalara pozitif yansıyacaktır. O bakımdan biz yinede KÖTÜ olumsuz ZOR senaryoyu baz alalım Ben zor olanı severim.

Sizlerde halukuarda kaymaları kötümser olan 35 puan olarak hesaplayın. Ne olur ne olmaz. Eşeğini sağlam kazıga bağla. Bırak sistemin daha kötü puan üretiyormuş gibi görünsün. Sonuçta gerçek hesapta ne ürettiğin önemli.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Erhan bey iyi çalışmalar

Algo trader yaptıgınız pc leri açıp kapatma durumu nasıl oluyor. Sabah hesaba girip akşam kapatıp tekrar sabah açıyormusunuz. vade sonu ve sabah ve akşam makas açık olduğu zamanlarda işlem yapıyormusunuz.

4.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Erhan bey iyi çalışmalar

Algo trader yaptıgınız pc leri açıp kapatma durumu nasıl oluyor. Sabah hesaba girip akşam kapatıp tekrar sabah açıyormusunuz. vade sonu ve sabah ve akşam makas açık olduğu zamanlarda işlem yapıyormusunuz.
    Atakan bey benim anlattıklarımla sizin söyledikleriniz arasında uçurum var gibi.

Algoritmik trade adı üstünde herşeyin robotun yapmasıdır.

Bir adet wps server kiralıyorsunuz. Bu 7/24 açık bilgisayar demek. Ne elektiriği nede interneti kesilmez. senelik 300 500 TL civarında

Buraya robotu kuruyorsunuz hesabınızı baglıyorsunuz. Gerisini o hallediyor vade geçişinide kendisi yapıyor herşeyi tamamen kendı yapıyor.

Parayı bir fona koyarsın o trade eder günün sonunda ne kadar kar veya zarar ettiğine bakarsın ya onun gibi.

O bilgisayara senden başka kimse baglanamaz sana özel kiraladıgın makına halıyle algorıtmanıda kımse göremez senden başka.

makas derken hangi makas makasın bıze etkisi yok İlk sayfadan itibaren okuyun veya kafaınıza takılan ne ise soru sorarak ılerleyelım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Atakan bey benim anlattıklarımla sizin söyledikleriniz arasında uçurum var gibi.

Algoritmik trade adı üstünde herşeyin robotun yapmasıdır.

Bir adet wps server kiralıyorsunuz. Bu 7/24 açık bilgisayar demek. Ne elektiriği nede interneti kesilmez. senelik 300 500 TL civarında

Buraya robotu kuruyorsunuz hesabınızı baglıyorsunuz. Gerisini o hallediyor vade geçişinide kendisi yapıyor herşeyi tamamen kendı yapıyor.

Parayı bir fona koyarsın o trade eder günün sonunda ne kadar kar veya zarar ettiğine bakarsın ya onun gibi.

O bilgisayara senden başka kimse baglanamaz sana özel kiraladıgın makına halıyle algorıtmanıda kımse göremez senden başka.

makas derken hangi makas makasın bıze etkisi yok İlk sayfadan itibaren okuyun veya kafaınıza takılan ne ise soru sorarak ılerleyelım.
    Merhaba Erhan bey,
    Kiralıyorsunuz derken,nereden kiralıyoruz?Aracı kurumdanmı?Fiziki olarak evimizdemi olacak bu bilgisayar?
    Ben ataonline üyeyim,sordum böyle bir hizmetimiz yok dediler.Bu hizmeti veren kurumlar hangileri bilginiz varmı?
    Diyelimki hise alış satışı için robotu kurduk.Aynı anda tek hisse içinmi olabiliyor yoksa aynı anda birkaç hisse kurulumu olabiliyormu?
    saygılar

6. Benim otomatik hisse alım satım yapabilme konusunda çok arzum var ama hiç bilgim yok.
    Düşüncem şu:değişkenleri harfle belirtmiş olayım:
    A başlangıç tarihinden B bitiş tarihine kadar C hissesinde , fiyat D günlük ağırlıklı ortalamayı, E dakikalık barlarda yukarı kırdımı alsın ,aşağı kırdımı satsın
    Şimdi bana neler lağzım?

1- kiralık server (nereden?)
    2- bir program (hangisi?budamı kiralık yoksa satınmı alacam)
    3-Programa istenilen kodlar girilecek(bu konuda destek alınabileceğimiz bir yer varmı?yukarıda arzu ettiğim kodlama nasıl yapılacak)
    4-ortalama yıllık toplam masraf nedir?
    5-hangi aracı kurumlar?
    6-
    7-

saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Benim otomatik hisse alım satım yapabilme konusunda çok arzum var ama hiç bilgim yok.
    Düşüncem şu:değişkenleri harfle belirtmiş olayım:
    A başlangıç tarihinden B bitiş tarihine kadar C hissesinde , fiyat D günlük ağırlıklı ortalamayı, E dakikalık barlarda yukarı kırdımı alsın ,aşağı kırdımı satsın
    Şimdi bana neler lağzım?

1- kiralık server (nereden?)
    2- bir program (hangisi?budamı kiralık yoksa satınmı alacam)
    3-Programa istenilen kodlar girilecek(bu konuda destek alınabileceğimiz bir yer varmı?yukarıda arzu ettiğim kodlama nasıl yapılacak)
    4-ortalama yıllık toplam masraf nedir?
    5-hangi aracı kurumlar?
    6-
    7-

saygılar
    1- burdan veya burdan 1 aylık kiralayın ve deneyin. size ip adresi,kullanıcı adı ve şifre verirler. pc den uzak masüstü ile yada cepten Windows remote ile bağlanırsınız.
    2- sistem yazmak için matriks yada ideal aboneliğiniz gerekli. (3 sene öncesine kadar uzak sunucularda matriksin ssd uyumu olmadığından çok kasıyordu. ondan ben ideal kullanıyorum. matriksmi? idealmi? önceki gönderilerde erhan yazmıştı. tercih sizin) aylık sanırım 60-70tl civarı. işlem haciminiz aylık 300TL civarı komisyon bırakıyorsa aracı kurumunuzda bunu size verebilir.
    3- veri sağlayıcılar (ideal,matriks) size basit yazılımlar konusunda yardımcı olurlar.
    4- aylık sunucu ve ideal/matriks masrafı toplam 100-150 tl civarı olabilir.
    5- http://www.directfn.com.tr/ideal.html yada matriks ile iletişime geçerek hangi kurumların robot hizmeti verdiklerini sorabilirsiniz.

tüm bunlar alt yapı için. ama iş daha burda yeni başlar. yazacağınız sistem para kazandırır mı? kazandırmaz mı? onun testini reel yapmanız gerekir. (bazıları backtest yapıyor ama ben şahsen back teste inanmıyorum)
    dediğiniz gibi işlem yapacak basit bir sistemin istikrarlı para kazandırma olasılığı bence düşük. sistemlerle 1-2 sene haşır neşir olup, iyice öğrenmeden ciddi para bağlamayın derim. bol kazançlar

8.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    1- burdan veya burdan 1 aylık kiralayın ve deneyin. size ip adresi,kullanıcı adı ve şifre verirler. pc den uzak masüstü ile yada cepten Windows remote ile bağlanırsınız.
    2- sistem yazmak için matriks yada ideal aboneliğiniz gerekli. (3 sene öncesine kadar uzak sunucularda matriksin ssd uyumu olmadığından çok kasıyordu. ondan ben ideal kullanıyorum. matriksmi? idealmi? önceki gönderilerde erhan yazmıştı. tercih sizin) aylık sanırım 60-70tl civarı. işlem haciminiz aylık 300TL civarı komisyon bırakıyorsa aracı kurumunuzda bunu size verebilir.
    3- veri sağlayıcılar (ideal,matriks) size basit yazılımlar konusunda yardımcı olurlar.
    4- aylık sunucu ve ideal/matriks masrafı toplam 100-150 tl civarı olabilir.
    5- http://www.directfn.com.tr/ideal.html yada matriks ile iletişime geçerek hangi kurumların robot hizmeti verdiklerini sorabilirsiniz.

tüm bunlar alt yapı için. ama iş daha burda yeni başlar. yazacağınız sistem para kazandırır mı? kazandırmaz mı? onun testini reel yapmanız gerekir. (bazıları backtest yapıyor ama ben şahsen back teste inanmıyorum)
    dediğiniz gibi işlem yapacak basit bir sistemin istikrarlı para kazandırma olasılığı bence düşük. sistemlerle 1-2 sene haşır neşir olup, iyice öğrenmeden ciddi para bağlamayın derim. bol kazançlar
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    dediğiniz gibi işlem yapacak basit bir sistemin istikrarlı para kazandırma olasılığı bence düşük.
    grafiklere bakınca yukarı yönlü trendi olan bir hissede bana para kazanılabilir gibi gelmekte, ama gerçek, grafikte göründüğü gibimi olur bende bilmiyorum.
    saygılar

Sayfa 30/172 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •