Sayfa 232/829 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 6632 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

Tacirler 25 Şubat 2019 raporu

Hedef fiyat 52
    Yükseliş potansiyeli %52

Net kar beklentileri

2019 247
    2020 411
    2021 500

http://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Aras...Subat_2019.pdf

Türk Traktör
    Hacimlerdeki daralmaya rağmen şirketin
    değerlemesi caziptir.
    Türk Traktörâ€â•ün hisse performansı son bir yılda otomotiv sektöründeki
    diğer şirketlerin gerisinde kaldı. 2018â€â•de pazar daralmasının üzerinde
    görülen hacim daralması ve işletme sermayesindeki önemli artış zayıf
    hisse performansında etkili oldu. Türk Traktörâ€â•ün 1Ç19â€â•da da pazar
    daralmasından olumsuz etkileneceğini ancak yılın geri kalanında pazar
    payı kazanımı ve stok erimesi beklentisiyle karlılılığında iyileşme
    görüleceğini düşünüyoruz. Türk Traktör için “AL†tavsiyemizi 52 TL
    hedef fiyatla sürdürüyoruz. Türk Traktör 2019T 7,4 F/K ile on yıllık
    ortalamasına %28 iskontolu işlem görmektedir. Bilindiği üzere Türk
    Traktörâ€â•ün yönetimi 2019â€â•da temettü dağıtmama kararı almıştır.
    Zayıf traktör talebi 2019â€â•da da devam edecek - Artan girdi maliyetleriyle
    çiftçinin alım gücünün azalması, rekoltedeki zayıflık ve makro görünümdeki
    bozulma Türkiye traktör pazarında 2018â€â•de %34 daralmanın ana
    nedenleriydi. Aynı dönemde Türk Traktörâ€â•ün fiyat artışları sonrası pazar payı
    kayıpları yurtiçi hacimlerinde %53 gerilemeye neden oldu. 1Ç19â€â•da traktör
    pazarında yüksek baz etkisi ve tarım sektöründeki olabilecek daralmanın
    etkisiyle traktör satışlarında zayıflığın devam edeceğini düşünüyoruz.
    2019â€â•da traktör pazarının %27 daralmasını ve 35 bin adet seviyesinde
    gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk Traktörâ€â•ün 2Ç19â€â•dan itibaren bayi ağında
    yeniden stok seviyelerinde yükseliş ve pazar payı artışının katkılarıyla 2018
    yurtiçi hacimlerinde sadece %9 daralma öngörüyoruz.
    İhracatın ciro payındaki artış marjları 2019â€â•da baskılayacak – 2018â€â•de
    marjı yurtiçine göre nispeten daha düşük ihracat gelirlerinin ciro payının 22
    puan artışla %48â€â•e ulaşmasının etkisiyle FAVÖK marjında gerileme
    beklemiştik. Ancak TLâ€â•de görülen sert değer kaybı ile beraber TL bazında
    ihracat fiyatlaması ve marjda geçici iyileşme görüldü. 2019â€â•da kur etkisini
    arındırırak ihracat ciro payının %50 seviyesinde oluşacağını varsayarak brüt
    marjda gerileme öngörüyoruz. Faaliyet gideri/satış rasyosundaki artışı da göz
    önüne alarak FAVÖK marjında 2018â€â•de 240 baz puan daralma bekliyoruz.
    İşletme sermaye ihtiyacındaki azalma finansal gider yükünü hafifletecek
    – Operasyonel karlılıkta beklediğimiz daralmaya rağmen 2019â€â•da net
    karlılıkta iyileşme öngörüyoruz. İşletme sermayesi/satış rasyosunda
    envanterde beklediğimiz azalma ile 650 baz puan %22,6 seviyesine ve net
    borç/FAVÖK rasyosunda 2,7â€â•den 2,3â€â•e gerileme öngörmekteyiz. Borçluluk ve
    işletme sermayesi ihtiyacında beklediğimiz azalmayla finansal gider yükünün
    gerileyeceğini düşünüyoruz. Bilindiği üzere Türk Traktörâ€â•ün yönetimi 2019â€â•da
    temettü dağıtmama kararı almıştır.
    Son düzenleme : parasever; 26-02-2019 saat: 01:58.

Alıntı Originally Posted by Seyyah29 Yazıyı Oku
    Gözler 12 martta bakarsınız içerde biriken ve bu senenin karı olan parayı ödenmiş sermayeye ekler %800 bedelsiz verir

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hayal kurmak bedava

3.  Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Hayal kurmak bedava
    Biriktirdiği parayı ne yapacak hocam şirket eninde sonunda sermaye artıracak ihracat oranı bu kadar artarken 2019 yurtiçi pazar seviyesi de eski haline geldiği zaman mecbur sermaye artıracak

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yüksek döviz borçları nedeniyle yeni bir kur atağında ciddi kur farkı zararlarına maruz kalabilir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Yüksek döviz borçları nedeniyle yeni bir kur atağında ciddi kur farkı zararlarına maruz kalabilir.

Döviz açık pozisyonu sadece 117 milyon tl, yani önemsiz
    Satışlarının yarısı döviz bazlı , kur artışı bilançoyu olumsuz değil olumlu etkiler.
    Önemli olan sert kur hareketlerinin faizleri yükseltici bir etki yaparak iç piyasayı daraltmaması.
    2018 bilançosu yüksek kurla yapılan ihracat sayesinde iyileşti.

6.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku

Arkadaşımız yukarıda belirtmiş . Aynen katılıyorum.Traktörde daha önceleri döviz açığı 310 milyon civarıydı ancak şimdi bunu büyük oranda düşürdü.Sanırım Kur riski oldukça düştü.
    O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...

7. Koc grubu hisselerinin hemen hemen hepsini takip ederim, bana göre Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketleri, her krizden daha da güçlenerek çıkıyorlar. 2018 krizine baktığımda Koç grubu şirketlerinin hepsinin dip seviyelerinden en az %30 yükseldiğini görüyorum.

Arcelik 11.85'te dip yaptı şu an 21.
    Kchol: 12.35'te dip yaptı şu an 18.60
    Ykbnk: 1.52'de dip yaptı şu an 2.10.
    Toaso: 15.35'te dip yaptı şu an 21.20
    Tuprs: 95'te dip yaptı şu an 145.
    Otkar: 61'de dip yaptı şu an 120.

Froto neredeyse hiç düşmedi, geriye kaldı tatgd, aygaz ve ttrak.

Türk Traktör için daha kötü ne olabilir ki? 2018 satışların dip yaptığı yıl , en fazla bir yıl daha sürer(ki ben beklemiyorum). Çok fazla kötümserlik var, 2019 ikinci yarısı ya da 2020 yılında muhakkak operasyonlar normale dönecek ve tekrar büyümeye başlayacak. Hisseleri bu fiyatlar da kalır mı zannediyorsunuz, emin olun bunu önceden fiyatlayacaktır. 350 milyon usd piyasa değeri emin olun dip artık. Sırası geliyor az kaldı. 33-35 arası portföyüme katmış bulunmaktayım.

8.  Alıntı Originally Posted by leemorgan Yazıyı Oku
    Koc grubu hisselerinin hemen hemen hepsini takip ederim, bana göre Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketleri, her krizden daha da güçlenerek çıkıyorlar. 2018 krizine baktığımda Koç grubu şirketlerinin hepsinin dip seviyelerinden en az %30 yükseldiğini görüyorum.

Arcelik 11.85'te dip yaptı şu an 21.
    Kchol: 12.35'te dip yaptı şu an 18.60
    Ykbnk: 1.52'de dip yaptı şu an 2.10.
    Toaso: 15.35'te dip yaptı şu an 21.20
    Tuprs: 95'te dip yaptı şu an 145.
    Otkar: 61'de dip yaptı şu an 120.

Froto neredeyse hiç düşmedi, geriye kaldı tatgd, aygaz ve ttrak.

Türk Traktör için daha kötü ne olabilir ki? 2018 satışların dip yaptığı yıl , en fazla bir yıl daha sürer(ki ben beklemiyorum). Çok fazla kötümserlik var, 2019 ikinci yarısı ya da 2020 yılında muhakkak operasyonlar normale dönecek ve tekrar büyümeye başlayacak. Hisseleri bu fiyatlar da kalır mı zannediyorsunuz, emin olun bunu önceden fiyatlayacaktır. 350 milyon usd piyasa değeri emin olun dip artık. Sırası geliyor az kaldı. 33-35 arası portföyüme katmış bulunmaktayım.

Ttrak için en önemli beklenti...tarım da içinde bulunduğumuz berbat durumdur...çiftçinin zor durumda olmasıdır...günlük yama tedbirleri bir tarafa bırakalım...yapılacak tek şey üretimin artmasıdır...bunun için de çiftçiye daha çok destek olunacak...başka çaresi yok, makro temeller enflasyon düşmeden düzelmez...enflasyonun düşmesi için en önemli adım da gıda fiyatlarının düşmesi,

Seçimin hemen öncesi ya da hemen sonrası tarımda üretimi desteklemek için traktör alımlarında ciddi bir teşvik bekliyorum...üstüne mazot gübre gibi en temel girdilerde de destekler açıklanacak...daha doğrusu açıklanmak zorunda, başka yolu yok.

Bu durumdan en çok ttrak olumlu etkilenir...ciddi bir hurda teşvik desteği de gelebilir mesela...ya da devlet faizi ben üstleniyorum diyebilir....şu an mali disiplin bozuluyor yaygarasına engel olmak için açıklanmıyor bence...seçime 1 hafta kala, son anketlerin durumuna göre teşvik paketi bekliyorum, olmadı seçimden hemen sonra.

Haaa, açıklanmazsa ne olacak...ben hükümetin bu kadar akılsız olduğunu düşünmesem de, ölmüş eşek zaten kurttan korkmaz...en fazla buralarda bir kaç ay daha fazladan takılırız.

Sayfa 232/829 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •