Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 26 Aralık Salı

Borsada Bugün – 26 Aralık Salı

7,410 altına sarkmak iyi olmadı, eğer bugün-yarın bir tepki gelmez de 7,410 altında kalmayı sürdürürsek uzun bir süre alıcı gelmesi için beklemek gerekebilir.

Bugün yine ABD hariç tüm Hristiyan borsalar tatilde olmayı sürdürüyor, aslında tüm portföy yöneticileri ve büyük yatırımcılar 2 Ocağa kadar tatile çıkmış durumda, bu nedenle hacim ve yabancı alımı beklememek gerek. Bir kaç haftadır yerli satıp yabancı alıyordu, yabancı olmayınca borsayı tutacak kaldıraç kalmadı.

Yerli satışına ek olarak emeklilik ve yatırım fonları da portföylerindeki hisse senedi oranını azalttı.

Seanslık BIST100 Endeks Teknik Analizi

Günlük grafiğimizde koyu mavi ile düşen ve yükselen trendleri gösterdim. Endeks bu iki trendin ortasında bir yerde duruyor, iki trendden biri kırılmadan yön tayini yapılamaz. Eğer yükselen trend kırılmadan düşen trend kırılacaksa (ki temennimiz ve senaryomuz budur) RSI’nin düşen trendini yukarı doğru kırması bize önceden sinyal verecektir.

Bu şartlarda bir kaç hafta, muhtemelen yerel seçim öncesine kadar belirsizlik sürebilir.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here