Ana sayfa Borsa Yeni Merkez Başkanı, Fatih Karahan Kimdir?

Yeni Merkez Başkanı, Fatih Karahan Kimdir?

3 Şubat Tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla resmi Gazete’de duyurulan bir kararnamede, Fatih Karahan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı açıklandı. Daha önce Merkez Bankası’nın Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Karahan, bu yeni atama ile bankanın başına geçti. Aynı Resmi Gazete kararnamesinde, önceki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alındığına dair bilgi de yer aldı.

Fatih Karahan Kimdir?

Fatih Karahan, 1982’de Eskişehir’de dünya’ya geldi. Eğitimini 2006’da, hem Matematik hem de Endüstri Mühendisliği alanlarında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Ardından, 2012’de, Ekonomi dalında yüksek lisansını ve doktorasını Pennsylvania Üniversitesi’nde bitirdi.

Profesyonel kariyerine 2012’de New York Federal Rezerv Bankası’nda ekonomist olarak adım atan Karahan, 2022’ye dek bu kuruluşta İşgücü ve Ürün Pazarları üzerine çalışmalar yaparak para politikası konusunda danışmanlık yaptı. Aynı zamanda, Columbia ve New York Üniversitelerinde dersler verdi.

2022 yılı itibariyle Amazon’da baş ekonomist pozisyonuna yükselen Karahan, kariyerinde önemli bir adım attı. Bu göreve gelmeden önce Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalıştı. 28 Temmuz 2023 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Başkan Yardımcısı olarak atandı.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here