Ana sayfa Borsa Altın, ABD enflasyon verisinden sonra düştü!

Altın, ABD enflasyon verisinden sonra düştü!

Altın, ABD’nin beklenenden yüksek gelen enflasyon verileri nedeniyle faiz indirim beklentilerinin azalmasıyla son iki ayda ilk defa ons başına 2.000 doların altına düşerek sakin bir seyir izledi. 14 Şubat 2024 Çarşamba günü, değerli metal, çekirdek tüketici fiyat endeksinin Ocak ayında bir önceki aya kıyasla son sekiz ayın en yüksek artışını kaydederek %0,4 yükselmesinin ardından %1,3 değer kaybetti. Buna bağlı olarak, Hazine bonosu getirileri artarken, yatırımcılar Merkez Bankası’nın Temmuz ayından önce faiz indirimi yapacağına dair tahminlerini geri çekti.

Altın, Federal Rezerv’in beklenenden daha hızlı faiz indirimi yapma ihtimalinin düşmesi ve yatırımcıların Mayıs ayında bir faiz indirimi ihtimalini sadece %32 olarak görmesiyle Aralık ayındaki zirvesinden geriledi. Altına dayalı borsa yatırım fonlarında küresel çapta varlıklar, son aydaki hızlanan çıkışların ardından Ocak 2020’den bu yana en düşük seviyesine indi.

Londra saatiyle 07:03 itibarıyla spot altın fiyatı ons başına 1.991,63 dolar civarında sabit kaldı.

1 YORUM

  1. Portföyünüzde altın varsa veya ona biraz sarı metal eklemeyi düşünüyorsanız, muhtemelen bir ons altının gelecekte ne kadar para değerinde olacağını merak ediyorsunuzdur. On yıl içinde altının değerinin ne kadar olacağı konusunda size kesin bir rakam verebilecek bir kristal küre olmasa da dikkate alınması gereken pek çok uzman tahmini var.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here